Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Nemá prosím některá z Vás zkušenost?
Jsem objednaná na příští týden ke konzultaci a tak bych se ráda dozvěděla nějaké info. Díky moc ![]()
Příspěvek upraven 07.07.14 v 18:31
Ahojky.ja byla na konzultaci 26.5. Vyzpovida te na spoustu otazek. Ja byla takova v rozpacich, tsk mi dali v klidu precist papiry domu a zitra jdem na vstupni prohlidku. Jinak pokud jsi 1-4DC, tak Ti vezmou krev. Kdy tam jdes? ![]()
Ahojda, byla jsem tam v ponděli. Kromě konzultace mě zrovna vyšetřil, odebírala se krev a přítel šel na spermiogram. Při další náštěvě by se to vše mělo prodiskutovat, podepsat papíry a už stimulace.Ale nějak si tím nejsem uplně jistá. Ani mi neřekl kolik lidí v té studii je a hlavně mě celkem šokovalo, že to může být kdykoliv ukončeno.
@Raddula Heled, ja z toho byla take rozhozena, ale dnes jsme podepisovali papiry a pripadal mi uplne v pohode, oproti minule.co me rikal, tak ma snad byt 180 zen z cele CR.tj.cca 60 na Gynem.jak dlouho se vlastne snazite? A kolik Ti je, smim-li se zeptat.
Tak mi právě volala sestřička z Gynemu, že rozbor krve dopadl dobře a jsme do studie zařazeni. V průběhu dvou týdnů tam mám jet na sreening atd.
Jinak bude mi za pár dní 29 a už asi 5 let díky laparce vím, že mimi bez IVF nebude…
Pořád zvažujeme zda do toho jít…
![]()
Miminko chceme moc, ale podle té první konzultace, kdy doktor mluvil chvilku o tom a chvilku o něčem jiným, fakt váhám, zda by nebylo lepší jít třeba do Pardubického Sanusu a vše si platit..
Dám tomu ještě šanci a rozhodnu se až při té další náštěvě ![]()
Ahojky. Tak to jsme fakt meli z prvni schuzky stejne pocity. Ja byla na screeningu ve stredu a na hormon. profil jdu 25.6. My jsme si prave s muzem rekli, ze se nemusi zadarit napoprve a diky studii budem mit cisty stit a pak uz muzem kamkoliv.
Ahoj holky..jak to tady čtu, jsem z Vašich příspěvků taky v rozpacích
s přítelem jdeme za pár dní na první konzultaci ohledně té studie…tak snad z toho budu mít lepší pocity ![]()
Popravdě stále váhám… Celkem mě šokovalo, že studie může být kdykoliv ukončena.. Budu si cpát do těla nový lék a když to utnou, tak co potom? Mám to tam nějakých 120km a tak pořád přemýšlím, zda se mi pár ušetřených tisíc vyplatí za nervy spojené s cestou- neboť bych tam pak musela jezdit fakt často a ani nevím, jaké ten nový lék může mít vedlejší učinky… Pokud se zadaří chtějí sledovat i průběh těhotenství a pak mimčo…mám dilema ![]()
@Raddula Prosim te, vysvetlili ti, proc chteji sledovat mimco?
Příspěvek upraven 26.06.14 v 20:02
Chtějí mít pod kontrolou celý průběh a mimčo, zda je zdravé, bez vad.
A to, zda lék může nějaký vedlejší učinek mít, mi nebylo zodpovězeno. Jen to, že když je to studie, tak se vše víc hlídá. Proto si tím vším jsem tak nejistá.
Ahoj holky. Utnout to mohou kdykoli, kdyz se naplni kapacita. Zas tak casto se tam jezdit nemusi, doktor mi rikal, ze po radomizaci nas poslou zpet k nasi gynekolozce a vetsina veci mu staci oznamit telefonicky. Dopredu clovek nevi, jestli bude testovat zavedeny lek nebo zkusebni. Kazdopadne tohle je uzzaverecna faze pred uvedenim na trh, takze se to na lidech uz zkouselo. Zavedeny lek mel cca 10% vedlejsich ucinku a novy lek cca 2%. A jak se narodilo mimco chteji vedet kvuli statistice, aby studie nebyla udoncena v lozenim. Dani si potrpi, aby to meli komplexni. Ale nebylo prokazano, ze by to melo jakykoliv vliv na potomka. Udaje o narozeni chteji jak u noveho leku, tak u zavedeneho.
Holky, asi o studiích nic moc nevíte, že? Jak se jmenuje? Napište mi č. studie, prosím
.
S prominutím, se zapojím do debaty
docela mě děsíte…skoro samý negativní názory… ![]()
@karol.k Tak negativní studie opravdu nejsou. Záleží na tom, která fáze studie to je. Teď probíhající o kterých vím, jsou většinou fáze III. V jedné z nich se testují dva již schválené a na trhu prodávané hormony.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.