Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dekuji vsem za prispevky. Vysadim a uvidim co to udela. Trapit se dalsi dny fakt nechci ![]()
Kdyz ted vysadis, znovu budes mit MS, taky jeem to tak udelala kdyz jsme se chteli zacit snazit a nechtelo se mi cekat na dobrani platicka. Cyklus jsem pak nemela nijak rozhazeny, najel zpatky na rezim jako pred branim HA, tedy delka 30dni +/- den.
@Clairisek a myslis, ze bude MS i kdyz byla pred tydnem?? Asi trebas naky spineni a tak urcite ![]()
@ivkaaa Ta „MS“ není MS v pravém slova smyslu. Je to krvácení ze spádu hormonů, k čemuž u tebe dojde. Takže téměř s jistotou dorazí
@SussieS dekuji
a to by se cekalo pak na dalsi MS kdybych chtela brat jinou HA chapu to dobre?
@ivkaaa Teoreticky bys mohla začít už s novou už při MS, která přijde teď. Ale zase, tělo bude zmatené, rozhozené, můžeš dlouho špinit
@SussieS skocim v Po k Dr a uvidime co navrhne. Myslis, ze kdyz jsem pred x lety brala Pramino a Minelet a nebyly zadny potize, ze sednou i ted??
@ivkaaa ono je to jak se rika pseudo MS, ale nejaky krvaceni prijde, s tabletama i takhle po tom vysazeni jsem to mivala cca 3-4dny a celkem slaby, nic hroznyho, i kdyz kazdy telo muze reagovat jinak ![]()
@ivkaaa Vím o holkách, kterým třeba po těhotenství, nebo i jen tak, po letech, přestala daná HA vyhovovat. Je to individuální, ale můžeš je zkusit ![]()
Vlastně nemůžeš, Pramino je stažená, Minulet by ale být měla
@SussieS ty jo Pramino uz neni? Ja vubec nevim co ted za HA je. Litala jsem po IUI, IVF, laparoskopiich a v tomot se ted nejak neorientuju ![]()
@Clairisek s tim asi musim pocitat, ze naka reakce bude. Konecne bude pritel, rad ze na nej nervu za kazdou prkotinu. jsem fakt jak prdla a dneska me taaak boli hlava a to ja vubec nemivam ![]()
@ivkaaa Něco určitě vyberete, je jich spousta. Dražší nerovná se lepší. Je beru nízkohormonální, jednu z nejlevnějších (430 za 3 měsíce) - Lindynette - a jsem nadmíru spokojená.
@SussieS dekuji moc, ze jsi mi napsala. Meto totiz rozhodilo. byla jsem pred 6ti tydny na akutni operaci a uz mne bylo OK a ted posledni tyden tyto stavy. Ale nic jinyho neberu jen tu HA, tak to bude nejspis z toho ![]()
@ivkaaa Vypadá to tak. Na Bonadeu jsou stížnosti podle mě častěji, než na jakékoliv jiné antikoncepce. Zkus si říct o něco s nižším obsahem hormonů, třeba by ti to mohlo sedět víc ![]()
@ivkaaa ano ty ruce mi povolily po tydnu uzivani a ty stavy behem tydne vymizely a zustalo jen to celomesicni krvaceni…poradim neverila sem ale ted to na sobe 3dny uz ze zoufalstvi zkousim a funguje…krvaceni z 95% ustalo..lamu do sebe vymackany citron do vody cele 3 dny…vitamin C stavi krvaceni..tak to zkus..za me funguje,0) pokud by si nejak extra krvacela ci spinila…MS se tim muze zmensit i zastavit u nekoho uplne driv;0)