Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky chtela jsem se zeptat, zda jste nektera mela stejny problem a jak jste to resili.Pred otehotnenim jsme bydleli celou dobu u rodicu pritele, ale jelikoz ted, kdyz uz mame mimco a meli bychom jen jeden pokoj v podkrovi a koupelna s wc jsou dole a u nasich by jsme meli cele podkrovi i s koupelnou, wc, kuchyni a obyvakem pro sebe. Jenze priteli se nechce od rodicu, tak porad ma vymluvy, ze nema penize na placeni najmu (3000 vyplaty ma i 16000), u rodicu neplati nic, kdyz uz jsem domluvila ze tedy budem tady taky zdarma tak si zase nasel vymluvy. Nevite jak ho presvedcit aby sel k nasim? Dnes jsme se kvuli tomu pohadali, protoze jsem zustala u nasich a on u jeho rodicu.Jsem uz z toho na nervy, uz se „stehuje“ 2 mesice. Omlouvam se, ze pisu bez hacku, ale je to rychlejsi ![]()
@darina23 píše:
Holky chtela jsem se zeptat, zda jste nektera mela stejny problem a jak jste to resili.Pred otehotnenim jsme bydleli celou dobu u rodicu pritele, ale jelikoz ted, kdyz uz mame mimco a meli bychom jen jeden pokoj v podkrovi a koupelna s wc jsou dole a u nasich by jsme meli cele podkrovi i s koupelnou, wc, kuchyni a obyvakem pro sebe. Jenze priteli se nechce od rodicu, tak porad ma vymluvy, ze nema penize na placeni najmu (3000 vyplaty ma i 16000), u rodicu neplati nic, kdyz uz jsem domluvila ze tedy budem tady taky zdarma tak si zase nasel vymluvy. Nevite jak ho presvedcit aby sel k nasim? Dnes jsme se kvuli tomu pohadali, protoze jsem zustala u nasich a on u jeho rodicu.Jsem uz z toho na nervy, uz se „stehuje“ 2 mesice. Omlouvam se, ze pisu bez hacku, ale je to rychlejsi
komu by se chtělo k rodičům partnera?
@Burj Chalifa
Taky se mi u nich nechtelo byt a prezila jsem to, tak by mohl udelat kompromis a jit zase on k nam.
@darina23 píše:
Holky chtela jsem se zeptat, zda jste nektera mela stejny problem a jak jste to resili.Pred otehotnenim jsme bydleli celou dobu u rodicu pritele, ale jelikoz ted, kdyz uz mame mimco a meli bychom jen jeden pokoj v podkrovi a koupelna s wc jsou dole a u nasich by jsme meli cele podkrovi i s koupelnou, wc, kuchyni a obyvakem pro sebe. Jenze priteli se nechce od rodicu, tak porad ma vymluvy, ze nema penize na placeni najmu (3000 vyplaty ma i 16000), u rodicu neplati nic, kdyz uz jsem domluvila ze tedy budem tady taky zdarma tak si zase nasel vymluvy. Nevite jak ho presvedcit aby sel k nasim? Dnes jsme se kvuli tomu pohadali, protoze jsem zustala u nasich a on u jeho rodicu.Jsem uz z toho na nervy, uz se „stehuje“ 2 mesice. Omlouvam se, ze pisu bez hacku, ale je to rychlejsi
ještě není zralý k tomu mít rodinu. Kdyby zralý byl, chtěl by pro rodinu to nejlepší. Bydlet zadarmo se nedá, pokud nejsou vaši rodiče milionáři. Vaši rodiče musejí energie platit a musíte jim přispívat, jinak je prostě vyžíráte. Tak mu navrhni, at sežene pronájem a budete bydlet na neutrální půdě. Podle mě se od svých rodičů nehne, protože je ještě dítě a ne chlap. Udělej to, co bude pro tebe a dítě nejlepší.
A co si najít nájem mimo rodinu? I když s tím příjmem to asi nebude na nějaké vyskakování.
Asi pronajem bytu bude to nejlepsi reseni, ikdyz nevim zda by jsme to utahli s jeho prijmem a mych 4000 mesicne. Nemam dodelanou skolu, tak proto jsme chteli byt u nasich at se obcas postaraji(mamka mi to sama navrhla).Zkusim mu to navrhnout a uvidime.Diky za radu @Kobliha51
A jako kolik vám je, že se hádáte, u kterých rodičů budete bydlet?
Se třeba rozdělte a dávejte si spicha na půli cesty ![]()
@Tunrida píše:
A jako kolik vám je, že se hádáte, u kterých rodičů budete bydlet?Se třeba rozdělte a dávejte si spicha na půli cesty
Pich už byl a s následkem. ![]()
@darina23 nebydlela bych ani u jedněch, jedině sami. Zapracujte na tom, at si můžete dovolit vlastní bydlení dřív, než se rozejdete.
Za prvé bych se postavila na vlatní nohy a nežila zadarmo u rodičů a je jedno u kterých. Chlapec evidentně není zralý na rodinu, je raději u maminky. Kdyby byl, tak nežije odděleně, ale najde řešení.
@jjelena píše:
@darina23 nebydlela bych ani u jedněch, jedině sami. Zapracujte na tom, at si můžete dovolit vlastní bydlení dřív, než se rozejdete.
Jenže to by si museli dělat dítě s rozmyslem, až na něj budou mít… škoda mluvit.
@radkka píše:
Jenže to by si museli dělat dítě s rozmyslem, až na něj budou mít… škoda mluvit.
Dneska se dělají děti jen tak mimochodem.Nebo tradičně, jak je u zdejších zvláštní smůla, selhala antikoncepce
.Skoro bych to na to tipla, když pořídili dítě s nahou zadelí.
@Burj Chalifa píše:
Dneska se dělají děti jen tak mimochodem.Nebo tradičně, jak je u zdejších zvláštní smůla, selhala antikoncepce.Skoro bych to na to tipla, když pořídili dítě s nahou zadelí.
Buď selhala antikoncepce nebo zdravý rozum, nevím, co je horší
Ale myslím, že radši půjdu vymalovat koupelnu, abych tu zase nebyla za necitu.