Háčkování - návod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Háčkování - návod
Dobrý den,
vím, že na háčkování je tady mnoho diskusí, ale nenašla jsem co potřebuji
(jen pro ty co by zase poučovaly)
Mohla bych poprosit o návod na háčkované plavky? Podprdu jsem zvládla, ale kalhotky nějak né a né uháčkovat. Na mimibazaru jsou také návody, ale nějak to nechápu(jsem začátečnice), tak jestli některá šikovná by mi poradila, byla bych ráda. Jo a nějaký jednoduchý návod na háčkovanou tuniku, bych taky uvítala.
Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně, jeď trojúhelník od největší strany, postupně zúžuj a pak začni rozšiřovat. Budeš mít takový „přesýpací hodiny“. Pak spojíš boky trojúhleníků a je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Normálně, jeď trojúhelník od největší strany, postupně zúžuj a pak začni rozšiřovat. Budeš mít takový „přesýpací hodiny“. Pak spojíš boky trojúhleníků a je
Néééé ![]()
Ale jinak postup potvrzuju… podle čeho/jakým vzorkem jsi dělala tu podprdu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:Ááááááááá
NééééAle jinak postup potvrzuju… podle čeho/jakým vzorkem jsi dělala tu podprdu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael
Luxusní překlep. ![]()
@misar Plavky nevím, ale na ten spodek snad ani návod netřeba. Viz výše - začneš na šířce boků, směrem dolů ubíráš, v rozkroku nezapomeň háčkovat dvojitou přízí nebo krátkými sloupky, aby neprosvítaly, a směrem nahoru zase přidáváš. Zadní díl by měl být širší než přední (pokud nechceš tanga).
A návod na hezkou tuniku mají třeba tady na Garnstudiu .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba také moc děkuji za radu a za tuniku. Dodělám plavečky, malé šátek a vrhám se na ní:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael prosím, ještě jednou o radu… jsem asi opravdu tupá, ale nějak mi to nejde!!! Udělala jsem si řetízek na délku boků (předek) a jela dlouhé sloupky a na začátku řady jsem vždy ubrala ob jedno očko., ale kdybych tak pokračovala, tak mám udělané bombarďáky na metráčka:-)
Asi to dělám blbě a nebo nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud tomu dobře rozumím, tak moc málo ubíráš. Jela bych normálně řetízek na přední díl, od boku do boku, třeba 40 cm, pak na tu délku počet DS, když to bude trochu kratší než od boku do boku, tak to neva, dotáhneš to průběžně. No a pak bych jela ten stejnej počet KS a pak začala ubírat - místo plácnu 50DS uděláš 48DS a ty poslední dva DS spojíš do jednoho, tím se ti to uúží. A podle toho, jak moc se ti bude trojúhelník zmenšovat málo nebo hodně, buď budeš odebírat řadu třeba jen každej třetí řádek, nebo každej a ne jen na jedné straně, ale na obou. Takhle se to blbě vysvětluje, mmnt, nakreslím ![]()
EDIT překlepy a blbý myšlenkový pochody ![]()
Příspěvek upraven 17.06.14 v 21:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael No podle mě ubírá málo, když z toho vychází bombarďáky…
Takže třeba 2× sháčkovat dva sloupky k sobě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@Krkael No podle mě ubírá málo, když z toho vychází bombarďáky…
Takže třeba 2× sháčkovat dva sloupky k sobě![]()
Jj, taktéž si myslím, že ubírá málo. Každopádně mi nejede skener, takže nepošlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misar obětuj nějaké gaťky, rozstřihni na bocích a háčkuj podle toho.
Když nad tím tak uvažuju, tak ubírat jen sháčkováním nebude stačit, zvlášť ten přední díl je hodně vykrojený. Tak já bych nedoháčkovala řadu až do konce, kdybys to jen sháčkovala třeba 10× za sebou, tak se to bude kroutit děsně. A pak obháčkovat hotové, píchat háček tak, aby to zamaskovalo ty zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, začínám s háčkováním. Už mám doma dvě první čepičky, vím co je KS, DS.. Teď bych ráda zkusila i něco jiného např. svetřík nebo háčkovanou hračku..
Poradí mi někdo třeba nějakou dobrou knihu co by za to stalo si pořídit a nebo prostě podle čeho se toho naučit ještě o něco víc.. ![]()
Docela mi to začalo bavit ![]()
Díííky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jofielka
Mimibazar znáš?
http://www.mimibazar.cz/navody.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit