Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat, jestl někomu z vás pomohl laser pochvy a bylo to při prvním ošetření. Případně, kde to bylo a za jak dlouhou dobu byl vidět/cítit výsledek.?
Podstoupila jsem první ošetření na jedné estetické klinice, ale po 6 týdnech rozdíl nevidím (možná mi efekt připadal první 3 dny po ošetření). Mám uretrokélu, problémy s močením a povolené stěny po druhém porodu.
Teď mi doporučují druhé ošetření, ale nemůžu se rozhodnout, je to docela drahé a bojím se, že to zase nepomůže. ![]()
@sarusa4 píše:
Chci se zeptat, jestl někomu z vás pomohl laser pochvy a bylo to při prvním ošetření. Případně, kde to bylo a za jak dlouhou dobu byl vidět/cítit výsledek.?Podstoupila jsem první ošetření na jedné estetické klinice, ale po 6 týdnech rozdíl nevidím (možná mi efekt připadal první 3 dny po ošetření). Mám uretrokélu, problémy s močením a povolené stěny po druhém porodu.
Teď mi doporučují druhé ošetření, ale nemůžu se rozhodnout, je to docela drahé a bojím se, že to zase nepomůže.
Já po druhém velmi komplikovaném porodu chodila na Biocon do Podolí- asi rok, než jsem zase otěhotněla- pomohlo to hodně i v tom smyslu, že třetí porod jsem měla bez nástřihu (a to jsem byla úplně bez vody- nasucho, měla jsem oligohydroamnion, při porodu už jsem neměla žádnou vodu. Za mě super.
@enny3 Díky za reakci. Taky mi Biocon v Podolí doporučovali, ale pomůže to i na povolené poševní stěny, močovou trubici a měchýř
??Myslela jsem si, že to je na svalypánevního dna a ty mám prý v pořádku. Taky jsem uvažovala před rokem o třetím těhotenství, ale teď díky těmto problémům nevím. Možná bych měla být ráda, pokud se mi to vůbe pomůže trochu zlepšit.
@sarusa4 píše:
@enny3 Díky za reakci. Taky mi Biocon v Podolí doporučovali, ale pomůže to i na povolené poševní stěny, močovou trubici a měchýř??Myslela jsem si, že to je na svalypánevního dna a ty mám prý v pořádku. Taky jsem uvažovala před rokem o třetím těhotenství, ale teď díky těmto problémům nevím. Možná bych měla být ráda, pokud se mi to vůbe pomůže trochu zlepšit.
Jo pomůže to na všechno popisované
@enny3 A prosím ještě kolik bylo potřeba sezení, aby se to nějak projevilo? Opravdu to pomohlo i na hypermobilitu močové trubice? Promiň, ale zkouela jsem rehabilitace, cvičení, laser, ale nic to nezlepšilo, tak jsem nedůvěřivá trochu ![]()
@sarusa4 píše:
@enny3 A prosím ještě kolik bylo potřeba sezení, aby se to nějak projevilo? Opravdu to pomohlo i na hypermobilitu močové trubice? Promiň, ale zkouela jsem rehabilitace, cvičení, laser, ale nic to nezlepšilo, tak jsem nedůvěřivá trochu
Tím jsem netrpěla, ale mají to napsané, že to pomáhá, chodí tam stranšě moc lidí, takže bych řekla, že to pomáhá na vše uvedené. Hele hodně- deset v kuse- 2× týdně, pak jednou týdně pár měsíců, pak jednou a měsíc