HA vysazení po 8. prášku

2328
22.3.14 07:42

HA vysazení po 8 prášku

Ahoj holky,

chtela jsem se zeptat po 5ti letech jsem dostala na par mesicu HA kvuli tomu, ze jsem po operaci a nemuzu hned na dalsi KET a taky kvuli laznim. Dostala jsem Bonadeu, ale co HA beru neni mne ten tyden dobre. Boli ruce, nohy, zaludek, unava no des. Psala jsem do CARu email a Dr at to vysadim pokud to nejde vydrzet. Co ted bude kdyz MS jsem mela pred tydnem??
Dekuji za jakakoliv infa a pekny den vsem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.3.14 07:52

@ivkaaa nejspíš budeš mít další pseudo MS a rozhozený cyklus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
22.3.14 07:54

Uz nikdy Bonadeu…mela sem ji ted mesic…prvni tyden musela prijet mamka..mela jsem z ni ruce v pest..tres…deprese…toceni hlavy a dalsi…mesic v kuse sem krvacela…do predevcira jsem krvacela dost silne..nikdy jsem tak nekrvacela…musela sem ji vysadit a budu zkouset jinou…za me bych ji nebrala..je to svinstvo…ale to HA asi kazda…kazde sedne neco jineho…zvracela jsem z ni..brecela…opravdu nejhorsi HA…co jsem kdy mela…budu prechazet na Minervu a snad to bude lepsi…ohledne Bonadea je tu dost prispevku…hodne dalsim zneprijemnuje zivot…tak hodne stesti at to nejak dobre vyresis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
22.3.14 08:04

A myslite holky, ze muzu ted prejit na jinou HA s tim, ze bych necekala na MS. Jde mi o ty lazne totiz :( nebo jestli vydrzet do Po s tim, ze bych zasla za Dr a pokracovala treba v jine nebo naplasti. Omlouvam se za tyto dotazy, ale fakt jsem toto nikdy neresila a nevim jak ted postupovat. Do lazni odjizdim ve St. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.14 08:09

No jestli ti jde o ochranu, tak pokud teď přestaneš brát, hrozní zpětné otěhotnění v případě styku během posledních dní. A zřejmě se v tom případě asi dostaví další krvácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
22.3.14 08:11

@ivkaaa ptala jsem se doktora na to same..kvuli tomu silnemu krvaceni..radil dobrat…tak sem dobrala…mam ted 7denni pauzu a od pondeli zacinam s Minervou…neradil najizdet na jinou HA..kdyz jsem zacala s jednou..radil dobrat plato…nechat projit pauzu a nasadit novou…tvuj ti treba poradi to same…nebo vysadit a stejne pockat do MS a nasadit novou…nemichala bych dve v jednom cyklu :think: ty stavy presly po tydnu…zkus vydrzet…u me to ustalo po tydnu a fungovala jsem normalne

Příspěvek upraven 22.03.14 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.14 08:12
@ivkaaa píše:
A myslite holky, ze muzu ted prejit na jinou HA s tim, ze bych necekala na MS. Jde mi o ty lazne totiz :( nebo jestli vydrzet do Po s tim, ze bych zasla za Dr a pokracovala treba v jine nebo naplasti. Omlouvam se za tyto dotazy, ale fakt jsem toto nikdy neresila a nevim jak ted postupovat. Do lazni odjizdim ve St. Dekuji

A kvůli lázním ji chceš proto, že nechceš v době, kdy tam budeš, krvácet? No ono je dost možné, že když změníš (na nějakou slabší např), tak stejně můžeš začít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
22.3.14 08:22

@Bugaboo tak si kdyztak lazne prodlouzi kdyz bude MS. Prt tyto stavy se opravdu nedaji. Takze do tydne ti to odeznelo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
22.3.14 08:23

@SussieS ano kvuli MS, ale hold se neda nic delat kdyz v lazni bude prt potrebuju fungovat a ne byt KO. A myslite ze treba ty naplasti by byly spatny nez polykat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.14 08:26

@ivkaaa To už je na tvém uvážení… já bych náplasti fakt nechtěla, to raději polykám. Ale teď je to tedy ošemetná situace, co s tím :think: No hele asi musíš sama vědět, jestli raději strpíš ty stavy při braní, nebo pár dní MS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
22.3.14 08:29

@SussieS asi radsi pretrpim ten MS. Prt ja pomalu ani nejim, jak mne boli zaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
22.3.14 08:30
@SussieS píše:
No jestli ti jde o ochranu, tak pokud teď přestaneš brát, hrozní zpětné otěhotnění v případě styku během posledních dní. A zřejmě se v tom případě asi dostaví další krvácení…

jak to myslis s tim zpetnym otehotnenim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.14 08:35
@Antonie Bolavá píše:
jak to myslis s tim zpetnym otehotnenim?

Chápu to tak, že začala brát úplně nově, čili první platíčko. Hladina hormonů jí tedy pomalu začala narůstat, ale během 7 prášků, které vzala, se nestihla utvořit hladina natolik stabilní, aby když teď přestane brát, zase rychle neklesla. Takže pokud by např. měla styk včera, prášek teď už nevzala, mohla by se spustit ovulace a jelikož víme, že spermie nějaký ten den vydrží, mohlo by klidně dojít k tzv. zpětnému otěhotnění (otěhotnění v době, kdy vlastně ještě brala).
Je to typická hrozba v případě zapomenutí pilulky po pauze, v 1. týdnu braní, ale jelikož zakladatelka bere úplně nově, ta hladina jí může velmi snadno klesnout i na počátku 2. týdne braní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
22.3.14 08:38
@SussieS píše:
Chápu to tak, že začala brát úplně nově, čili první platíčko. Hladina hormonů jí tedy pomalu začala narůstat, ale během 7 prášků, které vzala, se nestihla utvořit hladina natolik stabilní, aby když teď přestane brát, zase rychle neklesla. Takže pokud by např. měla styk včera, prášek teď už nevzala, mohla by se spustit ovulace a jelikož víme, že spermie nějaký ten den vydrží, mohlo by klidně dojít k tzv. zpětnému otěhotnění (otěhotnění v době, kdy vlastně ještě brala).
Je to typická hrozba v případě zapomenutí pilulky po pauze, v 1. týdnu braní, ale jelikož zakladatelka bere úplně nově, ta hladina jí může velmi snadno klesnout i na počátku 2. týdne braní.

tyjo tak to jsem netusila ze to takhle jde 8o Jsem myslela ze to trva delsi dobu nez ta ovulace naskoci. No jeste ze to neberu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.14 08:43
@Antonie Bolavá píše:
tyjo tak to jsem netusila ze to takhle jde 8o Jsem myslela ze to trva delsi dobu nez ta ovulace naskoci. No jeste ze to neberu :roll:

Je to docela věda někdy :lol: proto absolutně nevěřím řečem typu „otěhotněla jsem přes HA“, protože je tolik věcí, které mohou účinnost ovlivnit a kolikrát to ty ženské fakt neví.
Tady už by to za normálních okolností bylo zažehnáno, ale jelikož se jedná o úplně nové braní, nespoléhala bych na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí