Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch, které už vlastní tříkolku Jané Slalom Pro jestli v hluboké korbičce mimi poutají nebo je to zbytečné. Děkuji. Popřípadě kdyby měl někdo návod na použití na Jané slalom pro 2007, byla bych moc ráda.
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Propoutala jsem jen do auta. Mám ale 2008 a tam šla hluboká korba využít jako autosedačka
V hluboké korbičce jsem poutala jenom při jízdě autobusem, jinak ne.
My měli pás úplně vytáhnutý. Ona je ta korba homologovaná na převoz v autě a v tom případě má být dítě připoutané. Ale není to vůbec bezpečné, protože tam nemá nijak chráněnou hlavičku, takže jsme vůbec do auta nepoužívali.
no a hlavně je to u nás protizákonné vozit v korbičce v autě, to jen aby vás pak nepřekvapila pokuta ![]()
Saroya píše:
no a hlavně je to u nás protizákonné vozit v korbičce v autě, to jen aby vás pak nepřekvapila pokuta
Nevím jestli se jedná zrovna o tuto hlubokou korbu (u Jané jsem to neviděla) ale existují korby, které mají pásy a jsou homologované i jako autosedačka. Viděla jsem to v obchodě ale nevzpomenu si na značku…
Holky,
díky za vaše zkušenosti. Já bych prcka stejně do korbičky nepoutala jako do autosedačky, jen mě zajímalo, na co to tam je. Do auta máme klasickou autosedačku.
@Kkomik píše:
Nevím jestli se jedná zrovna o tuto hlubokou korbu (u Jané jsem to neviděla) ale existují korby, které mají pásy a jsou homologované i jako autosedačka. Viděla jsem to v obchodě ale nevzpomenu si na značku…
ale jo, Janéčková korbička u 2011 to má, akorát se s tím u nás stejně nesmí jezdit
alespoň tak mi to bylo řečeno
@Saroya píše:
ale jo, Janéčková korbička u 2011 to má, akorát se s tím u nás stejně nesmí jezditalespoň tak mi to bylo řečeno
Proto jsem taky psala, že nevím jak to je u Jané. Ale dělá to Britax Roemer a to lze zapnout do pásů a můžete s tím jet…
asi si úplně nerozumíme - myslím to tak, že podle českých zákonů nemůže dítě v autě cestovat v ničem jiném než v autosedačce. takže korbička, i když se připásá a je na to vyrobena a prakticky to je realizovatelné, se používat nesmí.
@Saroya píše:
asi si úplně nerozumíme - myslím to tak, že podle českých zákonů nemůže dítě v autě cestovat v ničem jiném než v autosedačce. takže korbička, i když se připásá a je na to vyrobena a prakticky to je realizovatelné, se používat nesmí.
Dobře nebudu se hádat, myslela jsem toto http://autosedacky-prikryl.cz/…ian-red.aspx. Bavila jsem se o tom v prodejně s autosedačkami a bylo mi řečeno, že to spňuje normu jako autosedačky a je to homologované na přepravu do auta i v ČR…
v tom případě se omlouvám a beru zpět, je u toho norma, kterou to splňuje, mám nesprávné informace ![]()