Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,tak jedině injekce dipherelinu,dostala sem jí po první operaci endometriozy na půl roku a menstruaci sem dostala asi až po 8 měsících od aplikace.Pokud teda neplánuješ mimčo.
A jak jsi se po injekci cítila? Nebylo ti špatně, nebo nezačala jsi nabírat? Já hormony celkem blbě nesu - i po Agolutinu mám divný stavy, tak se toho trochu bojim. Mimčo bych plánovala, ale situace zatím nějak nedovoluje, tak počítám, že až tak za necelý rok bychom tomu nechali volný průběh..Ale jsem po operaci cca před 3/4rokem a nerada bych, aby mi ta mrcha v břiše zas hned narostla..
každá sme asi jiná,já to snášela celkem dobře,jen sem měla občas návali horka,jinak dobrý,špatně mi nebylo a nepřibrala sem pro mě bohužel ani deko,vážím 51kg a ráda bych klidně i 10 kg brala
měla sem jí před dvěma lety hned mi jí píchli první den mensr.cyklu…ta mrcha roste rychle,bohužel…já byla na operaci (zase)ted v září a pak sem šla hned do druhého IVF,ještě v nemocnici po operaci sem hned začla s dlouhým protokolem,než se ta mrcha rozleze,no a 11.11.jsem byla na ET,tak ted čekám a čekám…klidně se přidej k nám do diskuse „Endometrioza a ůspěšné IVF“
Tak jsem na to koukala a stejně by to dlouhodobě problém neřešilo - nemá se používat déle jak 6měsíců. Na víc mám i PCOS,takže hormony dost rozházené..Budu ráda za rady i od jiných, co mají potíže se špiněním při HAK, co jim pomohlo. Nejradši bych nebrala nic - to mi bylo i nejlíp, ale cca 2 roky po vysazení se začaly stupňovat bolesti podbřišku, až jsem zkončila na operaci.
Ahoj holky, chtěla bych se poradit, zda nemáte některá zkušenost, co vám pomohlo při špinění při braní HAK. Problém je ten, že mám zjištěnou endometriozu. Nejdříve byla antikoncepce v pořádku, ale cca po 3 měsících jsem začala trochu špinit. Tak jsem jí změnila na jinou, chvíli to bylo dobrý, ale zas špiním cca od půlky do MS. Bohužel mám pocit, že tím jak špiním, se začíná zas ozívat endometrioza, kvůli které byla HAK původně nasazena. Když jsem nešpinila, břicho mě nebolelo, teď už zase začalo. Mám i dost rozházené hormony a už dříve jsem vyzkoušela asi 10 druhů hak a žádná neseděla. Když jí neberu, tak mám cyklus 40-60dní. Co bych měla dělat?Teď mi jde asi hlavně o to, aby mne zase nezačalo kvůli endometrioze bolet břicho, jako to bylo před operací:-(