Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajdi si na gyndu na stěr. Jestli často trpíš na výtoky a vrací se ti infekce močových cest, tak si tam můžeš pěstovat něco, co ta stávající ATB nezvládnou a bude potřeba poléčit i partnera.
Určitě k doktorovi, udělat stěry a pořádně přeléčit včetně partnera.
K tem atb možno pridat Blockurima Uro plus presne jak rekne lekarnik. Myslim 4 pytlicky prvni den, druhy den tri, treti den dva, paty jeden… A pokracovat jednim az do vybrani baleni. Pry je to to nejlepsi, co ted na trhu je. Brusinky jsou jen placebo a urologicky caj, kdyz uz je to rozjety taky (ale donuti to alespon vic pit). Na wc chodit pri jakemkoliv pocitu namalou, at se nehromadi a nezadrzuje zbytecne moc s tema bakteriema. No a samozrejme nejaky kvalitni silnejsi probiotika.
@JancaS84 moc děkuji! K doktorovi zajdu.
Jen se ještě zeptám..kvůli partnerovi, tak ten musí k nějakému specializovanému lékaři taktéž, viz. urolog apod.? A nebo jen stačí mu vzít potom něco v lékárně. Vůbec nevím, jak to chodí
…
Zakladatelka
@Desgreze moc moc děkuji.
Něco na ten způsob blockurimy jsem měla i minule k těm všemožným mastičkám apod. A během pár dnů to bylo v pořádku, ale bohužel se to zas vrátilo..
Brusinkový čaj si dělám, ale je mi jasné, že to žádné vyloženě terno nebude.
Na malou chodím skoro furt!
Ale je to dobrý postřeh, děkuji.
Probiotika jsem také měla, byly myslím na 2 týdny..
Tak potom kdyžtak vezmu na doporučení gynekologa nebo lékárnice - nějaké silnější. Měla jsem probio femina.
Zakladatelka
K antibiotikum musíš brát i probiotika. Nejlépe ta s dvojim účinnkem.
Až ze stěrů bude jasné co tam je, tak se bude vědět, jestli je potřeba léčit partnera. Lékař to pak buď rovnou napíše, nebo dá vědět, co má napsat praktik případně urolog.
Krásný pátek, holky. Potřebuji poradit…
Dostala jsem atb na zánět močových cest. Zánět m. cest jsem měla koncem prosince, byl doléčený silnými atb, ale chytla jsem jej znova - v o něco horší formě.
S tím mi minule začala dole asi nějaká infekce - svědilo, štipkalo - ale taktéž doléčeno mastičkami, tabletkami etc.
No, všimla jsem si, že mi zase začal nějaký výtok a přidalo se i svědění tam dole.
Do toho ještě dnes docela bolesti v podbřišku.
Nejhorší scénář - že opět to došlo i dole…
Právě docela dost trpím na různé výtoky etc.
Umývám se pravidelně, bez převoněných mýdel, nosím bavlněné kalhotky - takže z nedostatečné hygieny to určitě není.
Minule jsem to doléčila krásně, během pár dní (samoléčbou, za gynekolog jsem nešla, paní v lékárně povídala, že není třeba
).
zrušit to už nemůžeme, takže pojedu, ale do těch wellness
No jenže, když mám teď atb podruhé během pár měsíců, tak nevím, zda taky řešit jen doma volně prodejnými věcmi a nebo jít ke gynekologovi? Aby to třeba nebylo také v silnější formě…
Jedná se mi i o to, že jsme si od 19.2. zabookovali se snoubencem dovču ve wellness, abychom oba po náročném roku 23 zrelaxovali, ale jak na potvoru…
fakt nepůjdu
Co byste poradily? Jít za gynekologem, nebo si koupit už teď něco sama na doma? Atb mám cca do 13.2.
A prosím o schůdnost a anonymitu, přijdu si jak nějaká prasátko, skrze tyto problémy
děkuji Vám