Gumáky správný výběr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1638
10.5.13 13:07

gumáky správný výběr

Prosím o radu, koupila jsem malé první gumáky, na délku jsou o. k. je vidět, že jí nožku drží a hezky se jí v nich chodí, ale!
malá má vysoký nárt, botku nazuje dá se říct v pohodě, ale po vyzutí mi přišlo, že jsou gumáky dost úzké, měla po celé nožce obtisklou ponožku (vzorek) na nožce. bohužel mi nic sama neřekne a já tam ani nestrčím ruku, abych mohla posoudit jak moc jsou(nejsou) těsné…nejsou to takové typické vyglajdané gumáky, jsou spíš užší a menší…ale je vidět, že v nich naopak ta noha drží
prosím o radu, máte nějáké zkušenosti co se týká gumáčků???díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.5.13 13:10

@madrianova máme opačný problém, nízký nárt.. pak když běží, tak se mu gumáky vyzouvají.. zkusila bych zapátrat po nějakých vyšších, ale mám obavy, že zrovna ty gumáky dělají standartně jednu velikost /spíš tedy výšku/, my třeba nějaké nižší nesehnaly… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.5.13 13:11

@madrianova Jenom špatný zkušenosti. Syn má taky vysoký nárt, takže se mu špatně nazouvali. Sice mu dovnitř voda nenatekla, ale za to měl tak hrozně spocený nohy, že měl do druhýho dne pokaždý rýmu. Normálně po 20minutách v gumákách měl mokrý ponožky, přitom chodil jen ve vlhký trávě, takže mu tam voda opravdu nenatekla. Takže jsme gumáky zrušili a nosí jen polobotky. Zjara když tál sníh a bylo celkem chladno měl zimní boty-superfity a běhal v nich i v kalužích a nikdy nohy mokrý neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
10.5.13 13:17

@madrianova jsou různé tvary (šířky, výšky nártů) u gumáků. Malý ma nožičku normální, takže tento problém jsme neřešili, ale když jsem gumáky sháněla, tak jsem v obchodech viděla hodně úzké gumáčky a i dost široké. Zkus obejít víc obchodů a poptat se a pořádně vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.5.13 13:21

Holka má taky úzkou nohu, koupila jsem holiny v Lidlu a jsou nějaké široké, tahá je po zemi, takže půjdu zas jinam a tip na úzký holiny by se hodil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
10.5.13 14:02

Malej ma taky vysoky nart a uz druhy rok jsem mu koupila holinky v tescu a pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
10.5.13 14:05

No když mě přijde, že ani nejde o nárt, ale o šířku jako takovou do stran..nemyslím nahoru nárt, to docela asi ujde…dobře se nazouvají a drží výborně..spíš mě přijdou úzký celkově na nožičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.5.13 14:06
@madrianova píše:
No když mě přijde, že ani nejde o nárt, ale o šířku jako takovou do stran..nemyslím nahoru nárt, to docela asi ujde…dobře se nazouvají a drží výborně..spíš mě přijdou úzký celkově na nožičku

A co je za holiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
10.5.13 14:18

Holiynekupuju. Deti maj kotnikovy boty s membranou. Vydrzi i louze a brodeni ve vode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
10.5.13 15:21

Na dražší botky peníze nemám, takže holínky být musí na chalupu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
10.5.13 15:31
@madrianova píše:
Na dražší botky peníze nemám, takže holínky být musí na chalupu :(

ted jsem prodávala troje boty po jednom dítěti, s membránou, po dvou stovkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.5.13 15:40

Já nevím, holiny jsou prostě holiny, dcera je miluje, nazuje si je bez problémů sama a ve vyšší louži neprotečou horem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
10.5.13 15:49
@hofka píše:
Já nevím, holiny jsou prostě holiny, dcera je miluje, nazuje si je bez problémů sama a ve vyšší louži neprotečou horem:-)

ale když je miluje a ty jsi spokojená, tak není co řešit. Ale pokud holiny nesedí, tak vyšší kotníkové boty jsou varianta. na tkaničky snáz upravíš dítěti s noho nestandartních proporcí než gumový odlitek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.5.13 19:16
@Lama Lama píše:
ale když je miluje a ty jsi spokojená, tak není co řešit. Ale pokud holiny nesedí, tak vyšší kotníkové boty jsou varianta. na tkaničky snáz upravíš dítěti s noho nestandartních proporcí než gumový odlitek. :kytka:

Proto chci koupit nějaké, které budou sedět:-) Nenosí je často, jinak má botky dobrý. Já mám taky holiny, i když mám nepromokavý boty. Do vysoké trávy poránu prostě ideál:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.10.15 15:10

Zdravím. Dneska jsem poprvé vytáhla pro dceru gumáky, měla jsem jen na vyzkoušení od sousedky po jejích dětech, nějak jsem nepředpokládala, že by toho v nich dcera nachodila hodně. Ale boty jsou to dost tuhé a těžké, malá v nich chodila jak v lyžákách. Máte zkušenost, kde se dají sehnat měkké holinky? Nějaká značka, případně obchod (nejlíp jižní část Prahy a vesnice jižně od Prahy)? Bohužel v tomhle počasí jsou u nás holinky nutnost, na procházky v nich už chodím i já, bydlíme v osadě, kde nejsou asfaltky a kaluže na cestách jsou na dceřiny kotníkové superfitky moc hluboké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková