Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, jak je to s Hamiltonem a kdy se už může použit? Jsem v 40+1 tt, ale dilatace hrdla v prukazce mám pořád s body 0, stejně tak jako směr čípku 0 (sakrálně)…A teď vlastně mě zarazilo, že mi vlastně doktorka rekla, že čípek už mám vzadu a přitom mi napsala 0… A chvíli ve mně šťourala cca 15 vteřin? Tal moc bolestivé to nebylo, spíše nepříjemné. Co mohla dělat? Děkuji
Já mám taky čípek vzadu…jsem 39+6… CS skóre nemám uvedený vůbec za celou dobu. Já čekám jen na kontrakce…čípek mám měkký a pootevreny a hlavička je hooodne nízko…ale to už mám od 35tt kdy už nemám ani hlenovou zatku
.
Neboj, spíš tě jen detailněji vysetrovala, ono cimvic k porodu, tím se víc vtobe hrabou, hmataji hlavičku, měří si cipek, Hamoltona bys určitě poznala, rukou v tobě by udělala kruh, jako že ti objede hrdlo prstem. Někdo říká, že ho to bolí, mě ho dělali 2× a nebolel ani jednou, ani jsem nekrvacela, jen u prvního měl doktor na rukavici trochu krve… Ono se říká, že pokud to k porodu je, tak pomůže, pokud ne, taksi je můžou dělat do aleluja a stejně nic to s tebou neudělá. Ne ho dělal s mojím svolením ve 38+1 velký plod, velké bolesti konečníku… Stejně nepomohl ani jeden a porodila jsem 14 dnů později ![]()
@novakova.t píše:
Já mám taky čípek vzadu…jsem 39+6… CS skóre nemám uvedený vůbec za celou dobu. Já čekám jen na kontrakce…čípek mám měkký a pootevreny a hlavička je hooodne nízko…ale to už mám od 35tt kdy už nemám ani hlenovou zatku.
No já od 37.tt, kdy přestala jsem brát magnosolv nemám ani kontrakce (poslíčky) ani tvrdnutí břicha.
Zádka mi taky neodešla, pokud vím.
@Tejule píše:
Neboj, spíš tě jen detailněji vysetrovala, ono cimvic k porodu, tím se víc vtobe hrabou, hmataji hlavičku, měří si cipek, Hamoltona bys určitě poznala, rukou v tobě by udělala kruh, jako že ti objede hrdlo prstem. Někdo říká, že ho to bolí, mě ho dělali 2× a nebolel ani jednou, ani jsem nekrvacela, jen u prvního měl doktor na rukavici trochu krve… Ono se říká, že pokud to k porodu je, tak pomůže, pokud ne, taksi je můžou dělat do aleluja a stejně nic to s tebou neudělá. Ne ho dělal s mojím svolením ve 38+1 velký plod, velké bolesti konečníku… Stejně nepomohl ani jeden a porodila jsem 14 dnů později
No náš malý už je taky dost velký kolem 4.000 g a to je info z minulého týdne, takže teď už má zase víc. Kdo ví, kolik bude mít, až se narodí. Zatím to nevypadá, že by se mu chtělo ven ![]()
@Něha píše:
No já od 37.tt, kdy přestala jsem brát magnosolv nemám ani kontrakce (poslíčky) ani tvrdnutí břicha.Zádka mi taky neodešla, pokud vím.
Já měla včera tvrduti co 5min sprcha nepomohla ale pak jsem to zaspala…a den předtím jak kdyby mě někdo bodal nožem v čípku ale brutálně… Přemýšlím že si dneska vyslapnu asi schody ![]()
@novakova.t píše:
Já měla včera tvrduti co 5min sprcha nepomohla ale pak jsem to zaspala…a den předtím jak kdyby mě někdo bodal nožem v čípku ale brutálně… Přemýšlím že si dneska vyslapnu asi schody
Ještě mi byl doporučen homeopatický koktejl, měl by zabrat, ale asi to bude termínově tak tak…