Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoooj ![]()
Chci se Vás zeptat.. ![]()
Moje děti dost marodí ( kluk začal loni chodit do školky)..
Jsou oba i alergici. Kluk je ve školce tak týden a zase je doma - a všechno samo že chytá holka..
To, že si musí vytvořit imunitu vím!!! ![]()
Kamarádka mi poradila abych s nima jela do lázní..
Že to jejím dětem dost pomohlo.. ![]()
Holky byl tady někdo v lázních, pomohlo to?
Jako asi to bude stát dost pěněz ( pojišťovny to prý už moc platit nechtěji) ale jestli to má pomoct dětem, tak není o čem povídat.
Budu ráda za každou informaci, zkušenost a podobně!
![]()
@Šema Pokud jsi u VZP tak bych se koukla na mořského koníka. Lázně ti vyjdou dráž než pobyt u moře. To by jim taky mohlo pomoci.
Ahoj, je to věc názoru. Určitě to na poprvé nepomůže. Doporučuje se tam jet aspoň třikrát po sobě. My byli dvakrát poprvé jsme onemocněli hned za měsíc a letost jsem si myslela, že už to bude fajn a momentálně je nemocný 4 měsíce po lázních. A to jsme ješště prokládali mořem. Stálo mě to cca 20tisic se vším všudy. Akorát já jsem ta, když tam kluk řekl kup tak jsem vesměs koupila aby byl klid
.
Jsou mamky co tvrdí, že jim to pomohla a druhé zas že už by nikdy nejely.
Je tu diskuse Dětské lázně Zlaté hory kukni tam a možná si uděláš nějaký závěr ![]()
Byla jsem před měsícem v dětské léčebně. A párada. Bylo to ve cvikově. Mají stránky tak se můžeš podívat. Jsem na telefonu tak odkaz nedám
Jo jinak od ledna jsou regulační poplatky zrušené ale zatím jen do března pak se uvidí
Co vím, tak lázně pomohly mnohým dětem, ale lépe se vylízavaly s imunitou u moře. Je to sice nákladnější záležitost, o to víc ale pomůže. ![]()
Tak u moře jsme taky byli…2 roky po sobě…poprvé klid skoro půl roku, po dalším pobytu hned další měsíc marod
Léčebna byla super v tom, že nám ukázali, jak s dítkem pracovat při nemoci, jak mu ulevit při zahlenění, jaké dýchací pomůcky jsou na trhu a denně měl cvičení s rehabilitační sestrou, což nám dalo hodně
Ahojky, mám doma alergika, astmatika, taky je stále nemocný. ALE
Lázně nám pomůžou třeba tři měsíce nekašlat, nikdo nemůže říct že dítě pak není nemocné, ale kdyby lázně u nás nebyly, tak máme angínu třeba desetkrát do roka. Teď máme tak jednou, dvakrát. Což je pro tak malé děti to nejdůležitější. Jinak doporučuji spíš lázně a vybírat buď Luhačovice, nebo Jeseníky. Do dětské léčebny bych moc nešla, nelíbí se mi tam režim, raní vizity a časté hlídání. Pokud se budou příští rok platit poplatky jako letos, tak nás to stálo na měsíc 5600,–pro syna a pro mě dohromady. Do šesti let jedeš s ním jako doprovod. ![]()
Ještě chci upozornit, že v lázních je dost plno a chce si tam zamluvit termín ještě dřív, než to pojišťovna schválí. Já budu na pojišťovnu posílat žádost v lednu a už mám termín na květen ![]()
Ohledně poplatků - v příštím roce od března možná děti platit poplatky nebudou, pouze dospělí - ale to se ještě neví jistě. A Ústavní soud zrušil stokorunový regulační poplatek, takže se bude platit 60 Kč za osobu na den.
@Ráďa 25 tak nás nikdo zas tak moc nehlídal. Ráno byly inhalace. dr přišla po snídani každý den jeden pokoj vizita. Pak buď rehabilitace, balneo, skupinové cvičení a taky dopoledne školka pro děti. každou středu výlet a jinak jsme měli vlastně volno. My to měli domů kousek tak jsme třeba v sobotu byli celý den doma