Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Suzuveverka Teď jsem koupila Demar Mammut. Lehké a zateplené vlnou. Já kupovala v e-shopu, ale mají je prý na Budějovické v DBK vedle Skibi.
Stejný region, žádný asfalt, taky chodím v holinách
.
O víkendu jsem kupovala hezké holinky pro syna do školky v Tescu, nevím, jestli jsou dostatečně měkké, mně přijdou normální. Měli docela výběr motivů. Jinak mají leckde jinde- Deichman, Globus, Hypernova… Já musela vybírat hlavně podle toho, aby nebyly moc úzké v ohybu nad nártem, ty pak mu nemůžeme narvat na nohu (když už narvem, tak pohoda, ale prolézt tím úzkým místem… a jsou do školky, tam by mu to nikdo nerval).
@Pipi 00 Ty vypadají dobře, mrknu na to. Sobě taky kupuju užitkovou obuv v pracovních potřebách, tak snad budou mít kvalitní i pro děti ![]()
@Suzuveverka Jo, teď jsem koukala při vyzvedávání v lesní školce. Je to tam jednoznačně nejčastější bota.
@Pipi 00 No tak to by mohlo být to pravé, tam mají děti tu botu na noze často celý den
Ostatně do lesní školky půjde malá časem taky, tak aspoň zapadne ![]()
@Pipi 00 Jakou máš zkušenost s výběrem velikosti? Dcera teď nosí boty 21, koukám, že mají velikosti po dvou, zrovna 20/21 a 22/23, tak si nejsem moc jistá, co vzít, kdybych to brala přes e-shop. Navíc od té doby, co jsem měla v ruce dvě boty velikosti 19 a každá byla jinak velká, jsem trochu opatrnější ![]()
Radši větší, jenže u malých dětí nevíš, jestli v tom nebudou zakopávat. Starší má velikost 25 (třeba Superfity s nadměrkem 1 cm) a tyhle má 26/27. Ona to dost zmenšuje vevnitř ta vložka. Nosí do toho ještě vlněné ponožky, ale ne extra tlusté. Mladší má 20 měsíců a už ve velkých holinách chodí a dobrý a to má jiný, těžký, určitě větší než normální boty. Tu vůbec nejde dostat z louží, takže bez holin to nejde.
@Pipi 00 Dneska jsem jen na zkoušku koukla tady v obchodě na jinou značku a tam byla velikost 22/23 moc velká. Ale nebyly zateplené. radši bych do tohohle počasí už ty s vložkou. No, asi mi nezbyde, než to objednat a doufat, že budou, abych to nemusela hned zase vracet. Zkusím to ještě oměřit podle popisu na jejich stránkách.
Tak jsem objednala, jedny menší míň zateplené a o číslo větší víc zateplené, snad budou dobré a unosíme je. Jen aby teď už nebylo jenom hezky
Z louže jsem dceru taky dneska nemohla dostat, a ještě zjistila, že plavou ořechy, takže jsem do toho „rybníka“ pak nakonec lezla taky ![]()