Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
v pátek Hamilton, otevřena na prst, hlavička nalehala… v sobotu odesla zátka, v nedeli jsem porodila ![]()
V prvním tehu třikrát udělaný - nezabral a rodila jsem vyvolavane az 41tt, v druhem tehu rovněž třikrát a rodila jsem zase v 41tt, ale bez vyvolání
jo a podle mne to nebolí. Je to jen nepříjemné
Mne delali Hamiltona, byla jsem slabe na prst, ale jinak se nic nedelo. Delali mi ho 39+4 kvuli cukrovce. Udelali mi ho v poledne, cestou domu uz jsem citila slabe kontrakce, ale vse jen mirne, o pulnoci jsme dojeli do porodnice a mala se narodila o pul pate rano. Byl to teda druhy porod a byl urcite mnohem lepsi nez ten prvni, ten byl bez Hamiltona a trval tri dny ![]()
Hamilton u obou dětí, nezabral. Druhé dítě muselo ven dřív (zdrav. důvody), spoléhala jsem na něj a nic, vyvolání jsem se hrozně bála. Dostala jsem tedy půl tablety a dítě bylo do hodiny venku.
Jo a nikdy mne nebolel.
Příspěvek upraven 21.06.17 v 11:40
Mě ho dělali, když už jsem týden přenašela a pomohl jen dopřipravit cesty. Nakonec porod stejně vyvolaný. Trochu Hamilton bolel, ale nic hrozného to nebylo ( od šetrného doktora to nemůže být ani cítit).
Ahoj -muzu napsat jen svou zkusenost. Ja mela nepravidelne kontrakce od patku, pak cely vikend-nekdy i pravidelne, trvaly trebas i hodinu, ale vzdycky prestaly po sprse nebo opak sprse atd. V pondeli odpoledne vysetreni, otevrena na 2cm, nakonec jsme se dohodli na hamiltona. Moc jsem tom neverila a moc neocekavala. Boli to, ale neni to tragedie-dr byla skvela (asi jsou na hysterky zvykli…) Pravidelne kontrakce nastaly za 3 hod a mimco bylo na svete za dalsi 2 hodiny. Slo o druhy porod. Prosim anonym-citlive info. Nevim, jestli bych do toho podruhe sla-nebot jsem na to nebyla psych. pripravena a byla jsem pak asi 1hodinu nejak psychicky rozhozena…
@Tichošlápek dovolim si nesouhlasit. Me dr udelal Hamiltona behem vysetreni, aniz by me upozornil nebo semnou cokoli probiral. Strasne sem se lekla a ta bolest byla neskutecna cely den!
Jinak ja mela Hamiltona 2×. Po treti udelal ve stredu a objednal me na pondeli na vyvolavacku. Rekla sem si, ze to nebudu resit, v patek mi prdla voda a v sobotu po dloooouuuuhych 21h byla mala na svete
Ahoj,
patek 9:00 Hamilton v 40+2, CS 0 zabetonovano, sobota od 5 ti od rána kontrakce slabé a tentýž den v 15:00 dcerka na světě ![]()
Hodně stesti ![]()
@Nymphetamine tak byl špatně udělaný
ma se dělat jen při pripravenem nálezu a pak je skutečně jen nepříjemný - pokud bolí je neco špatně
Hamilton bez bolesti, cs asi jako u tebe, dítě se narodilo az třetí den, celou tu dobu nepravidelne kontrakce, od provedeni hamiltona, kdyz šlo do tuheho, odjezd do porodnice, dítě pak za hodinu na světě. Šlo o čtvrté dítě.
První tři vyvolané tabletou a ta bolest neskutečná, u posledního mě odtahl do pirodnice manzel, mi se to, po zkušenosti s prvními tremi, nezdálo tak hrozný.
Byt tebou, jdu do toho, ty vyvolaný jsou proti prirozenemu peklo.
Mě dělali hamiltona u dvou těhotenství a ani jednou nezabral. A říkali mi že může vyvolat porod do 24hod.max. pak už to na porod vliv nemá.
Ten první nebolel bylo to jen nepříjemné ale u druhého to bolelo ![]()
Osobni zkusenost nemam, ale s kamaradkou:
Potkala jsem ji v cekarne na gynde, prenasela 2 dny, byla jiz tyden hodne otevrena a furt nic.
Pri odchodu mi rekla ze ji doktorka stourala uvnitr a ze to bylo neprijemny ale nebolelo to
TAKZE HAMILTON.
Potkala jsem ji tam v 11 rano.
Ve 4 odpoledne byl maly na svete ![]()
Mě v den TP na požádání hamilton, druhý den ráno odešla zátka, večer praskla voda a nic, tak mi udělali znovu hamiltona ten samý doktor v noci na příjmu a pochopila jsem, že ten den před mě jen tak polechtal, to co mi udělal pak jako Hamiltona po odtoku vody byl masakr, že se mi kroutily palce u nohou:o)
Ahoj,
Potřebuju radu a prosím o anonym je to pro mě citlivé.
Mám dle odhadů velké dítě a k tomu různé problémy, vyšší TK atp. tak prosím ty co s tím nesouhlasí si své poznámky nechte, je to pro mě lepší, než farmakologické vyvolání porodu a nebo s. c.
Mudr mi chce příští tyden udělat Hamiltona z vyše uvedených důvodů. Budu v čerstvým 38 tt. Já s tím a s ním plně souhlasím. Ale zajímá mě, co jste ho měly, jaká byla úspěšnost porodu?
A kdy cca porod po Hamiltonu začal, no a jestli si vzpomenete jaký byl nález před ním
Bolet to asi bude, na to jsem připravená, ale pořád lepší než rozřezané břicho.
Mám už nález CS 8 a otevřená na prst. Tak říkal, že to tam není uplně mrtvé a že by to mohlo vyjít, ale koho jiného se zeptat, než ženských co si tím prošly.
Díky za rady