Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jana2381 Děkuji za další příspěvek. Já u té hyperfunkce neměla vůbec žádné příznaky. Respektive jich mám mnoho, ale spíše takových, že bych si jich nevšimla. Ale srdce mám nyní 69-71 v klidu. Před Thyrozolem jsem měla 82 v klidu. Každý má asi jiný průběh. Mě se hodnoty srovnaly po malých dávkách Thyrozolu po prvních 2 měsících a od té doby kontrolní měření vždy v pořádku. Ale říkám, beru Thyrozol ještě 3× týdně půl prášku (10 mg). Uvidíme
Už nejsem nejmladší a jedno dítě mám
Spíše ty potraty, ale nevím, jestli to s tím mohlo souviset. Doktor mi říkal, že tam je vyšší potratovost, ale že prý až takhle? Nevím no. Ostatní vyšetření i dokonce tu štítnou jsme měli vždy ok.
@RKVP80 priznam se, ze nevim presne hodnoty, ale vzdy mi to zacalo hodne rychle, zacinala jsem lecbu se 3 tabletkama thyrozolu denne (to je fakt dost), a postupne mi davku snizoval, behem roku postupne na cca pul tablety denne. Pri te pulce jsem pak uz mela dovoleno otehotnet. Vratilo se mi to 2× se stejnym scenarem, velke dávky a snizovani. Ted jsem bez leku, bez priznaku a hodnoty v norme, tak doufam ze budu mit pokoj:)
@Jutta Mi říkal doktor, že 48% lidí to zvládne tu nemoc a 52% nezvládne, že skončí operací. Tak doufejme, že budeme ten opačný případ. Nicméně před těhotenstvím jsi neměla problém třeba otěhotnět, nebo nějaká zamlklá těhotenství?
@RKVP80 vubec, obe deti mame na prvni dobrou:D mne bylo receno, ze mam asi 40% sanci, ze se mi to nevrati. Ale smiruju se do budoucna i s operaci.