Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebuji radu, dceři byla stanovena diagnosa Granuloma annulare. Je to kožní onemocnění. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s přírodní léčbou? kortikoidy se mi do ní cpát nechce. Budu ráda za každou radu. díky Jana
@Jana F píše:
Ahoj holky, potřebuji radu, dceři byla stanovena diagnosa Granuloma annulare. Je to kožní onemocnění. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s přírodní léčbou? kortikoidy se mi do ní cpát nechce. Budu ráda za každou radu. díky Jana
No taky mám tuto diagnozu a taky se mi nechce brát atb mast. Nezjistila si něco o tom? Já co jsem se dívala tak nic jsem nevypátrala.
Ahoj mojí dceři postihla granuloma anullare.Tak jsem se chtěla zeptat jestli jste už vyléčeni a čím jste se léčili. Moc děkuji za odpověď.
@monika170785 - no u mně je už jiná diagnoza, granuloma annulare se nepotvrdila z histologie, tak nepomůžu ale držím palce at je dcerka brzo v pořádku:-)
Ahoj, já jsem měla granulom annulare před 5 lety, léčba mi trvala asi rok. Používala jsem krém Elocom a všechno zmizelo. Nyní se mi objevil znovu, takže začínám znovu. Dr. mi nabízela i světelnou terapii, ale vhledem k častému dojíždění a doma mám malé dítě, tak jsem terapii odmítla. Tak uvidíme jak dlouho bude zase léčba trvat
Děkuji za odpověd. A chci se zeptat jestli v těch místech kde byli pupíky něco zůstane neco to úplně vymizí?
Pupínky úplně vymizí a nezůstane po nich ani stopa
Jen to nějaký čas trvá, pupínky vymizí i bez léčení, ale to pochopitelně trvá ještě delší dobu. Na léčbu koupání ani nic jiného nevadí, jen mě paní doktorka upozornila, že pokud bych šla na slunce, tak si ta místa mám natírat vyšším faktorem, protože pokožka je na těch místech ztenčená (důsledkem léčení).
O homeopatikách jsem také přemýšlela, hledala jsem i na internetu, ale nikde jsem nic nenašla. Jedině se zkusit zeptat přímo u lékaře.
Byli jsme u homeopatika. Léky nám předepsal. Tak uvidím jestli zaberou.
A co máte za léky? A jsou jen na předpis nebo se dají koupit volně?
Jsou na předpis a homeopatik je píše individuálně. Každému jinak. Platili jsme 600Kč za vstupní prohlídku a 400Kč za léky.