Cytologie - nález

Anonymní
15.9.20 13:27

Gyn. cytologie - nález

Ahoj, dnes mi volala sestřička z gynekologie, že mám menší nález, zároveň říkala, že se nemusím vůbec bát, že to má hodně žen, jen tam v únoru musím přijít na kontrolu. Ráda bych se zeptala těch, kterým tohle bylo někdy taky sděleno, co to všechno může znamenat, opravdu se nemusím bát? Samo se to objeví? Nebo jsem to mohla někde chytit? S přítelem se snažíme o druhé miminko, nemůže to nějak ohrozit? Popřípadě začali jste užívat třeba nějaké vitamíny nebo tak něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
15.9.20 13:56

Měla jsem, pár let jsem chodila co půl roku na kontroly a pak jsem se teda dopracovala ke konizaci, ale u tebe to tak nemusí být.

Za mě raději zachycení počátečního stavu, než přijít s problémy a nějakým špatně řešitelným problémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.9.20 13:58

Tak záleží na spoustě věcech. Jestli jsi HPV pozitivní, co je vůbec myšleno tím nálezem… Teď tě nechci strašit, ale já byla po " malém" nálezu do půl roku bez dělohy. Měla jsem vlastně ještě z pr.ele kliku, díky své úžasné gynekoložce, která nedala na statistiky a hlídala mě jak ostříž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 15:18

Taky jsem měla nález, „předrakovinotvorné zmeny“. CIN II a HPV. Nejprve mě rok hlídal sám gyndař a pak mě poslal na specializované pracoviště, kde mě hlídali další 3 roky než jsem otehotnela. Po dítěti všechno ok. Takže to může bejt v pohodě :palec:

• Citovat
  • Upravit
5866
15.9.20 15:43

Taky jsem to měla a nic, že nějaký zánět…říkala mi, to co tobě, že to má hodně žen. Žádné dohry to nemělo, jen jsem ten jeden rok tam měla jít 2 x a teď už zase chodím jen 1 x ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
15.9.20 23:36

Taky nález pře pár lety, kontrola po půl roce a vše v pořádku, od té doby nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 22:03

Dobrý den, oživují diskuzi.
Mám za sebou 3 cytologické stěry s nálezy.
První byl HSIL(po šestinedělí duben 21)a poslední dva ( říjen 21 a brezen 22)ASC- US + mám pozitivní test na HPV.
Lékařka mi řekla, že mám na další ster přijít v září a pokud bude nalez opět ASC- US, posle mě na konizaci…měla jsem za to, že tyto "lehké " změny na čípku se pouze hlídají a ne řeší chirurgicky.
Máte prosím někdo obdobnou zkušenost/ problém? Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
1925
22.3.22 22:54

Ono se to dost často mění ty nálezy… záleží na tvé imunitě…já klasicky po porodu mám prekancerozni stavy…potom najendou zmizí.. píšu o HPV. I Mudr mi to tak vysvětlovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.3.22 00:08

@Wilík děkuji za odpověď…jsem z toho nervózní, co se bude dít…kamarádka má Asc-us a pouze ji sledují už tři roky…já na cipku viditelné změny nemám, teda alespoň mi MUDr po vyšetření nic nerikala, že by bylo něco v nepořádku…jednoduše nerozumím tomu, proč bych s těmito nálezy měla jít rovnou pod kudlu…samozřejmě, budu poslouchat doktorku a pokud řekne běžte, půjdu…jen mě tím úplně rozhodila :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.3.22 06:08

Jednou mi vyšel taky špatný stěr a kamarádka mi doporučil brát B17-apricarc s merunkovym olejem. pohledej na netu.

Nevim jestli to bylo tim, ale kontrolní za půl roku byl v pořádku.

držím palec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
14.8.23 14:30

Ahoj,
treba to nekomu pomuze.. Mela jsem opakovane lehce horsi vysledky cytologie a nekde jsem nasla, ze by na to mely pomoci vitaminy Indol-in. Koupila jsem si je a po tri mesicni kure nalez ted negativni, tak mam radost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.8.23 17:10

@Kacatko1986 A který konkrétně? je víc značek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
14.8.23 20:42
@Alušáček píše:
@Kacatko1986 A který konkrétně? je víc značek.

z lekarny Benu, vyrobce je ONKO PHARMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
17.8.23 05:23
@Kacatko1986 píše:
Ahoj,
treba to nekomu pomuze.. Mela jsem opakovane lehce horsi vysledky cytologie a nekde jsem nasla, ze by na to mely pomoci vitaminy Indol-in. Koupila jsem si je a po tri mesicni kure nalez ted negativni, tak mam radost :pankac:

Nechci vám brát úplně iluze ale cytologie hodně až 40-60 % vychází falesne negativně pro svůj klid bych ještě si nechala udělat lepší cytologii ( 500kc ) a nebo hpv test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
18.8.23 10:40
@Lenca118 píše:
Nechci vám brát úplně iluze ale cytologie hodně až 40-60 % vychází falesne negativně pro svůj klid bych ještě si nechala udělat lepší cytologii ( 500kc ) a nebo hpv test

HPV test mi gynekolozka jiz delala a byl negativni, delala mi pred tim i tu lepsi cyto. Ale dekuju za tip.. Myslim, ze moje doktorka je docela pecliva. trikrat mi cyto vysla lehce abnormalni, nyni jiz v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí