Šití oblečení

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
3.6.14 07:38

Šití oblečení

Ahoj holky,

mám takový dotaz. Šijete si některé z Vás samy oblečení? Mě se totiž poslední dobou stává, že v obchodech mám problém narazit na něco, co by se mi opravdu líbilo, a když se mi to líbí, klidně bych to i nějak pozměnila, něco bych někde ubrala nebo naopak přidala. Máte to taky tak? Poslednní dobou uvažuju, že mám doma spoustu oblečení, které jsem přestala nosit právě proto, že mě na něm něco štvalo a tak bych se chtěla pustit do renovace :D :D hodily by se mi třeba tipy a rady od zkušenějších, kde se třeba naučili dobře šít, na co je třeba dávat pozor, budu vděčná za odkazy s nějakými návody, klidně v angličtině.

Já toho moc nenašla pro takové ty úplné začátečníky, jako jsem já :think: kamarádka mi radila, ať začnu nejdříve šít třeba tašky, nebo polštáře, ale to mě nebaví :roll: sem tam si třeba zkrátím závěs nebo deku, ale s výsledkem nejsem nikdy dost spokojená, pokud to nevypadá jako s obchodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.6.14 07:54

@Tinviel ano, šiju - teďy konečně jsem se odhodlala - nouze naučila :mrgreen: Ale tedy hlavně na dítě. Co se týče návodů, stačí si zajít do knihovny, půjčit např Burdu - ovšem chce to přeměřovat, né vždy to sedí. A nebo časopis ottobre, tam jsou střihy fajn a sedí i velikostně. Najdeš online odkaz na netu, stojí cca 300 kč za číslo :think: co doporučuju, tak si zaplatit nějaký kurz začátečnického šití. Zjistíš, kde děláš chyby. Já začínala na klasice - zašívání kolen, šití záclon, závěsů, ubrusů atd.. teď dělám mladému kalhoty, sobě oblečení s pupkem a jde to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
3.6.14 07:59

@Tinviel začni fakt taškama-ušij s kabelku a na ní se dá hodně vychytat… :pankac: já si budu šít svatební šaty například…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
3.6.14 08:06

@Tinviel ja taky siju, ale zatim takove drobnosti, platenky pro maleho, mantinel do postylky, povleceni, doplnky ke kocarku (potah na madlo, nanoznik) a jednou jsem sila i nahradni potah na detske lehatko. Rada bych si ted usila na leto saty, ale stale vaham, prece jen by to byla vec, kterou vytahnu mezi lidi ;-) Na netu se daji za slusne penize koupit strihy na saty, takze pokud sezenu nejakou peknou latku, tak se snad dokopu k usiti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.6.14 08:06

@Tinviel
doporucuju odkoupit si od nekoho z odevni prumyslovky jeho stare sesity z konstrukce a technologie. Naucis se sama si udelat strih a popisky technologie jsou polopaticke krok za krokem. Ted jen najit nekoho, kdo bude ochoten je prodat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
3.6.14 08:08

@Berenikee Klidně nakopíruju, mám je doma :D základy těchnologie a konstruce :) @Tinviel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
3.6.14 08:13

Holky já bych do toho šla hned, jen mi nějak chybí odvaha :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
3.6.14 08:16

@Motka jé, to by se mi taky hodilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.6.14 08:29
@Motka píše:
@Tinviel začni fakt taškama-ušij s kabelku a na ní se dá hodně vychytat… :pankac: já si budu šít svatební šaty například…

Taštička fakt super, asi máte pravdu začnu s něčím takovým spíše…
Nápad s knihovnou je taky dobrý, přes týden se tam zaběhnu podívat. Jinak já se občas dívám na pinterest, jestli znáte, je tam strašná spousta nápadů na přešití starých oblečení, úplně u toho vždycky slintám, ale je to asi hodně o té praxi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.6.14 08:29

@Motka mne by se to taky hodilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
3.6.14 08:32

Holky, tak až budu doma, tak vám to klině ofotím, jsou tam fakt základy od ručního i strojního šití a konstrukce některých částí oděvů a vysvětlení každé maličkosti :) @antche @vendulaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
3.6.14 08:38

@Motka jee ja bych taky prosim chtela.

Jinak ja siju. Hlavne na maleho/deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
3.6.14 08:38

Za mě určitě začít něčim co by tě bavilo. Jáá začala patchworkem. Kdybych začala utěrkami, polštářemi nebo kabelkami tak by mě to nebavilo.

z oblečení je ideální tričko, tepláky, jsou to jednoduché střihy a na netu najdeš i fotonávody, když bude potřeba.
střihy beru, z burdy, ottobre, nebo ze starého oblečení, nebo vlastní dle fantazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.6.14 08:41

@Motka
:mrgreen: :potlesk:…ja jeste spim, chce to kafe a zas se mi zacnou tocit kolecka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.6.14 08:46

Siju dost, jsem naprosty laik a samouk…
zacni tou renovaci, to je docela uspokojive a kdyz to zkazis, tak zadna velka skoda z toho neni.
ja siju hlavne na deti, oni toho spoustu spotrebujou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat