háčkovaná bambule
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
háčkovaná bambule
Maminky šikulky! umíte některá uháčkovat bambuli? vypadá jako drdůlek, přičemž nahoře jsou jakoby smyčky… asi takovouhle jako je dole na fotce…! tuhle jsem neháčkovala já… a bohužel jsem neviděla jak se háčkuje.. prosím popis pro začátečníky! děkuji za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Koukni sem http://www.mimibazar.cz/navod.php?….
Taky jsme jí jako dítě měla na čepici, dají se z toho dělat i lemy a je to moc hezký.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markét díky.. tohle jsem viděla, ale bohužel mé bídné háčkovací praktiky ..... no prostě jsem to podle toho fakt nezmákla.. potřebovala bych nějak víc poradit.. jako návod..
ale děkuju! snad zítra dorazí mamka.. a bude to umět. a naučím se to! jinak budu shánět dál!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já to umím na ty lemy, ale předpokládám, že na tu bambuli se to dělá dokolečka, jako do spirály, až skončíš v tom středu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak snad ti tohle pomůže, do kruhu se to dělá stejně akorát buď začneš ve středu a jedeš ve spirále dokud nemáš tu bambuli dost velkou nebo se dá opačně.
Jak háčkovat smyčky:
Háčkem napíchneme řetízkové oko. Prostředníčkem levé ruky přitiskneme (kousek za nehtem) vlnu dolu. Háčkem (vedeným nad prstem) vlnu za prstem nahodíme, VOLNĚ přetáhneme přes prst, protáhneme napíchnutým řetízkovým okem a dokončíme krátký sloupek. Háčkem napíchneme vedlejší řetízkové oko, prst ze smyčky vytáhneme a postup opakujeme u další smyčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit