Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Konzultovala bych to s dětskou lékařkou. A dceři se snažila vysvětlit, ať se nedrbe. Asi bych jí dala šatičky a nechala ji bez kalhotek. Doma. A pozorovala bych, jestli se drbe častěji.
@JancaS84 Ona se škrábe předtím než jde na záchod, ne přímo na záchodě. Dneska ráno říkala, že jí to při čůrání štípe, krev žádná nebyla. Nevím jestli jo štípe poškrábaná ranka nebo to může být nějaký zánět. Zarudlé stále nic nemá. Teď už je zase v pohodě.
Ideálně jí vzít k praktický s močí a ta to buď někam pošle a bude vědět nebo vás pošle na urologii nebo dětskou gynekologii /ale tam asi ne, spíš ta uro/. Každopádně vám to tedy dost komplikuje ta dovolená. No, dneska bych s ní minimálně zašla k praktikovi, přijde mi to jako nějaký zánět močáku.
A nemá spíš zánět močáku?
Pokud by se škrábala tak bys musela nějakou trhlinku vidět a to místo by bylo rudé
Pokud by se jen škrábla, tak bys neutřela čistou krev, maximálně zašpiněný papír a místo bys objevila. Spíš to vypadá na zánět močových cest. Chytla bych moč a šupajdila k doktorce.
Chudinka malá, vypadá to na zánět močáku.
S ranní močí hned k lékaři.
Léky jí zaberou rychle. K zánětu močáku se zvyšuje i teplota. Měřili jste?
Ahoj, prosím o radu.
Mám 4-letou dceru. Předevčírem večer šla jako obvykle čůrat a při utírání jsem zjistila, že tam má pár kapek čisté krve. Koukla jsem, že má i jednu ruku od krve a sama mi řekla, že se poškrábala. Pořádně jsem ji osprchovala a umyla dětským intimním gelem. Šla spát, druhý den už nebylo nic, celý den si hrála, byla v pořádku, ani se neškrábala, na nic si nestěžovala.
Včera pozdě večer se scénář opakoval. Zase šla na záchod a papír byl malinko od krve (méně než předtím). Zase se prý škrábala.
Problém je, že zítra máme letět na dlouho plánovanou dovolenou k moři na 5 dní a teď nevím, co dělat. Předpokládám, že dovolenou mám zrušit? Zjistí něco dětský lékař nebo jít rovnou na dětskou gynekologii? Mám něco zkusit doma? Sedací koupele s hypermanganem nebo probiotika? Zarudlé v podstatě nic nemá, má ale zlozvyk, že když se jí chce na wc, někdy se škrábe (hlavně když je ospalá nebo ve spánku). Nevím, jak poznat, jestli je to banalita nebo vážný problém. Máte prosím někdo zkušenost s podobným problémem?