Green pan a připalování

14083
25.4.12 19:58

Green pan a připalování

Mám doma green pan cca rok a půl a vše, co na ní dělám se začíná přichytávat k pánvi, ikdyž používám olej nebo máslo. Docela mě to štve, nebyla levná a rok a půl je sakra málo na životnost pánve. Máte někdo stejný problém?? Myslíte, že bych uspěla s reklamací??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
25.4.12 20:18

Ahoj, my jí máme asi tak stejně dlouho a mám pocit, že to dělá od začátku. Už jsem tady o tom někde psala. Dostali jsme jí jako svatební dar, ale vypláznout za ní ty peníze, tak budu pěkně zuřit :cert: Je drahá a k ničemu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
25.4.12 20:47

Ahoj, myslím, že takhle tyhle pánvičky fungují, jak je člověk zvyklý na teflon, tohle je chytlavější, tak je z toho rozčarovaný. Máme dvě, ta starší už má trochu poškozenou tu vrstvu a začala přichytávat mnohem víc a hlavně jsem nevěděla, že se nesmí rozehřívat na sucho a tím jsem si jí podle mě zničila a taky jsme do toho párkrát dloubli něčím ostrým. Na druhou už dávám většího majzla a je furt dobrá už asi rok. Hlavně by se měla lehce potřít olejem po umytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 20:51

No tak to je „moje téma“ taky se po cca 1,5roce začalo všechno přichytávat. Používám (používala jsem ji ale denně, někdy i 2×) tak myslím, že skončila životnost. Další rozhodně nekoupím a nikomu nedoporučím. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.4.12 20:54

Njn, to je koukám se všema značkama ker. pánví. :cert: Já začínala nejdřív s noname, po roce letěla, pak nějakou trochu lepší, ta letěla po roce a půl, teď mám 6 měsíců Monetu a už se pomalu začíná blbě čistit, tzn zas poletí :roll: Ještěže jsem si nekoupila tu Greenpan, koukám, že kvalita je všude stejná :( :cert: Je fakt, že se snažím ji nestrkat do myčky, nasucho taky nerozpaluju, no nějaká ta vidlička tam teda zařádila, ale aby byla OK, to bych na ní asi nesměla vařit :mrgreen:
Ale reklamovat to běž, za to nic nedáš, v nejhorším tě pošlou do zadele, no. Nějaký pětikilo za rok bych byla líná řešit :oops: , ale Green pan snad stála přes litr, ne? To už by mě zvedlo ze židle. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
25.4.12 20:56

Já jsem zatím spokojená,používám od Vánoc skoro denně :think: Tak škodí jí to rozehřívání na sucho,mytí drsnou stranou houbičky,myčka…tak uvidíme,jak dlouho vydrží…Reklamaci zkuste,za to nic nedáte,jestli jste ji používala správně…Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 20:58

Moje Green pan byla myslím za 1300 a ostré nástroje jsem nepoužila a v myčce nebyla nikdy.
Koupila jsem si teď Tefalku na indukci a lezou mi oči z důlku že se na ni nepřichytí vůůůbec nic. To je tedy změna. Ale jak jsem napsala, já jsem ji používala furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.4.12 21:05
@Tamaris píše:
Moje Green pan byla myslím za 1300 a ostré nástroje jsem nepoužila a v myčce nebyla nikdy.
Koupila jsem si teď Tefalku na indukci a lezou mi oči z důlku že se na ni nepřichytí vůůůbec nic. To je tedy změna. Ale jak jsem napsala, já jsem ji používala furt.

A ta Tefalka je teda taky keramická nebo teflon? Já chci pánev, co vydrží drsné zacházení :mrgreen: a nebude se připalovat. Bohužel takovou nevyráběj, páč by neměli kšefty :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 21:09

Je to tato: http://www.tefal.cz/…eference.htm

já tedy s kovovými předměty obracet nebudu, nic se nechytá tak proč taky. Ale podle popisu by to měla snést. Bude to nějaká směska. Určitě teflon s něčím… hledala jsem i podle ceny (ty indukční jsou dražší) prostě 1300 za pánev ne, už jsem poučená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
25.4.12 21:10

Takovou,co vydrží drsné zacházení, sháním taky :mrgreen: Nevím proč,teflonky i titanovou mám brzo vypouklé,máme sklokeramiku :nevim: GreenPan teda zatím vydržela nejvíc :think: ,ale je fakt,že ty ostatní jsem občas do myčky šoupla,tak že by to bylo tím…Asi si koupím poctivou těžkou lkitinovpou a tyhle drahé nechám jen na lehce připálitelné věci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 21:14

Ta Tefal preference co píšu výš nemáš šanci "vypouknouů jestli je tím myšleno nerovnost dna. Je těžká a masivní. Stejně nebo podobně jak ta Green

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 21:18
@Tamaris píše:
Je to tato: http://www.tefal.cz/…eference.htmjá tedy s kovovými předměty obracet nebudu, nic se nechytá tak proč taky. Ale podle popisu by to měla snést. Bude to nějaká směska. Určitě teflon s něčím… hledala jsem i podle ceny (ty indukční jsou dražší) prostě 1300 za pánev ne, už jsem poučená :-)

Je tam i „složení“ Nepřilnavý vnitřní povrch Prometal Pro s tvrdou keramickou bází, vyztužený safírem pro mimořádnou trvanlivost. Možnost používání kovového kuchyňského náčiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
25.4.12 21:34

díky za odpovědi. Já jsem jí v myčce niky nemyla, obracím umělohmotnýma a míchám dřevěnýma. Párkrát jsem použila umělohmotnou drátěnku, musím se mrknout pořádně, zda je ten povrch poškrábaný. mám druhou tefal mnohem dýl a ta je bez problémů. Ale fakt mě to štve, za tu cenu bych si představovala lepší kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.4.12 21:38

Asi tak. Příjde mi, že i přes vzorné zacházení se z ní dostal pryč ten nepřilnavý povrch. Šrábance viditelné tam nemám. Nemají být z čeho. Hleděla jsem i na ekologii, tak jsem vzala Green. Teď půjde k likvidaci a je z ní hyper neekologická záležitost. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.4.12 21:51

Ahoj,
my máme pánev Green pan asi 2 roky a také se uprostřed začíná vše přichytávat. Dostali jsme ji jako dárek, ale popravdě - jsme z ní zklamaní. Za ty peníze bych čekala, že vydrží víc :?
Jinak před asi 3/4 rokem jsme si koupili ještě pánev Tefal Pro Series a ta je absolutně špičková. Je sice těžší, protože je z nerezu a má třívrstvé dno (mám indukci), ale jinak jí nemám co vytknout. Vařím na ní ráda a často, nic se nepřichytává, snadná údržba, vypadá stále jako úplně nová. Tady investovaných peněz rozhodně nelituji, je to zatím nejlepší pánev, jako jsem kdy měla a koupila bych ji znova :palec:
Dívala jsem se, že Tefal tuto řadu už nemá na webu, asi ji nahradila řada Talent(???). Já ji kupovala tady:
 http://www.mall.cz/…ies-e9450472

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1