Gymnázium dálkově/distančně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Gymnázium dálkově/distančně?
Ahoj,
nemá někdo zkušenost s dálkovým či distančním studiem na gymnáziu?
Prosím o rady, jak se to dá zvládnout a jak to chodí. A dá se i s rodinnými povinnostmi skloubit ![]()
DĚKUJI!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Každé studium jde skloubit s rodinou, jde jen o to, jak si to nastavíš ty ![]()
Já dodělávám dálkově VŠ, a to se dá úplně s přehledem, ráda bych se pak vrhla na denní studium a věřím, že to půjde taky ![]()
O gmynáziích přímo nevím, ale ségra si dodělává střední a chodí do školy 1× za 14 dní, celé pondělí…kamarád zase 2× týdně odpoledne..je to různé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zvládnout to určitě jde,v době kdy jsem na gymnáziu maturovala, tak s námi maturovali i 3 právě z dálkového studia a zvládli to v pohodě ![]()
Jak probíhá výuka, no to bude nejlepší se poptat přímo na konkrétní škole, každá to má totiž jinak
Hlavně zvaž,jestli právě gymnázium je to pravé,protože po vystudování máš akorát tak všeobecný přehled ale jinak vůbec nic
Sama mám gympl a nevzali mě po maturitě na VŠ a byl hodně velký problém sehnat zaměstnání. Takže bych spíš volila nějakou SŠ s konkrétním zaměřením
ale je to jen můj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
natali2 píše:
Ahoj,
Prosím o rady, jak se to dá zvládnout a jak to chodí. A dá se i s rodinnými povinnostmi skloubit
DĚKUJI!!!
ja delam dalkove soukromou anglickou obchodku a da se to, je to tam strasne fajn a pomerne me to i bavi, to studium je proste delany pro ,,vecny studenty,, a i ty profesori chapou ze to jsou lidi co maji deti a chodi do prace, takze jsou dost ohleduplny ![]()
- Citovat
- Upravit
natali2 píše:
Ahoj,
Prosím o rady, jak se to dá zvládnout a jak to chodí. A dá se i s rodinnými povinnostmi skloubit
DĚKUJI!!!
ja delam dalkove soukromou anglickou obchodku a da se to, je to tam strasne fajn a pomerne me to i bavi, to studium je proste delany pro ,,vecny studenty,, a i ty profesori chapou ze to jsou lidi co maji deti a chodi do prace, takze jsou dost ohleduplny ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já si dodělávám gympl dálkově. Je to teda soukromá škola, tak si platím celkem pěkné školné, ale jsem spokojená. Jezdím 1krát za měsíc na tři dny. Studium je v poho a dá se to naučit i když máš rodinku nebo pracuješ. Ten gympl je v Brně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám děti i práci ![]()
Rozhoduji se mezi distančním v Plzni a v Teplicích, nebo v Poděbradech dálkově. U toho distančního se trošku bojím té stoprocentní samouky ![]()
Tak si podám přihlášku a uvidím. Když budu mít slabou chvilku, tak mrknu na vaše příspěvky, jsou moc povzbuzující.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
www.ekopodebrady.cz. Musí ale být dostatečný zájem, jinak neotvírají. Což je škoda. Myslím, že je to pro zaměstnané, či pro lidičky na mateřské dobře organizováno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu se zeptat o jaké gymnázium se jedná? Já su z Brna, ale studuji dálkově gympl v Praze, kam musím každých 6 týdnů dojíždět na 2 dny a není to zrovna praktické. Potřebuji hlavně gympl, který je možné ukončit dříve ( v Praze mám možnost v letošním roce ukončit 1.a 2. ročník a příští rok maturovat ). Díky moc za odpověď. ![]()
- Citovat
- Upravit
Aajik: mohla bych se zeptat, který gympl v Praze to je (webovky)? Já mám 1. a 2. rok gymplu dokončený denně, ale potřebovala si dodělat maturitu za rok a zatím se mi nepodařilo najít gympl, který by to nabízel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simotsuki
A hledala jsi?
Třeba: http://www.atlasskolstvi.cz/stredni-skoly?…
Je tam i státní škola, ale s místem to může být problém. Jinde je to koupení si vzdělání (osobně bych takového člověka nebrala).
A maturitu za rok? Co to je? Snad programy jsou akreditované na určitý počet let, tj. je určené, co se musí probrat.
A za kratší dobu to fakt (na slušné škole) nepůjde, je běžné i dálkové studium na 5 let (zatímco denní je 4 roky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě Aajik, na kterou byl dotaz směřován, psala, že na nějakém gymnáziu v Praze měla možnost udělat 1. a 2. ročník za jeden rok a maturitu ten příští, proto jsem se jí ptala. Jak jsem zmiňovala, já mám 1. a 2. ročník střední dokončený a věřím, že látku probíranou ve 3. a 4. ročníku bych si zvládla nastudovat během jednoho roku a neztrácet tak čas denní formou studia, kde bych akorát seděla a jak se lidově říká, hleděl do blba. Hledat jsem hledala, najít gymnázium s možností dálkového studia není zas až takový problém, šlo mi o to rychlé dokončení. Samozřejmě možnost je kontaktovat všechny nabízené školy a zkusit se domluvit, ale když jsem viděla, že je tu někdo, kdo na takové škole studuje, tak jsem považovala zeptat se dané osoby přímo za rychlý a jednodušší způsob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simotsuki
No ono nevíš podmínky, ono to toiž může být tak, že ji bylo něco uznáno. Jinak by to jít nemělo. Nedávno se řešil problém, že někteří se takto dostali rovnou k maturitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit