Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím, že ten podtlak není tak děsný, pokud ze sebe nebudeš kalíšek rvát za stopku, ale nejdřív zrušíš podtlak a pak ho vyndáš, tak to vadit snad nebude (jen teda kalíšek nesmíš zavést moc hluboko, já jednou zavedla až nahoru k čípku a ten podtlak mi málem vyrval čípek z těla, bylo to hodně perných několik vteřin, au au)
A můžu se zeptat, jaký máš? já mám NaturCup, je to nějaká novinka. Je pevnější a podtlak mi jde zrušit až když ho ze sebe aspoň trochu povytáhnu. Ale je pravda, že jsem ho zatím zkoušela pouze na chvíli na zkoušku - po porordu jsem menstruaci zatím nedostala a před porordem jsem MS kalíšek nepoužívala.
Mám melunu. Podtlak povolím zmáčknutím spodnku kalíšku, pokud jsem ho zavedla trochu hlouběji, tak tam podél kalíšku strčím prst a odchlípnu ten okraj, za ťopku jsem tahala dřív, než jsem se toto nauila a už bych to nedělala, bylo to nepříjemné a zbytečně
Tak já to ještě zkusím, děkuji
asi ho zavádím moc nahoru, jen zmáčknutím mi to totiž zrušit nejde ![]()
Ja teda telisko nemam, ale kalisek pouzivam a zadny podtlak si neuvedomuju, budu se na to muset zamerit. Ani si neuvedomuju, jak to vytahuju, delam uz to tak automaticky. Ja mam LadyCup. Mam ho uz dlouho a tehda snad ani jina znacka nebyla, teprve to zacinalo.
Holky, tak testuju 2. den a můžu říct, že pocitově super, ale prostě mi někudy protéká
mám Naturcup I. (menší už je jen pro nerodící a panny myslim a větší je podle mě blbost - rodila jsem císařem, je mi 21 a hodně jsem sportovala před těhu) a je krásně narovnaný, podtlak tam asi je - když zatáhnu, cítím, že to nejde vytáhnout, tak fakt nevim, čím by to mohlo být
poradíte nějaký tipy
??
Ahojky
a taky proto, že Mirena tím, že je hormonální, tak při ní ženy většinou nemenstruují. Já jsem ale tak nějak rozhodnuta se hormonů zbavit, tudíž uvažuji spíše nad Gynefixem. Dále mi nabízela obyč nehormonální tělísko ve tvaru T, které je mnohem levnější než Gynefix, ale tomu se mi nějak nechce moc věřit. Můžete prosím poradit, jaké máte zkušenosti vy s různými druhy tělísek?
chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s kombinací nitroděložního tělíska Gynefix a MS kalíšku? Výrobci MS kalíšků sice uvádí, že je lze používat i při zavedeném nitroděložním tělísku, nicméně mi podtlak, co kalíšek vytvoří, přijde dost silný na to, aby tělísko vytáhl, proto pátrám po osobních zkušenostech.
Chtěla bych se zbavit užívání hormonů v podobě pilulek a opravdu mne moc zaujalo toto tělísko. Moje gynekoložka mi ho dnes vymlouvala, že Mirena je mnohem lepší i tvarem do T, protože toho „vychytá“ víc, Gynefix prý tim, že to je jen provázek, nemusí být tak spolehlivý
Předem děkuji za odpověď