Hasící deka -normálně v obchodě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4705
11.12.22 07:40

Hasící deka -normálně v obchodě?

Nechce se mi ji kupovat online, tak se ptám, jestli jste ji někdo nepotkal přímo v obchodě.
Hobbymarket, pepco nebo prostě někde, kde to lze vzít při cestě a s normálním nákupem?

https://www.lidl.cz/…a/p100337316?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20845
11.12.22 08:17

Tipuju, že ty hobby markety ji budou mít v nabídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
11.12.22 08:21

Někdo mi říkal, že ji kupoval v Ikee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
11.12.22 08:24

To vypadá zajímavě, akorát by se mi libila vetsi, tahle mi prijde dost malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
11.12.22 08:46

Hlavně ji pak dobre umístit, aby ses k ni hned dostala, kdyby něco. Což není zas tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
11.12.22 11:09
@Semtex píše:
Hlavně ji pak dobre umístit, aby ses k ni hned dostala, kdyby něco. Což není zas tak jednoduché.
Říkám si mít dvě, jednu v kuchyni, jednu v chodbě.

Pak je i nějaká hasící koule, která mi přijde taky super, dáš ji přímo tam, kde teoreticky je riziko… nevím… televize, rozdvojky k teráriím, právě ta kuchyň a ta se aktivuje i sama, když zbystří požár.
Ale tyhle věci jsou dost drahý a mají omezenou životnost, tak je třeba je třeba jednou za dva roky měnit.
Našla jsem ty koule na webech s těmi dekami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
11.12.22 11:09
@Cenarius píše:
Tipuju, že ty hobby markety ji budou mít v nabídce.

máme tu Uni hobby, tak tam by mohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.22 12:30

@NiKina v každém větším městě je nějaká požární vyzbrojna ;) tam ti i poradi co a jak ;)
Jen bacha u té deky to chce fakt odhodlání jí použít bez rukavic ( stačí dlouhé svářečské ) je to na hořící hrnec dost o prsty ;) a hlavně ji nesundavat :mrgreen: a nechat ji tam do ochlazení pod bod vznícení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.22 12:33
@NiKina píše: Říkám si mít dvě, jednu v kuchyni, jednu v chodbě.Pak je i nějaká hasící koule, která mi přijde taky super, dáš ji přímo tam, kde teoreticky je riziko… nevím… televize, rozdvojky k teráriím, právě ta kuchyň a ta se aktivuje i sama, když zbystří požár.
Ale tyhle věci jsou dost drahý a mají omezenou životnost, tak je třeba je třeba jednou za dva roky měnit.
Našla jsem ty koule na webech s těmi dekami.

Ano ta hasicí koule je dosti drahá je to docela pěkná rána když se aktivuje pomocí patrony uvnitř ke které vede knot ;) jo a hlavně je prášková a to pak nechceš uklízet :mrgreen:
Smím se zeptat co se stalo tak hrozného že se takhle vybavujes hasicími prostředky? Nebo jen prevence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
11.12.22 14:20
@JiříkMazlík píše:
@NiKina v každém větším městě je nějaká požární vyzbrojna ;) tam ti i poradi co a jak ;)
Jen bacha u té deky to chce fakt odhodlání jí použít bez rukavic ( stačí dlouhé svářečské ) je to na hořící hrnec dost o prsty ;) a hlavně ji nesundavat :mrgreen: a nechat ji tam do ochlazení pod bod vznícení ;)

Ti nevim, když nam chytla plynova bomba (vrsek s lampou zasroubovany pres zavit) tak jsme tedy po rukavicich ani nevzdechli a hasili prvni silnou plachtou co byla po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.22 14:39

@j.a.n.i1 ano samozřejmě že přes to něco hodíš a pokud máš v místě s dekou třeba ty rukavice tak stím můžeš pak snaž manipulovat či v tomto případě zavřít ventil ;) to samé v práci autogenu dokud to hoří je to v pohodě stačí jen zavřít kohouty ;) neměli by se vytáčet úplně třeba otáčka bez problému stačí ;)
Jo tyhle vařiče či lampy přímo na láhev umí dobře potrápit když je plamen tak blízko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
11.12.22 14:55

@JiříkMazlík manipulovat se s tim nikomu nechtelo :mrgreen: jak jsme ji uhasili, tak krásně zamrzla a nechali jsme ji v klidu dosycet a lampu jsme sundali az z prázdné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.22 17:02

@j.a.n.i1 no tak pokud nebyla uvnitř nic se neděje. ;) Pokud je to ve vnitřních prostorách tak je problém jak plamen tak po uhašení utíkající plyn ;)
Ale ono je jedno jestli jsi od toho metr nebo pět když to přijde stejně je z tebe kosmonaut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
11.12.22 18:07

@JiříkMazlík No, uvnitř byla - dreveneho srubu, v te plachte jsme ji vylifrovali ven, ale pak uz s ni nikdo nechtel mit nic spolecnyho, nemeli jsme touhu byti kosmonautem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
22.1.23 09:08

Mám doma dvě. Úplně nové klidně jednu za poštovné podaruji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie