Graves basedowa choroba a těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
126
11.7.19 11:28

Ahoj. Jsem docela zvedava kdo ti co napise. Ja mam zvyšenou fukci ŠZ a bylo mi receno ze tehotenstvi jedine po odstraneni šz a srivnani hormonu.Me leky se pry v tehot. nesmi brat. Jinak hormony mam v norme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35
11.7.19 11:33

Ano, po zaleceni uspesne tehotna, behem tehotenstvi vsechno v poradku, vratilo se mi to pul roku po porodu, musela jsem ukoncit kvuli favkam thyrozolu kojeni. Po roce nove těhotenství, stejny prubeh i s tím navratem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.7.19 12:01

@Jutta a muzu se zeptat? Behem tehotenstvi jsi leky brat nemusela a hormony jsi mela v norme? Me nejdriv lecili asi rok pak se to srovnalo a leky mi vysadily ale za rok a neco jsem to mela zpatky a pomerne dlouho trvalo nez se podarilo hormony srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.7.19 12:54

Melam jsem to uplne v norme, i doktor mi rikal, ze zrovna pri téhle nemoci to byva v tehotenstvi v pohode (obe tehotenstvi mi schvalil, ze muzeme). Ale chodila jsem pochopitelne na kontroly. Obe deti zdravy, donoseny, bez komplikaci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.19 13:06

Já mám problémy teď v těhotenství, zhoršily se mi hodnoty a mám to na hranici hyperfunkce. Dlouhodobě mám svalové slabosti, nemůžu nic přibrat, vlčí hlad. Dr. mi sdělila, že se to v těhotenství neléčí. Chtěla jsem se zeptat, zdali se tu někdo setkal taky se svalovými slabostmi. Ty mě trápí asi nejvíc…

• Citovat
  • Upravit
35
11.7.19 13:56

Tak s tim neporadím, ja se spis zadýchávala, hubla. V tehotenstvi jsem byla bez obtizi uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.7.19 14:10

@Jutta to je zajimave je to asi i o pristupu. Ziju v zahranici a prvni doktorka u ktere jsem byla me chtela za kazdou cenu natlacit do operace pritom jsem moc problemy nemela a dalsi doktor mi prijde ze ma dost laxni pristup vzdy jen zkontroluje krev a popr. upravi leky. Vic moc neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.7.19 14:14
@Anonymní píše:
Já mám problémy teď v těhotenství, zhoršily se mi hodnoty a mám to na hranici hyperfunkce. Dlouhodobě mám svalové slabosti, nemůžu nic přibrat, vlčí hlad. Dr. mi sdělila, že se to v těhotenství neléčí. Chtěla jsem se zeptat, zdali se tu někdo setkal taky se svalovými slabostmi. Ty mě trápí asi nejvíc…

S tim taky neporadim. Ja mela problem se spankem a mela jsem sileny nocni mury. Bylo mi receno ze to muze byt prave to štitnou žlazou. Posledni dobou jsem i zacala pribirat na vaze a pritom se stravuji porad stejne a pohybu mam dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.19 14:23

@Jutta Tak to je super. Ale já už jsem po 4 potratech cca od roku 2014. Ale po celou dobu co mě zkoumali, tak jsem měla TSH a protilátky v normě. Ale najednou na začátku tohoto roku se zjistilo, že mám hodnoty rozhozené. TSH i T4. Doktor nasadil Thyrozol. Hodnoty se hned srovnaly. V současné době jsem na Thyrozolu, ale je 0,5 tablety 10mg 3× v týdnu. Hodnoty pořád v normě. Uvidíme, co to udělá, až mi to vysadí. Také mi lékař ríkal, že by to muselo pryč, pak mi zase řekl, jak jsem to měla srovnané, že bych nemusela na operaci. No tak já nevím. Spíše ty špatné zkušenosti mě odrazují. Jedno dítě už mám. Rok 2010.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.19 14:24
@Anonymní píše:

A Ty jsi měla i před otěhotněním problémy se SŽ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.19 14:24

@markytanka2 Mě právě doktor taky říkal rovnou o operaci. Pak se mi to hned srovnalo, tak říkal, že možná to není nutné. No vyber si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.19 14:27

@Jutta A ještě dotaz. Ty jsi měla hodnoty hodně rozhozené? Já totiž mám i hyperfunkci, i protiátky TRAK. Takže to i to. I když mám hodnoty v normě, tak pořád mám nějaké „obtíže“ padání vlasů, únava apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
11.7.19 14:52

@RKVP80
Me tehotenstvi rozdodne nedoporucili. Mela jsem take GB typ. Bylo mi receno, ze jsem uz tehotna byt mohla, ale kvuli stitce mohla ranne potratit a to i nekolkrat. Doktor rekl, ze kdych nahodou otehotnela, bylo by to komplikovanejsi a rizikovejsi a nezaruci, ze vubec dite donosim. Sla jsem radeji na operaci. Po pul roce bylo vse ok. Kdyz jsem pak byla tehotna, tak u obou jsem mela v prvnim trimestru hematomy a nedokazi si predstavit mit problemy s hyperfunkci (sice jsem mela zase vyraznou hypofunkci, ale kvuli zelezu a navysenim letroxu se to rychlo spravilo). Jinak kdyz mi to zjistili, tak jedinny priznak bylo buseni srdce (v klidu 120). Nehubla jsem. Byla jsem hyperaktivni a nepotrebovala jsem moc spat. Take me to stalo po thyrozolu 15 kg nahoru behem roku a 5 po operaci. Ale za ty deti to rozhodne stalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.7.19 15:09

V tehotenstvi se da uzivat Propycil. Jinak take pri hyperfunkci lze absolvovat radiojod misto operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.7.19 15:21

@jana2381 Děkuji za další příspěvek. Já u té hyperfunkce neměla vůbec žádné příznaky. Respektive jich mám mnoho, ale spíše takových, že bych si jich nevšimla. Ale srdce mám nyní 69-71 v klidu. Před Thyrozolem jsem měla 82 v klidu. Každý má asi jiný průběh. Mě se hodnoty srovnaly po malých dávkách Thyrozolu po prvních 2 měsících a od té doby kontrolní měření vždy v pořádku. Ale říkám, beru Thyrozol ještě 3× týdně půl prášku (10 mg). Uvidíme :-) Už nejsem nejmladší a jedno dítě mám :-) Spíše ty potraty, ale nevím, jestli to s tím mohlo souviset. Doktor mi říkal, že tam je vyšší potratovost, ale že prý až takhle? Nevím no. Ostatní vyšetření i dokonce tu štítnou jsme měli vždy ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí