Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak a navíc je pátek - co rešit driv? Jak je to s tim cernym cajem? nestiham hledat, litam prebalovat jo ma 10 mesicu holcicka dik
Moc vstupních informací jsi nepodala, takže těžko radit. Na průjem vysadit mléčné výrobky, nasadit probiotika, slabý černý čaj, žádný ovocný.
Na opruzeniny je nejlepší voda a holý zadek větrat, na noc jsem pak mazala bepantenem, vhorších případech pityolem.
Tak pokud ma rymu a polyka ty hleny, tak prujem muze mit z nich. Skus davat pokrmy, které pomahaji na prujem. Pripadne zajet na pohotovost, jestli to nemůže byt nejak spojene s tou vyrážkou…nejaka nemoc treba ![]()
Na opruz sudocrem, nechat holcicku vetrat, tzn. Doma vytopit, dat pod ni neco co muze pocurat a nechat tak, a potirat.. Rymu odsavat, kratce ale casto vetrat, zvednout hlavicku u postylky, at se ji dobre dycha.. Zvysit prijem tekutin plati jak u rymy tak u prujmu a nenutit do jidla.. Hlavne at je brzo fit ![]()
@katkatel Černý čaj normálně může, sestřička v nemocnici říkala, že klidně i osladit, hlavně aby dítě mělo tekutiny. Pokud má průjem opravdu hodně, jela bych radši pro klid na pohotovost.
Na opruzeniny bepanthen, urcite nechat pres noc bez plenek a vetrat kuzi, na piti ten cerny caj, rymu odsavat, rovnou bych se uvelebila na nejakem miste v byte, kde nebude problem, kdyz se neco znecisti a plenky bych nedavala-jen lehce pod ni. Snazit se do ni dostat tekutiny, pokud by se to nelepsilo, jela bych taky radsi na pohotovost, ale to posoudis ty sama, jak jste na tom…
Diky ona ma asi jen ridkou stolici s te rymy, ale troska z ni vyjde co chvili, coz zhorsuje tu opruzeninu… cerny caj myslela jsem, ze se tim ma dupka umyt, a tady ctu pit..tak jo… zadek ma holek uz asi dve hodky, litam jak blazen furt do koupelny… uz je i ona docela hotova, ted ji mam v naruci, je unavena.. jsem vynechala cerstve ovoce a dala ji mlecny prikrm - vynechat mliko tak nevim, co by jedla? mam ji udelat zeleninove jidlo na veceri?
chjo
@katkatel píše:
Diky ona ma asi jen ridkou stolici s te rymy, ale troska z ni vyjde co chvili, coz zhorsuje tu opruzeninu… cerny caj myslela jsem, ze se tim ma dupka umyt, a tady ctu pit..tak jo… zadek ma holek uz asi dve hodky, litam jak blazen furt do koupelny… uz je i ona docela hotova, ted ji mam v naruci, je unavena.. jsem vynechala cerstve ovoce a dala ji mlecny prikrm - vynechat mliko tak nevim, co by jedla? mam ji udelat zeleninove jidlo na veceri?
chjo
Tak na průjem ten čaj je dobrý pít, a opruzenou prdku je dobrý tím omývat ![]()
@marmelada78 ACH tak
a dat ji radsi zeleninu na veceri misto mlecne kase?
Cajem jsem taky potirala opruzeniny- je fakt, ze to trochu zabralo, ale s bepanthenem mam lepsi zkusenosti. Jinak ten caj jsem udelala hodne silny a pak do nej namacela tampony na potreni opruzenych mist.
@katkatel píše:
@marmelada78 ACH taka dat ji radsi zeleninu na veceri misto mlecne kase?
Mléčnou kaši bych asi nedávala, aspon mě doktorka vždycky říká že při zahlenění nebo při průjmu omezit mléčné věci a mléko jako takové. Takže za mě radši tu zeleninu. Nebo rýži, mrkvičku..
Dej jí nemléčnou kaši třeba k večeři. ze zeleniny mrkev, ta pomáhá hodně. ovoce banán. mléko se snaž dávat co nejméně.
nám pomáhá doteď nejvíc - větrat, myji vždy jen vodou, kromě terénu ubrousky nepoužívám. a imazol je pro mě zázrak, fakt jim to hezky zahojí i během noci.
jo a ten černý čaj určitě oslaď nejlépe glukopurem ne klasickým cukrem. a pít a pít. přeji, ať je jí co nejdřív líp.
a z té mrkve když jí svaříš a rozmixuješ a budeš to ředit, tak máš šťávičku i na pití.
Uvar ryzi, k piti ji dej bud ten cerny caj nebo ryzovou vodu z vareni te ryze, k jidlu rozmixovanou mrkev, ryzi. Na opruzeninu pomaha u nas Sudocreme.
Ahoj, za mě na opruzeninu imazol
ten jedinej pomůže, když je fakt nejhůř ![]()