Háčkování - rozměry
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Háčkování- rozměry
Ahoj háčkařky, už jsem dělala několik čepiček na malou a pak různé čepičky s náhodnými rozměry, ale teď mám pár objednávek na čepičky pro děti, které neznám a potřebovala bych poradit, jestli nemáte nějakou tabulku průměrné velikosti hlavy, délky placky, a výšky přední strany. Na MMB jsem tenkrát jeden viděla, ale za boha ho teď nemůžu najít
.
Nebo jak mám maminkám popsat měření? Vím, že placka se vypočítává obvod hlavičky děleno 3,14 , ale jak se vypočítá výška?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja jsem si ted u pani obednavala hackovane cepicky a chtela po me obvod hlavicky a zmerit od stredu hlavicky kolmo pod ousko… ![]()
A vsechno hodne na tesno, protoze pry se to dost roztahuje… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsou to objednávky, tak normálně popros objednavatele, ať dítě oměří, ať to uděláš na míru. Tabulky jsou opravdu jen orientační, momentálně dělám na dvě děti - čtyřměsíční a desetiměsíční - a rozměry mají naprosto stejný ![]()
Orientační rozměry jsou třeba tady:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Nebo tady:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
ale já, pokud to nemá být překvapení, a je známé dítě, pro které to bude, trvám na oměření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky a pochopily by jste to, když jsem napsala, že si má udělat spojnici nad ouškama a od toho bodu mi to změřit k čelíčku, aby jim to nepadalo do očí. Nerada bych je pak zklamala. Já jen fakt zatím dělala jen tak od oka a hlavně to byly samý letní, takže se prodávaly, ale u zimních je to jiné
.
Ještě se zeptám z čeho háčkujete na zimu
? Já si teď hodně oblíbila Merino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych to pochopila
a to vubec nehackuju! ![]()
A co tak si nakreslit hlavicku, udelat ty cary jak presne to maji merit a posilat naskenovane???
To uz k mylce nedojde! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsnazší je oměřit výšku nějaké čepičky, která je mu OK, ale jinak raději centimetr přidám než uberu, teď jsem zas nastavovala do dýlky pár čepiček, ze kterých dítě během pár měsíců vyrostlo. A dělám to tedy pod uši, i když u těch zimních se dají udělat takové ty postranní uši, co kryjí. Teď jsem někde objevila bavlnu Cotton time, ta je silnější než ty běžné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě ty co dělám mají ouška
. No možná cmnavíc je lepší než horší, to je pravda
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Právě ty co dělám mají ouška. No možná cmnavíc je lepší než horší, to je pravda
.
Ta je moc krasna, z jake prize/vlny jsi ji hackovala?
- Citovat
- Upravit
Je to Merino od Vlnapu a fakt se s ním háčkuje moc dobře. Doteď jsem dělala s Limone nebo Camilou´, ale to je tak na letní čapky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale bacha, nektery odstiny Merina od Vlnapu neskutecne smrdi, kdyz se vyperou a jsou vlhke. Po uschnuti zas dobry. Tak kdyby si nekdo stezoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit