HA a předávkování

744
24.3.14 22:40

HA a předávkování

Ahoj, stala se mi taková věc. HA beru vždy ve 20h a taky jsem si jí přesně vzala, ale jsem si chtěla teď vzít léky které beru na noc a spletl jsem si to u spolkla tabletu antikoncepce co mám na zítra, tak jsem se chtěla zeptat, zda by se mi mohlo něco stát a jak to mám zítra udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35350
24.3.14 22:42

Ja bych si zitra vzala dalsi a proste skoncila s branim o den driv( a zase i o den driv zacala). Kdyz to udelas jinak, nebudes se moci spolehnout na to, ze bude antikoncepce spolehlive fungovat.
Predavkovat se u tak maleho mnozstvi hormonu nemuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.3.14 22:48

Neboj, nic se nestane :)
Jen si to hlídej, pauza ti začne o den dřív, o den dřív skončí, tak ať to neprotáhneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
24.3.14 22:49

Předávkovat by ses neměla. U některých antikoncepcí, pokud zapomeneš pilulku, si máš ve chvíli, kdy na to přijdeš, vzít třeba i dvě najednou. Takže by to mělo být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
24.3.14 22:56

Děkuji za odpovědi. Nikdy se mi nic takového nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
24.3.14 23:00

Ja jednou zapoměla vzit a dr řikal take vzít hned dvě najednou a nic se mi nestalo. normalně pokračuj jak ti tu už ostatní radí-
podle mě lepší vzít než vynechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
24.3.14 23:45

Nic se Ti nestane, neboj ;) Já kdysi dávno jednou zapomněla snad čtyři dny brát HA a pak jsem si vzala těch asi 5 tabletek najednou. To mi bylo teprve blbě :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
3.4.14 12:38
@Jana.49 píše:
Ahoj, stala se mi taková věc. HA beru vždy ve 20h a taky jsem si jí přesně vzala, ale jsem si chtěla teď vzít léky které beru na noc a spletl jsem si to u spolkla tabletu antikoncepce co mám na zítra, tak jsem se chtěla zeptat, zda by se mi mohlo něco stát a jak to mám zítra udělat.

Mě pes(25kg) sežral 10tablet a když jsem to s hrůzou volala veterinářce, že hned jedem na vypumpování žaludku, tak říkala že po dvou hodinách už je vše vstřebané a jen hlídat nevolnost a udělat po dvou týchnech krevní testy… Takže ono to zas tak hrůůůza nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.9.23 07:57

Zdravím, HA beru teprve rok a moc toho zatím nevím, ale včera jsem si brala antikoncepci a dobírala jsem ty, co jsem zapomněla. Celkem jich bylo šest. Upřímně, je to možná pitomé, ale dělám to tak u všech a jestě nikdy se nic takového nestalo. Druhy den rano jsem se vzbudila a bylo mi špatně a na zvracení. Myslíte, že by to mohlo být předávkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
27.9.23 08:56
@Viky92 píše:
Zdravím, HA beru teprve rok a moc toho zatím nevím, ale včera jsem si brala antikoncepci a dobírala jsem ty, co jsem zapomněla. Celkem jich bylo šest. Upřímně, je to možná pitomé, ale dělám to tak u všech a jestě nikdy se nic takového nestalo. Druhy den rano jsem se vzbudila a bylo mi špatně a na zvracení. Myslíte, že by to mohlo být předávkování?

Ty jsi vzala 6 naráz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.24 10:05

Takové bych potřebovala radu. Užívám HA už přes 2 roky a tohle se mi ještě nestalo. Včera ráno jsem užila klasicky antikoncepci ale večer jsem měla asi deco vina a když jsem byla unavená a přišla jsem domů ve 2 ráno tak jsem si neuvědomila a užila další pilulku z jiného blistru. spletla jsem si blistry, protože jeden mám už poměrně dlouho otevřený ale je v zárukě. No a dnes jsem užila normálně pilulku z blistru jak jsem měla. Může se mi něco stát, když jsem vlastně uzila 3 tablety najednou? párkrát jsem užila 2 tablety najednou a nikdy žádný problém, ale 3 jsem neužila ještě nikdy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.24 16:40

@Salvaje a bylo všechno ok nakonec? dost se bojím, že jsem se proděkovala když jsem ich užila 4

• Citovat
  • Upravit
2
19.7.24 16:52

Předávkování antikoncepcí

Dobrý den,

nechtěně jsem vynechala 4 tabletky antikoncepce (značky yollie) a vzala jsem si je dneska ráno naráz (normálně je beru 20:00). Nevím co mě to napadlo.. :zed:
Teď mi není úplně nejlépe - velmi lehce se třesu, bolí mě břicho a je mi na zvracení. Do toho všeho mi dneska začala menstruace i přesto, že jsem ji měla od 7.-13.7. (zřejmě způsobeno tím vynechaním 4 tabletek). Plus mám momentálně bronchitidu a moc jsem toho dneska taky nesnědla, a nevím z čeho přesně je mi tolik zle. Někde jsem četla, ze by mi ty 4 tabletky neměli udělat nic, ale další jiny zdroj říkal, ze mi bude zle.
Budu ráda, když mi někdo poradíte, zda-li se opravdu dá či nedá předávkovat antikoncepcí, děkuji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.7.24 20:48
@Anicka905 píše: Více

4 tablety Yollie jsou celkem 80μg Ethinylestradiolu což se před 30 lety bralo denně, a 12mg Drospirenonu což je míň, než se bere pro jiné případy. Navíc např. Zlynda má 4mg a je možné užít 2 denně při jednom zapomenutí.

Tedy žádné strachy z otravy nebo předávkování. Hladiny hormonů vystřelily na maximum cca 2h po užití, obzvláště nalačno, a teď klesají. Nevolnost může být z toho, pochopitelně.

Nemá smysl užívat více, než 2 tablety. Ten promeškaný čas, kdy byly hladiny hormonů nízké, to nevrátí a ochrana je nejspíš na čas pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.7.24 10:04

@gonbe děkuji mockrát za odpověď! Dost se mi ulevilo, že to tedy není předávkování! Nakonec to bricho prestalo bolet asi po dvou hodinach od meho dotazu. Jeste jednou dekuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí