Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
prosím vás co to je hamiltnův chvat nebo nevím jestli to mám dobře napsané. dělali ho jedné známé, když přenášela. doktor jí ho udělal ráno a odpoledne už měla bolesti.
chvaty jsou v judu ![]()
prstickem se oddeli plodove obaly od delohy v oblasti branky, popozene to porod.
nební to chvat ale hmat a v podstatě se ti pošťouraji v čípku. pokusí se oddělit vak vlan od čípku.. mají se tim uvolnit prostaglandiny a ty urychlit nástup počátku porodu
no já bych řekla že třea v mým případě to byl fakt chvat
![]()
Ta doktorka se uplne zapřela vo tu kozu a ruuup. Mě se sice zatmělo před očima, prsty u nohou se mi zatly v pěst a málem jsem neodešla. Ale nemyslím,že by mi to nák extra urychlilo porod. Hmat mi dělali tuším 3krát..
to je jedno jestli hnat nebo chmat, každopádně se ručně odloupne lůžko, ptala jsem se na to svojí PA a říkala, že se diví, že se to ještě používá, že je to dost zastaralé a neúčinné, že to nedoporučuje, žena má právo to odmítnout ![]()
To nevím proč zastaralé. Dělá se to docela často. Mě takhle doktor prošťourl v 11h, ve 21h začly kontrakce a za 3hodiny byl malý na světě. Nemůžu říct, že by to nějak moc bolelo. ![]()
Nevím proč zastaralé - minimálně v Praze se to dělá ve všech porodnicích, jak je to jinde samozřejmě nevím, ale myslím, že to bude podobné…
Ani nevis, co bych dneska dala za hmat, at uz je Bobik na svete
![]()
Kamosce ho ted delal jeji soukromy porodnik, v 10 hmatnul a o pulnoci byla mala na svete, ani to pry nebolelo ![]()
Myslim ten hmat, porod asi jo ![]()
Mě praskla plodovka v noci a ráno přišla dr. a udělala Hamiltona, byla jsem už ale na 2 cm otevřená..po tomto zákroku se malej narodil v 11:34
Záleží jestli to je k porodu.Mě dr.dělal Hamiltona ve 40.týdnu a nic.Pak ho udělal po týdnu a to byl teda mazec.To už jsem věděla,že se malá rozhodně nejdýl ráno narodí.Hmat mě dělal ve 14.30 a ve 02.00 jsem byla v porodnici.Malá se narodila v 7.20.
Já měla indukci, píchlou vodu a ještě Hamiltona. Tak nevím, jestli pomohl, každopádně to byl opravdu zážitek… ![]()
Holky už popsaly, o co se jedná. Já jen přidám, že Hamilton mě dost bolel, dost jsem po něm krvácela, ale ani jednou nerodila
Poprvé mi ho udělali ve 40+0, podruhé ve 40+5 a malá se narodila až ve 41+2 ![]()