Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je mě 24 a jsem zatím předsnažilka, přes to k vám už dost dlouho nakukuji a čtu téměř všechny deníčky. Tak jsem si řekla, že Vás jako zkušené požádám o radu.
V poslední dobou mě občas cca 3× do měsíce nepravidelně pobolívá na levé straně v podbříšku, o něco častěji mám hnědý výtok. Teď se k tomu přidalo ještě špinění při sexu a také po něm. Ke gynekologovi chodím pravidelně a při poslední návštěvě jsem mu to říkala, ale po tom co mě prohlédl, tak řekl, že v tom nevidí žádný problém, jedině, že by to mohlo být cystou, která je na levé straně. Žádnou léčbu nena:,–(il. Mám ale strach aby jsme něco nezanedbali. Nemáte některá zkušenosti? Děkuji. L.
Zvláštní, že nena:,–(il léčbu, pokud o cystě ví
. Právě nedávno jsem se potkala s kamarádkou, která šla na zákrok do nemocnice (jednalo se o odstranění cysty), protože byla přesvědčená, že kvůli ní nemůže otěhotnět. Také jí lékař řekl, že dokud nebude cysta dělat problémy, nechají to být. Ale nakonec začala krvácet a zákrok byl nevyhnutelný. Teď už je snad vše OK. Taky bych zvažovala, zda je názor tvého doktora správný a radši věc probrala i s jiným odborníkem.
Ahoj, Pája.
Ahoj Lencik,
ja som mala 2× cystu, tiež sa mi to prejavovalo pichaním vo vaječníku a taktiež hnedkastým špinením. Dr. mi nena:,–(il liečbu, hovoril, že sa to vstrebá samo. Kúpila som si Wobenzym, brala som ho 3 x denne po 5 tab. a cysta mi ozaj zmizla. Neviem, či tomu Wobenzym pomohol, možno by sa cysta vstrebala aj bez neho.
Ahoj Leni,
urcite bych na tvem miste problem konfrontovala jeste s jinym gynekologem.
Ja jsem nemela zatim problem jako ty,ale zato jiny, o kterem chci napsat - mozna to pomuze jinym.
Chodila jsem na gyn.prohlidky pravidelne; stezovala jsem si 3!!! roky na neustale problemy typu svedeni, vytok, bolest pri pohl. styku.
Lekar mne sdelil, ze jsem „prilis cistotna“ a tim tedy precitlivela. Byla jsem ovsem uz zoufala a muj pritel; nynejsi manzel taktez.Kdyz jsem se odtehovala do Rakouska, manzel mne zajistil vysetreni tady u jednoho z prednich gynekologu (vsechno jsme platili soukrome) Ale byla to asi zachrana na posledni chvili! Lekar rekl, za tak zanedbanou peci nikdy nevidel, moje zprvu banalni zanety se staly chronicke, musela jsem uzivat nekolikrat rocne antibiotika, stale nejake cipky a kremy.Cela situace se asi po 3!! letech zlepsila; presto musim stale davat pozor (bazen, sauna..atd)
Na lekare v CZ bych nejradeji podala trestni oznameni, ale v podstate jsem statstna, ze se situace celkem vyresila a alespon jsem varovala vsechny zname a kamradky bydlici ve stejnem meste ci okoli.
Tvuj lekar muze mit pravdu a postupovat skutecne spravne,ale rozhodne bych se nespolehala na diagnozu jednoho odbornika.
Hodne stesti, katka
Ahoj, já bych určitě šla k jinému gynekologovi , někteří doktoři stojí za bačkoru , já jsem kvůli špatnému úsudku doktorky přišla o malého protože jsem jí bezmezně věřila
. A cysty se určitě léčí. Držím palečky, ať ti vše dobře dopadne a ať se brzy přidáš mezi maminy.
Verča.
Dobrý den, nevěděl byste někdo prosím kam bych měla zajít s vážnějšími gyn. problémy?Moje gynekoložka je s prominutím „kráva“, jinak to ani říct nejde a jiný u nás ve městě není, proto je mi celkem jedno kde by to bylo,hlavně aby tam byli ochotní pomoct. Jsem už hrozně zoufalá, protože s přítelem se nemůžeme ani pomilovat a on to po tak dlouhý době přestává dávat.. Jenomže já vážně nevím kde by mi pomohli, prý existuje nějaká taková klinika v praze, ale asi jsem nemehlo, na internetu jsem nic nenašla… Každopádn+ vám děkuju za případné odpovědi ![]()
Dobrý den. Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Clotrimazol AL 100
Pokud jste zapomněla večer zavést Clotrimazol AL 100, můžete nahradit zapomenutou dávku následující ráno. Tohle píšou na letáku, ale já jsem si zapomněla vzít tabletu včera a vzala jsem si ji až dnes v 17hod…Může to mít nějaký špatný vliv? Když jsem si zapomněla včera před spaním vzít a ráno taky .Je to poslední tableta, předešlé jsem brala vždy před spaním a ani jednu nevynechala…Děkuji za odpověd
Ahoj holky můžete mi prosím poradit našla jsem si na kraji vagíny takovej výrůstek co drží jen tou blankou, vypadáto jako nafouklej balonej.je to hrozně maličký nevíte o co by mohlo jít? Na gyndu jdu v únoru ale tak pořád přemýšlím co by to mohlo být abych se moc nebála. Mohlo by jít třeba jen o cystu??děkuju za odpověd..prosím
Ahoj všem, mám problém s menstruací. Nikdy jsem neměla pravidelnou menstruaci, po porodu dcerky se mi sice trochu upravila ale najednou poslední menstruace trvá už 3 týdny… Nejen že to obtěžuje ale bohužel zněmožňuje i milostný život a to v době kdy jsme se rozhodli mít druhé dítě. Nemáte některá z Vás s taktodlouhou menstruací zkušenost?
Já je ale švagrová taky dlouho menstruovala a doktor jí poslal na vyčištění tak bych radila zajít na gyndu.
Ahoj všem, chci se zeptat na problém, který mám. Mám občasné bolesti břicha, jak při měsíčkách a mám výtok hustší, občas bílý a přechází do žluté. Co s tím? Děkuji za odpověď.
Ahojky všem, moc prosím o radu : je mi 39 vždy jsem měla menstruaci celkem pravidelně až do minulého měsíce, minulý měsíc mi to přišlo o týden dříve ale bylo to stejně silné a jako vždy doprovázeno bolestmi, před 3 dny jsem začala spinit ale menstruace jako taková nepřišla, stále spinim ale uz to není do hněda ale slabě růžové, žiju v itálii a minulý týden jsem trávila s kamarádkou v kempu kde byl bazén bez jakékoliv známky chloru, nevim jestli to může byt z bazénu a nebo se obávat těhotenství, díky moc… Zdravím všechny v čr ![]()
MS jsem mela mit uz pred nekolika dny, ale misto toho mam stale bily, husty vytok je to videt spis na toal. papire. Vzdy, kdyz se vzbudim v noci na WC ( drive jsem se nidky nebudila) tak mam na papire uplne malilinko svetle krve, ale jinak vubec. Obcas me to dole svedi, nekdy jakoby řeže při čůrání. Od te doby take pozoruji vets řízen, stálé sucho v puse a častejsi chozeni na wc. Nemate nektera zkusenosti s necim dodobnym, co by to mohlo byt? Děkuji za odpovedi V.