Provedou dnes už IVF každému?

Anonymní
15.5.14 19:57

Provedou dnes už IVF každému?

Dobrý den,
předem prosím o zachování anonymity, jinak prosím raději téma smažte, chodí sem ta osoba, o které budu psát. DĚKUJI

Chtěla bych se zeptat, jestli dneska už provedou IVF opravdu každému. Jde mi o tom, že mám příbuznou, je sama, nemá práci, živí jí matka, má Turnerův syndrom. Gynekoložka jí řekla, že jestli chce dítě, musí nejpozději do 30-ti let. Už teď mají s maminkou naplánované, jak bude brát přídavky na dítě, porodné, přídavky na bydlení(mají obě trvalé bydliště na úřadě a bydlí v podnájmu v 1+). Jelikož nemá partnera, tak sme mysleli, že na IVF nebude moct, ale prý jí stačí podpis nějakého chlapa??Je to tak? Bohužel je ještě sama dítě, kdyby jí matka všechno nevyběhala, nemá nic. Má pouze základní vzdělání, dodnes neumí hodiny, prostě je opožděná. Ještě jsme se dozvěděli, že si bude IVF muset nějak platit, ale prý jí většinu zaplatí pojišťovna? Posuzuje se i finanční situace? Na IVF si chtějí vzít půjčku.
Celá rodina jsem z toho zničení, ona se neumí postarat ani sama o sebe, natož ještě o dítě. :,(
Snad by se měl posuzovat celkový stav a situace budoucí „matky“
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
15.5.14 20:00

Posuzovat zdravotní stav matky, jestli může na IVF 8o to si děláš srandu, jako že by byla komise, která řekne, že tahle může a tahle nemůže? Tak to ne. Pokud je zletilá a bude mít partnera, který s ní to dítě bude chtít přes IVF mít a bude otcem, tak samozřejmě nikdo nic řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 20:04
@Anonymní píše:
Dobrý den,
předem prosím o zachování anonymity, jinak prosím raději téma smažte, chodí sem ta osoba, o které budu psát. DĚKUJIChtěla bych se zeptat, jestli dneska už provedou IVF opravdu každému. Jde mi o tom, že mám příbuznou, je sama, nemá práci, živí jí matka, má Turnerův syndrom. Gynekoložka jí řekla, že jestli chce dítě, musí nejpozději do 30-ti let. Už teď mají s maminkou naplánované, jak bude brát přídavky na dítě, porodné, přídavky na bydlení(mají obě trvalé bydliště na úřadě a bydlí v podnájmu v 1+). Jelikož nemá partnera, tak sme mysleli, že na IVF nebude moct, ale prý jí stačí podpis nějakého chlapa??Je to tak? Bohužel je ještě sama dítě, kdyby jí matka všechno nevyběhala, nemá nic. Má pouze základní vzdělání, dodnes neumí hodiny, prostě je opožděná. Ještě jsme se dozvěděli, že si bude IVF muset nějak platit, ale prý jí většinu zaplatí pojišťovna? Posuzuje se i finanční situace? Na IVF si chtějí vzít půjčku.
Celá rodina jsem z toho zničení, ona se neumí postarat ani sama o sebe, natož ještě o dítě. :,(
Snad by se měl posuzovat celkový stav a situace budoucí „matky“
Děkuji za odpověď

být Tebou - nestarám se o cizí lidi. Je to jejich věc. :nevim: IVF má jasně daná kritéria. Pokud se najde chlap, co si tam bude hrát na „otce“, tak jak má to centrum asi zjistit, že spolu nejsou? Lustrovat je nemůžou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.5.14 20:05

Finanční sitauce se fakt neposuzuje, ale nějaký doplatky tam prý jsou..chlapa potřebuje, ale nakolik se zjišťuje, jestli to je fakt přítel, to netuším. myslím že by ses o to neměla starat, je to jejich věc. protože není moc inteligentní, tak nemá mít dítě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.5.14 20:06

Asi mě odsoudíte, ale z popisu zdravotního stavu a psychické úrovně by tito lidé snad dítě mít ani neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
15.5.14 20:07

K přirozenému otěhotnění u žen s Turneroým syndromem může dojít, ale z hlediska mnoha rizik (vrozené vady, chromozomální abnormality) se těhotenství vlastním oocytem nedoporučuje. V současnosti lze uskutečnit implantaci darovaného oplodněného vajíčka- ženám s Turerovým syndromem dává současná, legislativa možnost otěhotnět pomocí technik asistované reprodukce (dárcovství oplodněného oosytu). Každá gravidita u žen s Turnerovým syndromem je ale vysoce riziková z hlediska možnosti spontánního abortu.

To je okopírováno z odbornému textu. Jinak se teda přikláním k názoru, že lidé s tímto postižením by neměli děti mít. Je to možná tvrdé, ale je to můj názor :nevim:

Příspěvek upraven 15.05.14 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 20:07
@lechem píše:
Asi mě odsoudíte, ale z popisu zdravotního stavu a psychické úrovně by tito lidé snad dítě mít ani neměli.

a feťáci a spol děti mít můžou? Tohle nepřísluší nikomu soudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.5.14 20:08
@lechem píše:

o tom můžeme diskutovat, jenže co to je, jako že by se snad měl prověřovat zdravotní a finanční stav matky pře IVF. Samozřejmě každé matky, těžko jen jedné, co to je? kdo má právo kohokoliv prověřovat?
A k doplatkům, nějaké malé tam fakt jsou 20.000 mnohdy více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
15.5.14 20:08

Tak on nestaci jenom podpis toho chlapa, bude taky potreba jeho sperma a tim podpisem se upise k otcovstvi. Kazdopadne predpokladam, ze k IVF je treba svepravnost a pokud nekdo muze volit, proc by nemohl mit deti. Stejne vypocitava muze byt zenska, ktera dovede pocit prirozene, dokonce tipuju, ze je takovych mnohonasobne tolik a ty nikdo neposuzuje, tak proc by meli na IVF? Desi me predstava, ze ke svym starostem, ze nemuzu pocit dite a co me to bude stat, budu jeste muset podstoupit posudek, zda mam na to dite dostatecne velky byt a dostatecnou inteligenci :jazyk:

Mimochodem, takovy dotaz uz tu pred casem byl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.5.14 20:10
@martina.se píše:
a feťáci a spol děti mít můžou? Tohle nepřísluší nikomu soudit :nevim:

Fyziologicky samozřejmě můžou, ale pro společnost je snad lepší, když je mít nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.14 20:11

@lechem
Bohužel s tebou souhlasím!
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
35438

Podpis chlapa nestačí, dal by svoje sperma, pokud by bylo použitelné. A byl by v RL jako otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@lechem píše:
Fyziologicky samozřejmě můžou, ale pro společnost je snad lepší, když je mít nebudou.

pro společnost by bylo lepších tolik věcí, co se nedějou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

Bez chlapa to opravdu nejde. Myslím si, že jim budou chtít dělat testy. Nelze, aby tam šla sama (s maminkou) a podepsaným papírem. A kdyby už na něco takového chlapa sehnala, aby s ní tím martiriem prošel, nebude lepší, aby si dítě udělali normálně?
Jinak to nebude jen podpis od toho chlapa. bud automaticky uveden jako otec, nelze ho zapřít. Který chlap by do toho šel? Mít dítě s mentálně postiženou, muset se o něj starat, platit alíky… Myslím, že si to moc malují.
A IVF se schvaluje. Schvaluje ho pojišťovna. Jinak, pokud ho neshchválí a pár si ho chce zaplatit, tak skutečně může bez jakýchkoliv okolků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965

Pro spolecnost by bylo lepsi, kdyby se nemnozila spousta lidi. Bohuzel vetsina z nich to presto dela, dokonce prirozene a v nemalem poctu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.