Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky potrebuji jen utvrzeni. Je tectonite „horsi“ nez granitovy drez??? Tectonite je granit s palstem a granit je jen granit???
![]()
Tectonite je v principu skelný laminát. „Granitový“ dřez je z epoxidu vysoce plněného (80 %) žulovou drtí (též je známý jako plastbeton). Nic z toho sice doma nemáme, ale osobně bych raději ten granit. K laminátům mám trošku nedůvěru (osmóza a následná delaminace), u plastbetonu nic takového nehrozí. Navíc by měl být ten plastbeton i mechanicky odolnější. Hlavně musí být kvalitní, čili barvený ve hmotě nebo ještě lépe nebarvený (tj. jen v přírodní barvě žuly). Dřez povrchově nabarvený se dřív nebo později odře, barvený může vyblednout.
Tak to je ideální, černý granit existuje. Není samozřejmě úplně černý, nějaká ta slída tam bude prosvítat, ale to je přírodní vzhled ![]()
Máte prosím někdo zkušenost s tectonitovým dřezem? Vím, že je horší než granitový, ale zase je levnější. A za ten granitový se mi moc 9 tis dávat nechce. Děkuji za názory
@market.km Zkušenost nemám, ale zajímalo by mně jaký sis vybrala za 9000? To je pálka, mám granitový poměrně velký a za polovinu, viděla jsem i levnější! ![]()
http://www.jena-nabytek.cz/…ranit-cerna/?…
Já jsem kupovala granitový dřez a rozhodně 9000 Kč nestojí
nemalujte Markéto čerta na ze´d
edit admin - odkaz
My jsme se s manželkou rozhodli pro Granit, líp se to prej udržuje, nepoškrábe a tak. Koupili jsme dvojjdřez tady v Teplicích v Natali (syn má od nich sedačku a drží). Takže supr.
![]()
edit admin - odkaz
Dobry den, ted premyslim, zda granit ci tectonit?
Nekde jsem cetla, ze je tectonit odolnejsi, jak granit. Jinde zas, ze se lehceji poskrabe (skrabance jsou vylestit nejakou pastou?!). Nevim taky, jak s udrzbou. Ted mame na byte nerez a ten uz nechci. Nejlepe kdyby mel nekdo srovnani granitu i tectonitu. Diky ![]()
@market.km Já mám tectonitový asi dva roky, břízová barva, úplná pohoda, občas ho vydrbu pískem a je nádherný. Před tím jsem měla nerezový a ten byl poškrábaný a hnusný za rok. Nemám myčku, takže v tom nádobí skutečně myju. ![]()
@babanci reakce asi nebyla na 4 roky stary prispevek ale na me? ![]()
A je poskrabany? Jakou mas znacku?
Diky…ja bych chtela sedy.
@Kukacka123 Jo, jo, promiň, nevšimla jsem si. Zrovna včera jsme to totiž řešily s dcerou. Kupuje si novou kuchyň a tak mi ten můj dřez okukovala. Není poškrábaný vůbec. Mám Franke. Chtěla jsem světlý, pán mi to rozmlouval, ale nedala jsem se a nelituju vůbec. Říkal mi, že vydrží moc a to nelhal. Stál s odkládací plochou něco přes 5 tisíc, ale mám dost velký.
@babanci v pohode ![]()
No tak to jsi me nahlodala. Ja budu mit mycku a velkou odkladaci plochu nechci, ale nejakou jo…a co si budeme, i ty ceny jsou pekny no. Zase se mi to nechce po nejakym roce vymenovat
mame maly dite, druhy snad casem pribude.
@Kukacka123 Ty peníze dobrý. Já se bála, že bychom ten granitový rozbili. U nás vaří můj muž a ten je splašený a každou chvíli něco těžkého do toho dřezu hodí. Někdo mi říkal, že je to choulostivější. Na to odštípnutí nebo tak něco. Já v něm mám i zapuštěný dávkovač na mycí prostředek, který se do toho mohl vyvrtat a to nevím, u granitu, zda lze. Jednou tam můj chlap nechal stát nějaký čurbes dlouho /byla jsem na dovolené/ a zůstal tam tmavší flek. Odstranila jsem savem a dobrý.