Domácí modelína - skladování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí modelína - skladování
Ahoj,
potřebovala bych poradit, dělala jsem domácí modelínu podle Brýdové, krásně se povedla, děti modelovaly jak divé, konečně spousta modelíny za pár kaček ![]()
Skladovala jsem v umělohmotné krabičce s víčkem v lednici, druhý den byla ještě ok, trochu jsem prohnětla a krásně hladka, nelepivá, pak byla týden v lednici a nějak v té krabičce pustila vodu, začla lepit, ani propracováním se to nezlepšilo a putovala do koše.
Takže jak skladovat, aby nezmokvala a zůstala použitelná i po pár dnech? Se mi jí nechce dělat skoro pokaždé novou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky sem zkousela vcera a sikulka dcerka ji nechala na slunicku..
asi si dovedes predstavit jak vypadala
jinak jsem mela v planu ji skladovat taky v lednicce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni pod ten návod, je tam diskuze a paní píše: Dobrý den.. jen jsem se chtěla podělit o poznatek… my jsme tuto modelínu vyráběli už v létě a dávali jsme ji ve „skladovácích“ do lednice… jenže se hrozně potila a vždy byla taková upatlaná… Po čase jsme ji vyhodili. Potom jsme asi tak v září udělali jen bílou (neměli jsme doma barvičky) a nedáváli jsme ji do lednice, ale malá ji má v šuplíčku v pracovním stole pouze v tom skladováku… a drží do dnes a není matlavá, lepivá… a ani nevyschla.. prostě je stále stejná, ani vůně se nijak nezměnila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jí mám venku a dělali jsme jí někdy na podzim a stále je ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona se v lednici spoti a pak je rozpatlana. Muze byt klidne uzavrena venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, děkuju, tak to zní dobře, já se bála plesnivění.
@tiffany takže normálně venku v uzavřené krabičce, chápu to dobře?
@amalka35 dokážu, nejmladší mi pár kusů roznosil po domě, tak je průběžně nacházím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
Jé, děkuju, tak to zní dobře, já se bála plesnivění.@tiffany takže normálně venku v uzavřené krabičce, chápu to dobře?
@amalka35 dokážu, nejmladší mi pár kusů roznosil po domě, tak je průběžně nacházím
Mám jí na kuchyňské lince v uzavřené krabičce. Zrovna včera jsem kontrolovala, jestli je ok a je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arcinka píše:
My ji mame na jedno pouziti
fakt? Jako že jí dítě/děti tak zprasí nebo nepřežije skladování?
Já modelínu beru jako super věc, jen mrsknu na stůl a hodinu o nich nevím, připravovat pokaždé znova se mi nechce. Jsem holt líná matka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 smatlaj vsechny barvy dohromady
takze PlayDoh to jistiii
zajimavy je, ze ten dohromady nematlaj. Domaci modelinu maj jako tvoreni od vyroby po zniceni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ji skladovali hodně dlouho v lednici, rok minimálně, a byla pořád OK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam vydrzela v lednici hodne dlouho, nekolik mesicu urcite a porad byla ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit