Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata ![]()
u doktorky mi byla předepsána HA Jangee
… Jenže je to moje úplně první antikoncepce. Teď čekám na menstruaci abych mohla nasadit. Jenže
to mam dostat během dneška případně zítřka a já jí potřebuju nasadit až nejlépe v pátek (dbírala bych tim pádem plato ve čtvrtek a neděle by to mělo dorazit). Podle propočtů by mi pak krvácení nemělo nikdy vycházet na pátek a sobotu (což nechci jelikož to jsou dny které trávim s přítelem).. A jde o to jestli vadí když nasadim 1. pilulku až 3den krvácení například. Doktorka mě důrazně upozornila, že mam nasadit 1. den, ale v letáčku píšu 1-5 s tím že pokud nasadim později nejsem hned chráněná a je potřeba použít minimálně tejden ještě jinou ochranu. Tak vám nevím jestli poslouchat doktorku bo letáček
jen nechci přijít těhotná a nechci to mít o víkendech.
děkuju za případné rady ![]()
Mě to po Jangee občas přišlo až 5. den po dobrání… takže nevím, jestli ti tvoje propočty pomůžou… Když to je první HA, chce to nejdřív vyzkoušet
Není pravidlo, že menstruaci dostaneš přesně za dva dny. To může být u každé ženy jiné. Já bych tomu první měsíc nechala volný průběh a pak už si to spočítej. Jinak si ale určitě můžeš vzít první tabletku i druhý nebo třetí den a otěhotnění se neboj.
Dobry den, mam 3 platicka - cele baleni na prodej. cena dohodou. expirace 3/2015. pokud byste mely zajem, piste zpravu. dekuji jaja
Ahoj, mela bych zajem o HA JANGEE, dobiram pristi stredu, a nechce se mi na zenske. dekuji mamca6
Kdo mate zkusenost s Jangee a jakou? Ja jsem o ni nikdy od nikoho neslysela. V lekarne (kam chodim) ji nemivaji na sklade, tak je asi malo uzivana…?Jinak na ni reaguji dobre, menstruaci mam slabou a kratkou, ale mam pocit, ze jsem lehce pribrala, ciz se mi samozrejme nelibi…Vim, ze kazdemu vyhovuje neco jineho, ale stejne se ptam na vase zkusenosti, abych se rozhodla, co dal…
Je tady nekdo, kdo pri uzivani Jangee pribral? A kdo vi o rozdilu mezi Jangee 0,02 a 0,03?
@suongd já jsem po ní nikdy nepribrala. A nevím jaký je rozdíl mezi těma 0,02 a 0,03 možná t v ty jedny je o něco více toho „hormonu“ který tělu říká ze je vlastně „těhotné“ a tím pádem neotehotnis
. Nebo nevím, nemám to nikde zjištěné je to jen věc která mne napadla ze by to tak logicky mohlo být…
@Lencaaaa Mne zase logicky napadlo to, ze 0,03 bude silnejsi…:) Jak dlouho jsi ji brala? Ja prave asi (necely?) rok, veru 0,02 a pomalu pribiram. A jelikoz nijak zasadne nic nemenim, pricitam to Jangee.Dnes jsem s „tim“ byla u doktora a rekl, ze mi to prave zmeni na 0,03.Tak jsem zvedava… ![]()
Já mám 0,03 a jaký je rozdíl nevím
ale nepřibrala jsem a vlastně vůbec žádný změny nepozoruju
beru ji už půl roku a ani deko navíc
… akorát když jsem spojila 2 plata a pak přišla MS myslela jsem že umřu z těch bolestí.. tak čekám co bude teď ![]()
@Choklis ja jsem teda u te 0,02 o MS skoro nevedela, kratka a slaba.Ake tech par kg nahoru, me docela zacalo uz znervoznovat, tak jsem ted zvedava. Doberu posledni plati 0,02 a uz mam recept na tu 0,03.
@Choklis jestli tam planujes v brzke dobe cestu, bylo by to fajn ![]()
Tak dneska jsem si byla vyzvednout prasky v lekarne a kdyz jsem se magistry s nadeji, ze se dozvim vic, zeptala, jaky je rozdil v 0,02 a 0,03, vytrestila oci, jako bych mluvila svahilsky a rekla, ze v sile hormonu.Moc mi toho teda nerekla a na o ja, kdyz jsem videla jeji vyraz, jsem se ji na vic neptala…:-(