Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli z vás někdo slyšel o dočasné sterilizaci ženy, příp. jestli s tím nemáte některá zkušenost. Prý se zavede do vejcovodů nějaká hmota, která je ucpe, ale není to trvalé a dá se zase vyndat. Má někdo tušení jak je to spolehlivé?
@Antonie Bolavá píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli z vás někdo slyšel o dočasné sterilizaci ženy, příp. jestli s tím nemáte některá zkušenost. Prý se zavede do vejcovodů nějaká hmota, která je ucpe, ale není to trvalé a dá se zase vyndat. Má někdo tušení jak je to spolehlivé?
to slyším prvně ale zní to teda zajímavě, počkám s tebou na odpovědi.
Neslyšela jsem o tom-ale vejcovod má malý průměr a je hodně náchylný na srůsty-tzn. přijde mě toto řešení špatné pro další možné těhotenství. Logicky vzato by tu bylo dosti vysoké procento žen, které už neotěhotní. Tak do této antikoncepce bych nešla. Spíše mě to ale přijde jako výmysl.
Dělá to můj švagr, dokonce ambulantně, ale stojí to 25 tisíc. Do vejcovodu se zavedou trubičky, které tam vrostou po pár mesicich. Teoreticky by měly jít i vyndat, ale jak to pak je už nevím.
V životě jsme to neslyšela
lae teda logicky, pro odstranění bude patrn nutná operace ne, jinak se ta hmota asi vyndat nedá? to mi nepřijde moc vhodný ![]()
@MarieOVMUC píše:
Dělá to můj švagr, dokonce ambulantně, ale stojí to 25 tisíc. Do vejcovodu se zavedou trubičky, které tam vrostou po pár mesicich. Teoreticky by měly jít i vyndat, ale jak to pak je už nevím.
25
? Tak to si radeji koupim boty nebo kabelku
.
@lasička1 píše:
Neslyšela jsem o tom-ale vejcovod má malý průměr a je hodně náchylný na srůsty-tzn. přijde mě toto řešení špatné pro další možné těhotenství. Logicky vzato by tu bylo dosti vysoké procento žen, které už neotěhotní. Tak do této antikoncepce bych nešla. Spíše mě to ale přijde jako výmysl.
neslysela, ale uz tvrdis, ze je to spatny a neda se otehotnet
.
@MarieOVMUC píše:
POZOR, to je prave trvale reseni!!!
@MarieOVMUC píše:
@wildcherry navíc píše, že je to trvale
aha
,jsem to jeste necetla. Takze co slysela @Antonie Bolavá to neni, jo?
Dr mi to nabízel - protože jsem mladá, chtěla jsem klasickou. Prý pak není jistota, že se to skutečně povede vyndat, ale je tam ta šance ![]()
@martina.se píše:
Dr mi to nabízel - protože jsem mladá, chtěla jsem klasickou. Prý pak není jistota, že se to skutečně povede vyndat, ale je tam ta šance