Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Potřebovala bych poradit. Měla jsem s přítelem nehodu, nechráněný sex (prasklý kondom). Nevím kdy mám ovulaci, moc se na mně neprojevuje. Podle toho co sem četla, je to nějaký 13.-14. den. Cyklus mám nějakých 28.-29. dní. No v noci ze středy na čtvrtek se stala ta nehoda a v pátek sem si vzala Escapelle, nějakých 40 hodin. Ovulace tedy mohla být z úterka na středu (ten 13.-14. den cyklu). No včera večer jsem měla chvíli růžový výtok, pak tmavě hnědý až rudý a dnes ráno jsem dostala menstruaci celkem silnou i s bolestí v podbřišku. Menstruace měla přijít až za 8 dní. Předpokládám, že to je díky tomu prášku a s největší pravděbodobností těhotná nejsem. Nebo tam šance ještě může být? Chci si dělat po menstruaci test, abych to věděla na 100 %. No a teď k otázce. Chci začít brát antikocepci, protože tenhle stres už začít nechci. No a teď jestli to mám tedy začít brát už po týhle menstruaci? Četla jsem, že po týhle může přijít ta normální. Tak jestli mám počkat nebo už začít brát HA po týhle menstruaci? Je mi teprve 17 a pilulku jsem vzala poprvé, tak se obracím na vás.
Escapelle muze silene rozhazet cyklus i na par mesicu. Ja na zadnou „dalsi“ ms necekala. At prisla drive nebo pozdeji, najela jsem zpatky na HA hned.