Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Dnes jsem zastřihávala kytku (Synadenium - Gumovník). Teklo z ní bílé mléko a měla jsem ho dost na rukách, pak jsem si to šla samozřejmě omýt, šlo to blbě takže několikrát.. po 2-3 hod mě ale začali dost svědět ruce a brnět pusa.. po 6 hod jsem se konečně podívala co je to vůbec za kytku a zjistila jsem, že je jedovatá - způsobuje puchýře, brnění pusy, jazyka a může po ní člověk i oslepnout.. ale nikde jsem se nedočetla jestli může být jedová i pro plod… Jsem v 16tt, tak se chci zeptat jestli nemá někdo zkušenosti? Děkuji
@Veru96 Zavolej si na toxikologickou linku. Tady ti nikdo nic jiného neporadí. ![]()
@Veru96 píše:
Dobrý den,
Dnes jsem zastřihávala kytku (Synadenium - Gumovník). Teklo z ní bílé mléko a měla jsem ho dost na rukách, pak jsem si to šla samozřejmě omýt, šlo to blbě takže několikrát.. po 2-3 hod mě ale začali dost svědět ruce a brnět pusa.. po 6 hod jsem se konečně podívala co je to vůbec za kytku a zjistila jsem, že je jedovatá - způsobuje puchýře, brnění pusy, jazyka a může po ní člověk i oslepnout.. ale nikde jsem se nedočetla jestli může být jedová i pro plod… Jsem v 16tt, tak se chci zeptat jestli nemá někdo zkušenosti? Děkuji
Zavolej si na toxik. linku, at máš klid ![]()
Že Tě brní pusa, budeš asi citlivější.
Ale myslím, že to bude dobré.
Já mám doma sukulenty, několik druhů euphorbií, patří mezi pryšce a měla jsem od nich červené fleky na ruce už mockrát.
Někdy stačí zavadit a už teče mléko.
Problém by byl, kdyby se to dostalo do očí nebo při snědení, ale takhle to pomizí.
Dávala bych pozor na slunci, může to být citlivější.
I jsem četla, že se používalo tohle mléko v léčitelství, např. na bradavice, něco jako u nás vlaštovičník.
@samá práce píše:
@Veru96
Neboj na plod to nebude mít žádný vliv. To zůstane jen přirozeně blbý po mámě.
To je zas otázka,
Otázka je naprosto relevantní, protože k intoxikaci některými látkami může dojit i přes kůži. Takže jako přirozený blb ses projevil/a akorát tak ty ![]()
@Jahru píše:
Otázka je naprosto relevantní, protože k intoxikaci některými látkami může dojit i přes kůži. Takže jako přirozený blb ses projevil/a akorát tak ty
Ty jsi taky ženská, že? Pět vteřin na google. Rychlejší než si založit profil zde a napsat dotaz. A stejně se tu dozví to co je minimálně v deseti článcích uvedeno tam. Takže si s tím jazykem víš co…
Volejte Toxikologické informační středisko 224 919 293 a 224 915 402 (nepřetržitá lékařská služba). Poté postupujte podle jejich doporučení. Budete odpovídat na následující otázky:
Komu se nehoda stala (pokud je možné zjistit: celé jméno, rodné číslo a zdravotní pojišťovnu).
Věk a hmotnost (alespoň odhadem) postiženého, trpí-li nějakou akutní nebo chronickou nemocí.
Jaká látka je příčinou otravy?
Jak velké množství látky působí?
Kdy se nehoda stala?
Jakým způsobem se stala? Požití látky, polití se, vdechnutí, štípnutí hmyzem apod.
Jak se daří postiženému, jaké má příznaky?
Jaká opatření byla doposud provedena?
Kdo a odkud volá (včetně zpětného telefonního čísla).
@samá práce Proč chodíš na maminovské diskuzní fórum, když ti tak zvedá tlak?
To máš nařízené od národního výboru? Nebo je to nějaká forma pokání? ![]()