Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky měla bych prozbu jestli nekdo uzivate HA mercilon jak vam sedi?mam ji predepsanou od lekare A TEPRVE JI BUDU BRAT.jakej mate na ni nazor.
Brala jsem Mercilon 10 let, když jsem začínala, tak to byla antikoncepce s nejmíň hormony, byla jsem spokojená. Možná už jsou dnes ještě nízkohormonálnější to nevím, ale za mě doporučuji.
Ahoj,já jí brala zhruba 6 let a v pohodě,nikdy nejmenší problém..je pravda,že je slabší,ale mě nezradila..
od zítřka ji mam začít brát je to moje první HA.tak se prawe bojim abych nepribral
doktor prave rikal ze bych po tyhle nemusela ze je nizka..tak jsem zvedava
anyta píše:
od zítřka ji mam začít brát je to moje první HA.tak se prawe bojim abych nepribraldoktor prave rikal ze bych po tyhle nemusela ze je nizka..tak jsem zvedava
Já sem po ní neměla vůbec žádnej problém-ani pupínky,mastné vlasy,přibírání na váze atd. Vůbec nic,spíš naopak,když sem jí pak vysadila,tak se mi o malinko zhoršila plet
to jsem prave taky rikala doktorovi ze obcas mivam problem s pleti zee bych potrebovala nejakou co mi stim pomuze tak doufam ze ano ..
přidávám se k holkám - taky jsem tuhle HA brala hodně let, nepřibírala jsem a měla jsem po ní lepší pleť. fakt mi vyhovovala.
Ahojky holky, obnovuji diskuzi
Chtěla bych se zeptat, zda máte některá z vás teď aktuálně zkušenost s najetím na další plato bez 7-mi denní pauzy.. Brala jsem Mercilon před těhotenstvím a občas jsem si pauzu neudělala, tudíš si oddálila MS.. Teď po porodu jsem se k ní vrátila, ale příbalový leták je malinko jiný, než býval dřív.. Je tam teď psáno, že tenhle druh HA není vhodný na oddalování MS, tudíž, že je doporučeno pauzy dělat. Jenže mě končí plato teď v sobotu, tudíž bych měla MS rovnou na svátky..:-( Ráda bych se tomu vyhnula, měla jsem to tak naplánované, ale ten leták mě zmátnul… Děkuji za reakce.
@Lejaa : Já bych to neřešila…kdybys to dělala pořád, tak možná by to nebylo vhodný…Já jsem přestala Mercilon brát před půl rokem, od té doby se snad příbalová informace nezměnila. Normálně jsem brala dvě platíčka za sebou, o prázdninách jsem dokonce vybrala všechny tři zaráz, protože mi MS vždy vycházela zrovna na dovolenou u vody
a žádné negativní dopady to na mě rozhodně nemělo. Klidně si to na svátky oddal
š.