háčkovaná bambule

22163
28.12.09 19:00

háčkovaná bambule

Maminky šikulky! umíte některá uháčkovat bambuli? vypadá jako drdůlek, přičemž nahoře jsou jakoby smyčky… asi takovouhle jako je dole na fotce…! tuhle jsem neháčkovala já… a bohužel jsem neviděla jak se háčkuje.. prosím popis pro začátečníky! děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
28.12.09 19:01

tak teď ta fotka.. děkuji za jakýkoliv návod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
28.12.09 21:27

Koukni sem http://www.mimibazar.cz/navod.php?….
Taky jsme jí jako dítě měla na čepici, dají se z toho dělat i lemy a je to moc hezký.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
28.12.09 23:19

Markét díky.. tohle jsem viděla, ale bohužel mé bídné háčkovací praktiky ..... no prostě jsem to podle toho fakt nezmákla.. potřebovala bych nějak víc poradit.. jako návod.. :roll: :oops: :think: :lol: ale děkuju! snad zítra dorazí mamka.. a bude to umět. a naučím se to! jinak budu shánět dál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.12.09 08:17

No já to umím na ty lemy, ale předpokládám, že na tu bambuli se to dělá dokolečka, jako do spirály, až skončíš v tom středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.12.09 10:23

Tak snad ti tohle pomůže, do kruhu se to dělá stejně akorát buď začneš ve středu a jedeš ve spirále dokud nemáš tu bambuli dost velkou nebo se dá opačně.

Jak háčkovat smyčky:

Háčkem napíchneme řetízkové oko. Prostředníčkem levé ruky přitiskneme (kousek za nehtem) vlnu dolu. Háčkem (vedeným nad prstem) vlnu za prstem nahodíme, VOLNĚ přetáhneme přes prst, protáhneme napíchnutým řetízkovým okem a dokončíme krátký sloupek. Háčkem napíchneme vedlejší řetízkové oko, prst ze smyčky vytáhneme a postup opakujeme u další smyčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.12.09 20:28

dík.. snad jo.. dnes nebyl čas.. zkusím to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat