Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Antonie Bolavá píše:
ja nechci telisko ani nizkohormonalni. No a jestli se pres danu da otehotnet tak ja bych byla v tom okamziteMuj se na me podiva a je to
slysela jsem to, jak je to doopravdy nevim
.
Myslela jsem to jako antikoncepční ivazivní metdu, kdy by posléze měly být trubičky odstraněnz a měla by být možnost znovu otěhotnět. To se mi zdá příliš riskantní, protože vejcovody jsou poměrně důmyslně vymyšleny, ovšem jsou zrádné, jakýkoliv zásah, zvrásnění, cokoliv, jako teba vytrhávání vrostlé trubičky je může poškodit tak, že pak vajíčko neputuje plynule, tak jsem to myslela, že jako antikoncepční vratná metoda se mi to zdá dost riskantní.
Ještě jinak, nikoliv riskantní v době, kdy to má fungovat jako antikoncepce, ale risk v době, kdy se to vyndá a pak má v těchvejcovodech probíhat oplodněn a rýhování a putování do dělohy.. Tak jsem to myslela. O to v té diskuzi prvotně šlo, ne? 6e to není definitivní jak podvázání, ale bylo by to vratné.
@terinka4444 píše:
Myslela jsem to jako antikoncepční ivazivní metdu, kdy by posléze měly být trubičky odstraněnz a měla by být možnost znovu otěhotnět. To se mi zdá příliš riskantní, protože vejcovody jsou poměrně důmyslně vymyšleny, ovšem jsou zrádné, jakýkoliv zásah, zvrásnění, cokoliv, jako teba vytrhávání vrostlé trubičky je může poškodit tak, že pak vajíčko neputuje plynule, tak jsem to myslela, že jako antikoncepční vratná metoda se mi to zdá dost riskantní.
jo takhle to myslíš
Zeptám se na to doktora, ale počítám že s tím ještě nebude moc zkušeností…
@terinka4444 prosím tě je to tak možná tejden, co jsi NĚKAM vkládala asi dva odkazy na článek s nějakou doktorkou, gynekoložkou. Vysvětlovala tam rizika spojená s užíváním HA a i cosi o porodu, nepamatuješ si, co to bylo? Já to nemůžu nikde v historii dohledat ![]()