Šicí stroj Veronica 404
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šicí stroj Veronica 404
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá doma šicí stroj Veronica 404 a jak jste s ním spokojené, jestli byste ho doporučily? Předem moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemám tedy přesně typ, mám Veronica OL a 707 rovnosteh, spokojená jsem s oběma maximálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju
Já pořád váhám, nešiju nijak moc, vždycky jsem šila u mamči na starém Singeru (šlapací předělaný na elektrický), ale teď mám půjčený OL a jsem z něj nadšená. Tak jsem si říkala, že Veronica 404 by jej mohla alespoň trochu v případě potřeby nahradit díky tomu zabudovanému ořezu. A vlastní stroj si chci stejně pořídit. Jen nemůžu najít žádné pořádné recenze na tenhle typ…
Jsou ty stroje tiché? A mají plynulou regulaci rychlosti? Jestli dokážou třeba rychle zvolnit tempo na pomalé - nějakých cca 70 stehů/min (něco takového uvádějí u šících strojů Brother, ale u Veronicy jsem to nikde nenašla a docela bych za to byla ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jen kdyby náhodou ještě někdo hledal recenze na tenhle typ - já jsem z něj nadšená!
Je teda pravda, že ořez jsem ještě nevyzkoušela, ale jinak je stroj perfektní a šije potichu (ve vedlejší místnosti při tom klidně i spinká dcerka).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé děkujiii to jsem potřebovala
a ještě jste pořád nezkusila ořez? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím bohužel ne
zkusila bych ráda, ale mám teď moc práce kolem, tak se k tomu asi jen tak nedostanu. To jsem moc nepomohla…
No až vyzkouším, napíšu, ale to už asi pro Vás bude pozdě. Pokud máte možnost se podívat někam na předvedení do obchodu, tak to zkuste tam. Já jsem to s malou nezvládala, nevydržela by mi, tak jsem to riskla. Mám pořád navíc půjčený overlock od kamarádky, tak jsem doposud používala ten.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
oživuji, ale chci se bavit o Veronica Champion. Mám ho už 17 let, používaný tak středně. Nešila jsem ve velkém, ale ladem taky neležel. Šiju víc poslední dobou. Ale zanedbala jsem servis - jako studentku mě to nenapadlo, řešila jsem to poprvé až někdy před 6 lety. Začal mi blbě šít a musela jsem dávat větší a větší napětí horní nitě, až jsem byla nadoraz, aby to trošku šilo. Dala jsem ho tady nějakému důchodci, ale nic s ním prakticky neudělal. Tak jsem to odvezla do vzdálenějšího města na profi servis. Je to rapidně lepší, ale po chvíli šití mi to zase zlobí.
O co jde: když je steh pěkný, tak mi to děla kličky vrchní nitě do rubu a když přitáhnu horní napětí, tak je to dobré (lepší), ale zase je horní nic moc napnutá a praská. Hrála jsem si se vším možným. Dost jsem napnula i spodní nit, to se zase zlepšilo, ale není to ono. Nemáte někdo zkušenost?
Volala jsem do servisu, co mám blíž a pán mi řekl, že Veronica není dobrý stroj a že je nerad opravuje. No a já jsem na važkách, zda tam vůbec jezdit. Očividně propaguje Brother - nic proti, ale vím, že Veronica není špatný stroj.
Prosím prosím, věděl by někdo, co s tím ještě udělat? Děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je fotka. Nahoře kličky (to je rub) a dole na fotce v pravé půlce přitaženo, aby kličky nedělal, ale zase je příliš napnutá horní nit.
Ještě dodám, že když už to vypadá, že šije dobře, tak mi třeba po 30cm ta horní nic praskne.
Kdo šije, tak pochopí, jaký jsou to nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Nemáš borčus ve člunku? A stroj máš opravdu pořádně vyčištěny? Taky je možný, že pérko na utahovači vrchní nitě nefunguje jak má, když šiješ, pohybuje se drátek nahoru a dolů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oliš Vyčištěný, namazaný, byl na opravdu kvalitním servisu. Stálo to tísicovku. Kouknu ještě na ten drátek, ten mě taky napadl, ale zdá se být v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 On totiž ten drátek nemusí napínat tu nit a proto to může dělat…A nit ve člunku bych spíš povolila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oliš Mě z toho je.ne … Trochu jsem ho ještě zkusila a šije, ale jak dlouho. Mě se do toho vzdáleného města nechce, není to jen tak (se třema dětma) a tady ten bližší servis, když mi chlap řekl, že je nerad dělá… tak se mi tam ani nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit