Domácí modelína - skladování

7009
8.6.14 09:17

Domácí modelína - skladování

Ahoj,
potřebovala bych poradit, dělala jsem domácí modelínu podle Brýdové, krásně se povedla, děti modelovaly jak divé, konečně spousta modelíny za pár kaček :lol:
Skladovala jsem v umělohmotné krabičce s víčkem v lednici, druhý den byla ještě ok, trochu jsem prohnětla a krásně hladka, nelepivá, pak byla týden v lednici a nějak v té krabičce pustila vodu, začla lepit, ani propracováním se to nezlepšilo a putovala do koše.

Takže jak skladovat, aby nezmokvala a zůstala použitelná i po pár dnech? Se mi jí nechce dělat skoro pokaždé novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
146
8.6.14 09:22

Taky sem zkousela vcera a sikulka dcerka ji nechala na slunicku.. :) asi si dovedes predstavit jak vypadala
jinak jsem mela v planu ji skladovat taky v lednicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
8.6.14 09:31

Koukni pod ten návod, je tam diskuze a paní píše: Dobrý den.. jen jsem se chtěla podělit o poznatek… my jsme tuto modelínu vyráběli už v létě a dávali jsme ji ve „skladovácích“ do lednice… jenže se hrozně potila a vždy byla taková upatlaná… Po čase jsme ji vyhodili. Potom jsme asi tak v září udělali jen bílou (neměli jsme doma barvičky) a nedáváli jsme ji do lednice, ale malá ji má v šuplíčku v pracovním stole pouze v tom skladováku… a drží do dnes a není matlavá, lepivá… a ani nevyschla.. prostě je stále stejná, ani vůně se nijak nezměnila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.6.14 09:36

Taky jí mám venku a dělali jsme jí někdy na podzim a stále je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
8.6.14 09:48

Ona se v lednici spoti a pak je rozpatlana. Muze byt klidne uzavrena venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.6.14 09:48

Jé, děkuju, tak to zní dobře, já se bála plesnivění.

@tiffany takže normálně venku v uzavřené krabičce, chápu to dobře?

@amalka35 dokážu, nejmladší mi pár kusů roznosil po domě, tak je průběžně nacházím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
8.6.14 10:04

My ji mame na jedno pouziti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.6.14 10:06
@Bibi239 píše:
Jé, děkuju, tak to zní dobře, já se bála plesnivění.

@tiffany takže normálně venku v uzavřené krabičce, chápu to dobře?

@amalka35 dokážu, nejmladší mi pár kusů roznosil po domě, tak je průběžně nacházím :mrgreen:

Mám jí na kuchyňské lince v uzavřené krabičce. Zrovna včera jsem kontrolovala, jestli je ok a je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.6.14 10:09
@arcinka píše:
My ji mame na jedno pouziti :mrgreen:

fakt? Jako že jí dítě/děti tak zprasí nebo nepřežije skladování?
Já modelínu beru jako super věc, jen mrsknu na stůl a hodinu o nich nevím, připravovat pokaždé znova se mi nechce. Jsem holt líná matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
8.6.14 10:18

@Bibi239 smatlaj vsechny barvy dohromady :mrgreen: takze PlayDoh to jistiii :pankac: zajimavy je, ze ten dohromady nematlaj. Domaci modelinu maj jako tvoreni od vyroby po zniceni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.6.14 10:19

My ji skladovali hodně dlouho v lednici, rok minimálně, a byla pořád OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
8.6.14 23:18

Nam vydrzela v lednici hodne dlouho, nekolik mesicu urcite a porad byla ok