Obrázky z látky

1216
15.5.14 11:39

obrázky z latky

Ahoj tvorive maminky. Jdu si pro radu od nekoho zkuseneho.
Rada bych vyrobila dceri obrazky ns zed do detskeho pokoje. Chtela bych do bileho ramecku zviratka z latek. Zajimaly by me tipy na vyztuzeni…podlepit kartonem, vycpat vlizelinem ci vatelinem, obsit si nechat jen zastrizene, jakoe barvy na dokresleni detailu, jake lepidlo pouzit, aby latku nepromacelo…a kde ho koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6599
15.5.14 12:39

Tohle jsem ještě neviděla, vypadá to moc hezky :palec: napadlo mě, že můžeš zkusit lepidlo na puzzle jak to bude reagovat na tu látku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
15.5.14 13:09

Jé to je hezké. :kytka: Také vyzkouším. Já bych zkusila nějaké lepidlo na textil. A jako podklad nějaký karton, možná pro první pokus nějaké víko od krabice a uvidím jak to bude vypadat. Díky za inspiraci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
15.5.14 13:39

Já dělám aplikace na látku takto: látku podžehlit vlizelínem, vystřihnout tvar a na hlavní látku(tu bílou) přichytit zhuštěným cikcak stehem. Pokud nemáš stroj, jde to i ručně, taky to vypadá pěkně. Ručně bych to obšila tím jakoby žebříčkem (učili nás ho už ve škole). Já ho mám jako steh na stroji a poslední dobou raději obšívám jím než cikcakem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
15.5.14 23:25

@jasska a kdyz podzehlis vlizelinem…neni nejaky oboustranne lepivy? Ze by se to rovnou prilepilo na podkladovou latku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
16.5.14 10:55

@Berenikee Určitě existuje jak obyčejný oboustranný vlizelín, který koupíš v obyč galanterce a při nažehlování musíš použít třeba pečící papír, aby se ti to nenalepilo na žehličku a pak tzv. pavučinka, která má na jedné straně už nalepený papír a ten ti pomůže při nažehlování. Ale obojí je pak dobrý přichytit nějakým stehem. Nově prý existuje i vlizelín, který drží tak pevně, že už se ani nemusí motiv dál přišívat. Ten jsem ještě nezkoušela. Všechny možný výstuhy mají v ragosu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat