Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, pročítám různé diskuse o Reprofitu, ale většinou se píše o Brně a na o Olomouci. Ráda bych chtěla vědět jak jste spokojené, popřípadě koho navštěvujete, co vše máte za sebou atd.Budu ráda za každý příspěvek
![]()
Ahoj, letos jsme do Reprofitu Olomouc začali docházet a právě podstupuju u nich ivf… Nedá se to srovnat, předtím jsme byli ve dvou jiných centrech, ale všude to bylo na houby, až v Reprofitu mám konečně naději, že jim nejde jen o peníze, ale o to, aby pomohli k vytouženému miminku
Opravdu super přístup jak ze strany sester, tak lékařů - především dr. Macháč, to je opravdu odborník, kapacita s neuvěřitelně lidským přístupem, je milý, sympaťák, který umí dávat naději v dobrý konec. Teď mu věřím, že se nám tento pokus povede
A ty už tam chodíš, nebo teprve čekáš na konzultaci?
Ahoj já tam byla párkrát u Dr. Souškové a u Machače. Tedˇjsem tam byla v úterý na UTZ po clostíku a úplně nečekaně mě Machač poslal nahoru na IUI ![]()
Jinak je tam celkově super personál
@itsi Ahojky,jsem ráda, že jsi napsala
u nás je problém, že mám jeden neprůchozí vejcovod, jeden nezadařený pokus iui a v pondělí začínám s clostíkem, prý ten jeden vaječník ještě podpoří a hned by udělali iui, tak jsem zvědavá, zatím jsem natrefila jen na dr. Šimečkovou a jsem spokojená, pokud se nezadaří i tenhle pokus, tak nás čeká v srpnu ivf ![]()
@lucie.xv Ahojky
a nevíš které dny tam dr. Macháč je? Já v pondělí taky začínám s clostíkem, tak jsem zvědavá, jestli se zadaří druhé iui…kolikatý den cyklu jsi byla na utz? Jinak děkují za reakci
@itsi Můžu se Tě ještě zeptat to ivf Ti budou dělat v Olomouci nebo v Brně?
@sladkare no když jsem tam byla tedˇv úterý tak tam byl ![]()
No já byla na kontrolu 8DC a folík byl 17mm a sliznice 9,3 proto píšu nečekaná iui
tak snad to nebylo moc brzy
@lucie.xv Já když šla poprve na iui, tak jsem šla 18 DC a folík měl taky 17mm tak jsem zvědavá, doufám, že neprošvihnu ovu
můžu se zeptat kde je problém u Vás? nebo jak se dlouho pokoušíte? Jinak se klidně ptej na cokoliv ![]()
@sladkare v únoru to byly dva roky co se snažíme, tohle je první car a první iui. Jediné co mi zjistili je hypofunkce štítné žlázy TSH 4,62 tak mi nasadili léky a tedˇje prej všechno ok
spermiogram taky v pořádku.
Já už mám dvě děti a s novým přítelem jsem taky před dvěmi lety otěhotněla, ale v 8tt ZT a od té doby to nejde ![]()
Ty už máš nějaké děti?
@lucie.xv Né nemáme ani jeden, u nás taky spermiogram v pořádku, byl menší problém, že se jim moc nechtělo dopředu, ale po vitamínech byl už ok. A už Ti dělali nějaké testy třeba, já si minule vyžádala ureoplasmata, chlamydie a genetiku s imunologii, tak jsem teď zvědavá na výsledky, docela se bojím, ať mi třeba ještě nezjistí alergii na spermoše ![]()
@sladkare ne e nic mi nedelali, ted jsem se prave na to ptala a doktor rek ze kdyby byl nejaky imunologicky problem tak iui pomuze
@lucie.xv Tak já si je je opravdu vyžádala, ať víme, oni je prý dělat nechtějí, že jsou drahé, tak se brání, ale radějí vědět než potom třeba investovat zbytečně…no jsem zvědavá na postup jak to teď bude…kolik Vám je? Nám oběma letos 29
@sladkare no jsem fakt zvedava jak to iui dopadlo, test mam delat dvacateho
Nam je uz hodne, me 36 a chlapovi 37
@lucie.xv Třeba se tam potkaváme
neboj, dopadne to dobře, musíš věřit, nic jiného nezbývá
ja po prvním iui měla snad všechny příznaky těhu a bylo to jen hormonama
někdy si tam připadám strašně trapně, když tam sedím a čekám třeba na chlapa, tak je mi strašně, ale vím, že to je to nejmenší čím člověk prochází
byl s Tebou přítel u toho iui? Se mnou byl a řeknu, byla to podpora, když jsem cítila, že mě drží za ruku, tak to bylo fajn…přejí Ti, aby Vám to vyšlo
psát, nemysli na to atd nebudu, protože sama vím, jaké to je
jste přímo z Ol?
Ahoj
Tak mi máme z Reprofitu krásná zdravá dvojčátka. Chodili jsme taky do Olomouce, ale zákroky se dělají v Brně. Dvojčátka jsou díky dr. Machačovi, který byl jak u odběru vajíček, tak u transferu. Ještě na sestřičku do laboratoře volalal, aby nám tam namíchala holku a kluka a představte si tu náhodu, fakt se tak zadařilo. Taky jsem měla ten pocit, že mi tam chtějí pomoct a ne jen tahat peníze. My předtím chodili do Fertimedu, vyčerpali jsme tam všechny tři cykly IVF a bez úspěchu -poslední kontrola byla děs a když si na ni vzpomenu ještě dnes se mi chce brečet. Lituju do dnes, že jsme nepřešli dřív. Hned při první návštěvě machač odhadl, že mám zřejmě problém se štítnou žlázou, takže odběr krve a byla to pravda.No a za 8 měsíců po léčení štítky jsme podstoupili další IVF a výsledek? Jak už jsem psala - dvojčátka. Holky, přeju vám, ať se brzo dočkáte svých ratolestí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.