Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neptej se na to kamaradek, ale doktora. Sla bych do teliska, jsi mladounka, pokud do 5 let neplanujete dite.
@Azeretereza určitě neplánujeme. Už mám HA i u sebe, ale dozvěděly jsme se o tom až teď, a nejsme si moc jisté. Už jsem si o tělísku přečetla plno článků, ale nedokázala jsem posoudit, jestli je to lepší než HA, nebo ne. ![]()
Pro mladou holku, ktera jeste nerodila, radsi HA… to ti rekne vetsina gyndaru.
@Agrion píše:
Pro mladou holku, ktera jeste nerodila, radsi HA… to ti rekne vetsina gyndaru.
Nevim, jestli to neni kec, ale je snad nejaky novy i pro nerodicky. To mi rikala znama z byvaly prace, bylo ji 21, ze si ho nechavala zavest. Ze nemuze mit HA. A ze prej pro „starsi“ nerodicky (cca 20-30) to nedoporucujou proto, ze je to prave na tech pet let, tak kdyby nahodou zacala tikat, aby nemusela cekat. Ale nevim co je na tom pravdy, taky jsem se divila, ze ji to doktor dal, kdyz jeste nerodila. Tak jsem myslela, ze je to nejaka novinka. Ja beru HA iks let, nad nicim jinym jsem nepremyslela, ale kdybych si mohla treba v 17 zvolit, jestli telisko, jdu do toho. Preci jen clovek nemusi porad myslet na pilulky a podobne. Ja jsem si zvykla, neresim to, proste je to ritual pred spanim, ale pro nekoho to muze byt problem.
@Anonymní píše:
@Azeretereza určitě neplánujeme. Už mám HA i u sebe, ale dozvěděly jsme se o tom až teď, a nejsme si moc jisté. Už jsem si o tělísku přečetla plno článků, ale nedokázala jsem posoudit, jestli je to lepší než HA, nebo ne.
Tak se zeptej doktora. Jestli je mozny ho zavest, i kdyz jsi jeste nerodila. Zeptej se ho i na klady a zapory a pak se rozhodni. Ale pokud uz mas HA u sebe, tak bych to neresila, pokud nemas problem se zapominanim, pak je to asi prast jak uhod.
@Azeretereza dobře, děkuji moc se
já jen že slyšela, že i díky tělísku potom nemusí být MS, což mi přijde jako také super výhoda
![]()
za mě je lepší asi HA - ale pokud ji budeš umět brát správně..Já začínala na HA a tělísko jsem si dala až po porodu..
Pokud jsi ale zapomnětlivá a " nezodpovědná " protože k brání HA je třeba určitá dávka zodpovědnosti - aby neselhala..pak jdi do tělíska..už je i pro nerodící..( ale zase nemusí ti sednout a vyhodíš zbytečně xtisíc )
@Anonymní píše:
@Azeretereza dobře, děkuji moc sejá jen že slyšela, že i díky tělísku potom nemusí být MS, což mi přijde jako také super výhoda
![]()
![]()
když budeš brát HA bez pauzy taky nemusí být MS..Některé to tak dělají, že berou tři měsíce v kuse, nemají ms a pak před další krabičkou si jednu ms na pročištění pustí a pak jedou zase v kuse bez ms
@Anonymní píše:
@Azeretereza dobře, děkuji moc sejá jen že slyšela, že i díky tělísku potom nemusí být MS, což mi přijde jako také super výhoda
![]()
![]()
Taky to tak delam. Vetsinou tak tri-ctyri platicka spojim a behem ty doby MS nemam. Sama poznas, kdy uz to telo neudrzi - zacnes spinit, pak je nutny hned vysadit, udelat pauzu a zase od znova. Ale opet - porad se s doktorem.
Ahoj, je mi 17 let, mám přítele už nějaký ten pátek. Chtěla jsem se zeptat, je lepší zavést tělísko, nebo HA? Probírame to s mamkou, a nejsme si ani jedny jisté. HA už mám předepsané, ale teď nám známé kamarádky začaly říkat, že je tělísko lepší. Tak nevíme, a jsme na rozpacích, co podle vás?