Hamiltnův chvat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21991
20.5.10 23:16

Mně Hamilton taky nijak výrazně nebolel - nepříjemné, ale nic nesnesitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.5.10 23:24
Terlas píše:
to je jedno jestli hnat nebo chmat, každopádně se ručně odloupne lůžko, ptala jsem se na to svojí PA a říkala, že se diví, že se to ještě používá, že je to dost zastaralé a neúčinné, že to nedoporučuje, žena má právo to odmítnout :nevim:

Jj, to mi přesně také říkala PA. Že když je to k porodu, tak prostě kontrakce nastoupí i bez hmatu a když není, tak Hamilton nepomůže, akorát to ženu může zbytečně bolet. Naštěstí v Thomayerce v tomhle byli pokrokoví a nikoho jsem nemusela kopat do hlavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
22.5.10 07:27
BohunkaP píše:
Nevím proč zastaralé - minimálně v Praze se to dělá ve všech porodnicích, jak je to jinde samozřejmě nevím, ale myslím, že to bude podobné…

mě to řekla porodní asistentka (i dula), která dělá v oboru asi 40 let, jak praxi, tak přednášky, ale je to o názoru. právě jsme to řešily, že jí volala klientka, že jí to chtějí udělat a nedoporučovala, ale říkám každého věc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
22.5.10 07:32
Gina108 píše:
Terlas píše:
to je jedno jestli hnat nebo chmat, každopádně se ručně odloupne lůžko, ptala jsem se na to svojí PA a říkala, že se diví, že se to ještě používá, že je to dost zastaralé a neúčinné, že to nedoporučuje, žena má právo to odmítnout :nevim:
Jj, to mi přesně také říkala PA. Že když je to k porodu, tak prostě kontrakce nastoupí i bez hmatu a když není, tak Hamilton nepomůže, akorát to ženu může zbytečně bolet. Naštěstí v Thomayerce v tomhle byli pokrokoví a nikoho jsem nemusela kopat do hlavy :mrgreen:

souhlas :-) , mě dělali kdysi dávno něco podobného, prvně se mi zatmělo před očima a ve finále jsem ještě hodila šavli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
23.5.10 14:08

ještě si neodpustím poznámku, ted mi psala kámoška, že jí včera dr. na kontrole udělal hamiltona, přijela domu, 3h kontrakce po 7 min. pak nic, porod se nekonal, jen zbytečná bolest
stejne to nechápu, TP má až zítra :nevim:, kdyby přenášela tak at, ale takhle, bych ho poslala s hmatem někam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
15.6.10 21:06

Tak to mě dělali hamiltna po idtoku plodovky a porod se nerozjel bolelo to jako prase a krvácela jsem ještě 30 hodin po hmatu a to opravdu hodně.Mě se nikdo bohužel neptal zda ho chci nebo nechci udělali mi ho a bylo to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.8.14 16:55

Mě vůbec nebolel. Dělali mi ho den před termínem a na termín jsem porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí