Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wildcherry píše:tak to nic, jeste si jednou preji treti
mi právě řikal, že je tam pak šance, že se povede ty vejcovody „obnovit“, ale rozhodně to není 100 %
Já na to chtěla jít minulý rok
ale hrozně mi to rozmlouval - chtěla jsem tedy klasickou, tak do mě hučel, ať to nedělám, že určitě jednou dítě chtít budu.. nedokázala jsem mu vysvětlit, že ne, ale pak jsem říkala, že tedy rok počkám ![]()
Tak to nevím, jakýkoliv podobný zásah do vejcovodu ovšem může mít za následek zvyšující se riziko následných mimoděložních těhotenství. Stačí jeden malej blbej zánět v malé pánvi a už to leze nahoru. A mimoděložní je skuečně stav ohrožující život, zažito na vlastní kůži. Neumím si představit podobné experimenty jako formu antikoncepce.
@martina.se píše:
Dr mi to nabízel - protože jsem mladá, chtěla jsem klasickou. Prý pak není jistota, že se to skutečně povede vyndat, ale je tam ta šance
hmm, to by mi stačilo. My stejně páté už chtít nebudeme, ale chci si nechat aspoň pootevřená zadní vrátka ![]()
@terinka4444 píše:
Tak to nevím, jakýkoliv podobný zásah do vejcovodu ovšem může mít za následek zvyšující se riziko následných mimoděložních těhotenství. Stačí jeden malej blbej zánět v malé pánvi a už to leze nahoru. A mimoděložní je skuečně stav ohrožující život, zažito na vlastní kůži. Neumím si představit podobné experimenty jako formu antikoncepce.
fakt? Mamka má klasicky podvázané vaječníky a nikdy s tím problém neměla
@terinka4444 píše:
Jak to myslíš, to riziko mimoděložních těhotenství? V tom odkazu píšou, že se vytvoří bariéra, tzn. spermie a vajíčko se nesetkají.
@wildcherry píše:
neslysela, ale uz tvrdis, ze je to spatny a neda se otehotnet.
Neslyšela jsem, že se taková metoda provádí-ale jsem zdravotník a vím, jaká je anatomie, jak vše funguje a jaká jsou rizika. Takže logicky vím, že když do hodně náchylného tenkého vejcovodu cokoli vložme, tak je tu veliké riziko, že bude po vyndání vloženého předmětu srostlý a neprůchodný.
@Antonie Bolavá píše:
hmm, to by mi stačilo. My stejně páté už chtít nebudeme, ale chci si nechat aspoň pootevřená zadní vrátka
pootevřená zadní vrátka máš i u klasické - můžeš si zaplatit ivf ![]()
@martina.se píše:
pootevřená zadní vrátka máš i u klasické - můžeš si zaplatit ivf
tak do toho by se mi zase nechtělo…
@martina.se píše:
mi právě řikal, že je tam pak šance, že se povede ty vejcovody „obnovit“, ale rozhodně to není 100 %Já na to chtěla jít minulý rok
ale hrozně mi to rozmlouval - chtěla jsem tedy klasickou, tak do mě hučel, ať to nedělám, že určitě jednou dítě chtít budu.. nedokázala jsem mu vysvětlit, že ne, ale pak jsem říkala, že tedy rok počkám
no ja mam funkcni jen jeden, to bych opravdu riskovat nemohla
.Pocky, ty mas kolik deti, dve ne?
@terinka4444 píše:
Tak to mas i u telisek.Je to cizi teleso.Coz mi az ted doslo, ja telisko mit nemuzu.Diky mirene(ac je to paradni antina),jsem prisla o vanecnik, cysty, srusty, zanety.
@lasička1 píše:
Neslyšela jsem, že se taková metoda provádí-ale jsem zdravotník a vím, jaká je anatomie, jak vše funguje a jaká jsou rizika. Takže logicky vím, že když do hodně náchylného tenkého vejcovodu cokoli vložme, tak je tu veliké riziko, že bude po vyndání vloženého předmětu srostlý a neprůchodný.
mas pravdu, jsem reagovala blbe.Promin.Blbe rano, reagovala jsem bez zamysleni ![]()
@Antonie Bolavá píše:
fakt? Mamka má klasicky podvázané vaječníky a nikdy s tím problém neměla
no vždyť ano, v tom případě se vajíčko a spermie nepotkají, mimoděložní těhotenství nevznikne… ale kdyby to bylo něco „vyndavacího“, tak prostě ta bariera nemůže být 100%, třeba šikovná spermie proleze…
@Antonie Bolavá píše:
tak do toho by se mi zase nechtělo…
do toho bych taky jen tak nesla. A mela si uz telisko? protoze ppkud nemas s nim problemy, opravdu dopprucuji Mirenu.Pres ni je skoro nemozne otehotnet, pokud nechces. a je nizkohormonalni. A po vyndani(ktere ani trochu neboli) muzes hned otehotnet.Pak je Dana, ale to asi vis a ta je uplne nehormonalni, jen pripadu otehotneni je vic.
@wildcherry píše:
do toho bych taky jen tak nesla. A mela si uz telisko? protoze ppkud nemas s nim problemy, opravdu dopprucuji Mirenu.Pres ni je skoro nemozne otehotnet, pokud nechces. a je nizkohormonalni. A po vyndani(ktere ani trochu neboli) muzes hned otehotnet.Pak je Dana, ale to asi vis a ta je uplne nehormonalni, jen pripadu otehotneni je vic.
ja nechci telisko ani nizkohormonalni. No a jestli se pres danu da otehotnet tak ja bych byla v tom okamzite
Muj se na me podiva a je to
@terinka4444 ale jak by se dostaly spermie k vajickum a vajíčko ke spermiim. Když vejcovody jsou nepruchodne.