Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,doktor mi předepsal před dvěmi měsíci antikoncepci a mě po ní bývá docela špatně motá se mi hlava možná mám i zvýšenej tlak.Antikoncepce se jmenuje cilest docela i po ni špiním.Chci se zeptat s jakou antikoncepci jste naprosto nejvíc spokojeni?Přemýšlela jsem i o antikoncepci která se dává v injekci máte s touhle někdo zkušenost?Kamarádky mi i poradili tělísko ale to se mi moc neazmlouvá bála bych se že by vypadlo u některych případech už se to stalo… Předem děkuji za odpovědi.
Já měla po šestinedělí píchlou antiko injekci a už bych ji nechtěla. Po celou dobu působení bys neměla mít MS, ale já velice nepravidelně krvácela a špinila, jednou to trvalo dokonce čtrnáct dní. Navíc jsem slyšela i o takových případech, kdy dotyčná přibrala za rok patnáct kilo. Ještě toho trochu ![]()
Ale na druhou stranu myslím, že na každého to působí jinak, takže klidně vyzkoušej. Já jen předávám svou zkušenost… ![]()
KPKristy píše:
Já měla po šestinedělí píchlou antiko injekci a už bych ji nechtěla. Po celou dobu působení bys neměla mít MS, ale já velice nepravidelně krvácela a špinila, jednou to trvalo dokonce čtrnáct dní. Navíc jsem slyšela i o takových případech, kdy dotyčná přibrala za rok patnáct kilo. Ještě toho trochu
Ale na druhou stranu myslím, že na každého to působí jinak, takže klidně vyzkoušej. Já jen předávám svou zkušenost…
To máš pravdu na každého to působí jinak…
ja ji mam pichlou po porodu po 6nedeli, ale moc mi nevyhovuje… za jakou dobu jste otehotnely po posledni aplikovane depo-provere?
S injekcí zkušenost nemám, ale pokud ti nedělají dobře prášky, tak bych se jí bála… přece jen, jednorázová dávka ti musí vydržet na dlouho, tak si tak nějak laicky říkám, že to musí tělo ovlivnit sakra víc než pilule, kdy vlastně dostaneš malinké dávky.
Jinak bych ti doporučila zkusit Nuvaring (snad to nekomolím) je to takový kroužek co se zavádí do pochvy a 3 týdny se z něj uvolňují hormony, pak se na týden vyndá a po MS zavede nový. Výhodou je, že to vůbec nejde přes trávící trakt a je to úžasně pohodlné
pravda, cena už tak krásná není, ale každá sranda něco stojí.
Holky,já měla depo-proveru 8 let,byla jsem s ní strašně spokojená,neměla jsem vůbec menzes,nic mi nebylo,akorát mi narostla prsa
.Bohužel vedlejší účinek pokud užíváte dlouhodobě-osteoporoza,což mám.Musím podotknout,že můj mudr mě na to upozornil,že by se to mohlo stát,ale teprve po 8 letech mě poslal s kostmi na vyšetření,kde se to potvrdilo.Takže teď od toho všechny kamarádky odrazuji,je to sice levnější,pohodlné,ale na úkor zdraví.