Šlapací šicí stroj - jak šít
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šlapací šicí stroj jak šít
Ahoj holky, máme doma starý sroj gritzner. Chtěla jsem na něm něco ušít, ale nemůžu ho zprovoznit. Kožený popruh tam je a přijde mi že je utažený. Ale když šlapu nic se neděje popruh se sice otáčí ale prostě to nešije. Nevíte co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj a máš utažené také to středové kolečko na otáčecím kole? Většinou když je povolené tak se točí řemen a stroj stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se v tom právě moc nevyznám, ale přijde mi že jo. Na tom kolečku je taková klapka a ta zapadne do takové ždířky, ale nevím jestli ji nechat zapadlou nebo ne, každopádně když kolečkem otáčím tak jehla jede, pokud šlapu, otáčí se jen kolo ale jehla ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to může být povolený řemen. Koukni k tomu velkému kolu kudy vede řemen, zda tam není nějaká páka na napínání. Popřípadě hoď foto stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě zkus tahat za ten řemen, jestli to začne šít… pokud ano, tak je možná jen povolený a musí se víc napnout, pokud ne, musíš otočit tím středovým kolečkem, protože ho máš asi uvolněné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že ještě v Žatci snad stále pořád seřizuje a opravuje šicí stroje jeden pán (je to od tebe kousek)
Mamča tam dávala opravovat a seřídit jeden starší šicí stroj a udělal to moc dobře. Sice jsem nakonec dostala novější (ale to jen kvůli tomu, že tenhle mi zabíral strašnýho místa ![]()
Údajně má krámek, tam kde je FÚ, hasiči a bývalá poliklinika - na rohu bývaly látky (ty tam už pravděpodobně nejsou), ale prý má mít ješě krámek někde poblíž takovej zašitej v tý tmavý malý uličce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kitimiti2 Nojo, jenže už vidim jak ten stroj někam táhneme když je těžký jak prase
a hlavně máme blbý točitý schody a už minule jsme odřeli zeď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukla jsem ti na profil odkud jsi, když tu padla zmínka o Žatci. Bydlím kousek od Podbořan, tak kdyby si chtěla a byla někde v dojezdové vzdálenosti autobusu tak bych ti na to koukla. Když budeš chtít napiš SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit