Spory se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.12.22 10:35

Spory se sousedy

Dobrý den, zakládám novou diskuzi na již podobný dotaz…(diskuze už byly starší tak snad nevadí.)

Před půl rokem jsme s manželem koupili vysněný byt v horách, v takové malé vesnici. Je tu všechno slyšet,(slyšíme sousedovu televizi, když chodí po bytě apod.) je to starší dům, se staršími lidmi. Je nás tu celkem 5 rodin. Naproti nám bydlí paní s manželem a vnučkou v péči (15 let). Neustále s námi mají nějaký problém. Začalo to tím, že k našemu bytu byli dvě schránky, jedna ta klasická, a druhá nová, vetší.. za týden nám ji někdo odvrtal a odnesl nevím kam?? Když jsme se nastěhovali, oznámili nám sousedi,(jakože všichni ne konkrétně jedna rodina), že nám pomohli vyklidit sklep po předchozím majiteli (vzali si kachličky co v něm byly a dětskou sedačku..) Neřešila jsem-protože jsem nikoho neviděla ‚při činu‘ Pokud mi přijde pošta a nevyberu si ji ten den, je hozená v krabici na letáky (i když tam mam třeba soukromé dopisy) Nevím, kdo z nich to dělá… No.. a v domě jsou všichni domluveni, že každý týden má jedna rodina službu na úklid - klasika zamést, vytřít apod. Je to vždy od soboty do soboty. Já jsem na úklid hodně svědomitá, přestože ostatní uklízí cca 1-2× týdně, já denně minimálně zametu a vytírám vždy 4× týdně. Tento týden jsem se vrátila z města po 4 dnech- komplikace v těhu, byla jsem v nemocnici. Takže ve čtvrtek a začala jsem hned uklízet. Sousedka vylezla, že příště ji mám oznámit, když někam pojedu, že tam byl bordel apod. Samozřejmě jsem se omluvila, že jsem netušila, že budu pryč 4 dny.. ale na druhou stranu ji nejsem povinna sdělovat, že někam jedu. (Chápejte-kdybychom někam jeli na týden v době služby, oznámím sousedce a požádám o výměnu týdne třeba) ale za takových okolností? Řekla, že ji to nezajímá, že nemůžeme tady v domě žít jak prasata (ona je přesně ta, která uklidí na poslední den předání služby a bordel dělá především její vnučka a pes-jeho chlupy mám až u sebe doma, a to mám taky psa!).. Byla jsem naštvaná, protože to je pořád něco.. Ale snažím se s nimi vycházet, takže jsem neřekla nic a uklízela si dál..A vůbec nevím, jak to řešit. Když se dozvěděli že jsem těhotná, byli zděšení, že už roky jsou zvyklí mít v domě klid. A co mám jako dělat?? Nemít kvůli sousedům děti? Mám strach jak budou reagovat až bude malý plakat nebo tak.. Je to naše vysněné bydlení, na které jsme se nadřeli a teď mi to neustále znepříjemňují sousedi.. Pro představu-všichni jsou taková uzavřená komunita, nechci říct, že nejsou inteligentní, ale jsou to takový obyčejní vesničtí lidé, kteří nám koukají do tašky, když jedeme z obchodu a ptají se, že jako máme peníze na to jezdit do takových nákupních center? (Kaufland..) Už jsem unavená, v životě jsem takovou mentalitu nezažila a mám strach tady už cokoliv dělat.. :nevim: :nevim: :zed:
Stěhovat se kvůli nim nechceme.. vše ostatní je pro nás ideální.. :nevim:

Příspěvek upraven 09.12.22 v 11:07

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
9.12.22 10:44

Narovinu, podcenili jste vyber bydleni. Toto neni vysnene bydleni! Pokud by to slo, sla bych bydlet jinam. Dum, kde je vse slyset…sousedy dopredu nepoznas, to chapu… obrn se trpelivosti a preji ti klidne zdrave miminko.

• Citovat
  • Upravit
4383
9.12.22 10:48

Poslat je do háje, a ať nezávidí že si můžete koupit to, na co oni asi nemají. S takovými lidmi nelze jednat v rukavičkách. Co na to jiného říct. Odstěhovat se nemá cenu když je to vaše vysněné místo. Sousedi se moc moc nudí a dle popisu mi přijdou zabšklí. A prosímtě, však nemusíš uklízet 4krát týdně, uklízej stejně často jako ostatní, aby si nezvykli. A v pokročilém těhotenství budeš třeba ráda, že vytřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
9.12.22 10:49

Tak bytu ve starém domě na vesnici bych neříkala vysněné bydlení, a v horách. Neříkám že tam nemůže být hezky, ale pokud bych už chtěla dřít na lepší bydlení tak jedině na malý baráček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 10:50
@Stará známá píše:
Narovinu, podcenili jste vyber bydleni. Toto neni vysnene bydleni! Pokud by to slo, sla bych bydlet jinam. Dum, kde je vse slyset…sousedy dopredu nepoznas, to chapu… obrn se trpelivosti a preji ti klidne zdrave miminko.

Pro nás vysněné je.. Lokalitou, tím jak vypadá.. Mně nevadí, že slyším sousedy. Televizi apod. Takže pro nás to problém není. Jediný kdo má se vším problém jsou oni..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 10:51
@mamule42 píše:
Tak bytu ve starém domě na vesnici bych neříkala vysněné bydlení, a v horách. Neříkám že tam nemůže být hezky, ale pokud bych už chtěla dřít na lepší bydlení tak jedině na malý baráček.

No tak každý to má jinak a pro každého je vysněné bydlení něco jiného. Takže to bych nehodnotila. Ale díky za komentář :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3164
9.12.22 10:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, zakládám novou diskuzi na již podobný dotaz…(diskuze už byly starší tak snad nevadí.)Před půl rokem jsme s manželem koupili vysněný byt v horách, v takové malé vesnici. Je tu všechno slyšet,(slyšíme sousedovu televizi, když chodí po bytě apod.) je to starší dům, se staršími lidmi. Je nás tu celkem 5 rodin. Naproti nám bydlí paní s manželem a vnučkou v péči (15 let). Neustále s námi mají nějaký problém. Začalo to tím, že k našemu bytu byli dvě schránky, jedna ta klasická, a druhá nová, vetší.. za týden nám ji někdo odvrtal a odnesl nevím kam?? Když jsme se nastěhovali, oznámili nám sousedi,(jakože všichni ne konkrétně jedna rodina), že nám pomohli vyklidit sklep po předchozím majiteli (vzali si kachličky co v něm byly a dětskou sedačku..) Neřešila jsem-protože jsem nikoho neviděla ‚při činu‘ Pokud mi přijde pošta a nevyberu si ji ten den, je hozená v krabici na letáky (i když tam mam třeba soukromé dopisy) Nevím, kdo z nich to dělá… No.. a v domě jsou všichni domluveni, že každý týden má jedna rodina službu na úklid - klasika zamést, vytřít apod. Je to vždy od soboty do soboty. Já jsem na úklid hodně svědomitá, přestože ostatní uklízí cca 1-2× týdně, já denně minimálně zametu a vytírám vždy 4× týdně. Tento týden jsem se vrátila z města po 4 dnech- komplikace v těhu, byla jsem v nemocnici. Takže ve čtvrtek a začala jsem hned uklízet. Sousedka vylezla, že příště ji mám oznámit, když někam pojedu, že tam byl bordel apod. Samozřejmě jsem se omluvila, že jsem netušila, že budu pryč 4 dny.. ale na druhou stranu ji nejsem povinna sdělovat, že někam jedu. (Chápejte-kdybychom někam jeli na týden v době služby, oznámím sousedce a požádám o výměnu týdne třeba) ale za takových okolností? Řekla, že ji to nezajímá, že nemůžeme tady v domě žít jak prasata (ona je přesně ta, která uklidí na poslední den předání služby a bordel dělá především její vnučka a pes-jeho chlupy mám až u sebe doma, a to mám taky psa!).. Byla jsem naštvaná, protože to je pořád něco.. Ale snažím se s nimi vycházet, takže jsem neřekla nic a uklízela si dál..A vůbec nevím, jak to řešit. Když se dozvěděli že jsem těhotná, byli zděšení, že už roky jsou zvyklí mít v domě klid. A co mám jako dělat?? Nemít kvůli sousedům děti? Mám strach jak budou reagovat až bude malý plakat nebo tak.. Je to naše vysněné bydlení, na které jsme se nadřeli a teď mi to neustále znepříjemňují sousedi.. Pro představu-všichni jsou taková uzavřená komunita, nechci říct, že nejsou inteligentní, ale jsou to takový obyčejní vesničtí lidé, kteří nám koukají do tašky, když jedeme z obchodu a ptají se, že jako máme peníze na to jezdit do takových nákupních center? (Kaufland..) Už jsem unavená, v životě jsem takovou mentalitu nezažila a mám strach tady už cokoliv dělat.. :nevim: :nevim: :zed:

no, tohle s tím úklidem, bych fakt nedělala, naběhneš si a sama sis nasadila vysokou laťku ;) Nikomu nelez do pr.dele, nemáš to zapotřebí.. Uklízej chodbu tak, jak máte v pravidlech, při vyšším stupni těhotenství anebo s malým děckem to pak budeš dělat jak? :zed:
A věř mi, že takový typ sousedů, jaké tam máš, si ještě ráda rýpne, že si v tom úklidu nějak polevila.. Není třeba se za každou cenu zavděčit, stejně to nikdo neocení, jste pro ně vetřelci ;)
Buď slušná a asertivní, ale drž si odstup..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 10:54
@Lu66 píše:
Poslat je do háje, a ať nezávidí že si můžete koupit to, na co oni asi nemají. S takovými lidmi nelze jednat v rukavičkách. Co na to jiného říct. Odstěhovat se nemá cenu když je to vaše vysněné místo. Sousedi se moc moc nudí a dle popisu mi přijdou zabšklí. A prosímtě, však nemusíš uklízet 4krát týdně, uklízej stejně často jako ostatní, aby si nezvykli. A v pokročilém těhotenství budeš třeba ráda, že vytřeš.

Samozřejmě, že ten úklid s malým bude vypadat jinak. Ale zatím jsem schopná a uklízení mě baví.. :nevim:

Všechno je perfektní až na ně.. Už jsme o stěhování přemýšleli, ale pak jsme si s manželem říkali.. to budeme někomu ustupovat, když neděláme nic špatného? :nevim:
Jak už jsem psala.. vše je tady pro nás ideální, kromě nich.. :,(

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář

Pěkné, a jaké máte tedy ty spory? Já jsem se dočetl, že jim ve všem ustupujete. A to je velká chyba, protože pak do „vašeho prostoru“ polezou víc a víc. To, že tam bydlí déle rozhodně neznamená, že mohou více. Z mého pohledu to chce jít do sporu hned a všemu dát patřičný řád. S odstupem času to totiž bude jen a jen horší.

• Citovat
  • Upravit
14567

Ehm, jestli to jsou senioři, tak stačí vydržet 20 let a budete tam nejstarší vy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33210
9.12.22 10:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, zakládám novou diskuzi na již podobný dotaz…(diskuze už byly starší tak snad nevadí.)Před půl rokem jsme s manželem koupili vysněný byt v horách, v takové malé vesnici. Je tu všechno slyšet,(slyšíme sousedovu televizi, když chodí po bytě apod.) je to starší dům, se staršími lidmi. Je nás tu celkem 5 rodin. Naproti nám bydlí paní s manželem a vnučkou v péči (15 let). Neustále s námi mají nějaký problém. Začalo to tím, že k našemu bytu byli dvě schránky, jedna ta klasická, a druhá nová, vetší.. za týden nám ji někdo odvrtal a odnesl nevím kam?? Když jsme se nastěhovali, oznámili nám sousedi,(jakože všichni ne konkrétně jedna rodina), že nám pomohli vyklidit sklep po předchozím majiteli (vzali si kachličky co v něm byly a dětskou sedačku..) Neřešila jsem-protože jsem nikoho neviděla ‚při činu‘ Pokud mi přijde pošta a nevyberu si ji ten den, je hozená v krabici na letáky (i když tam mam třeba soukromé dopisy) Nevím, kdo z nich to dělá… No.. a v domě jsou všichni domluveni, že každý týden má jedna rodina službu na úklid - klasika zamést, vytřít apod. Je to vždy od soboty do soboty. Já jsem na úklid hodně svědomitá, přestože ostatní uklízí cca 1-2× týdně, já denně minimálně zametu a vytírám vždy 4× týdně. Tento týden jsem se vrátila z města po 4 dnech- komplikace v těhu, byla jsem v nemocnici. Takže ve čtvrtek a začala jsem hned uklízet. Sousedka vylezla, že příště ji mám oznámit, když někam pojedu, že tam byl bordel apod. Samozřejmě jsem se omluvila, že jsem netušila, že budu pryč 4 dny.. ale na druhou stranu ji nejsem povinna sdělovat, že někam jedu. (Chápejte-kdybychom někam jeli na týden v době služby, oznámím sousedce a požádám o výměnu týdne třeba) ale za takových okolností? Řekla, že ji to nezajímá, že nemůžeme tady v domě žít jak prasata (ona je přesně ta, která uklidí na poslední den předání služby a bordel dělá především její vnučka a pes-jeho chlupy mám až u sebe doma, a to mám taky psa!).. Byla jsem naštvaná, protože to je pořád něco.. Ale snažím se s nimi vycházet, takže jsem neřekla nic a uklízela si dál..A vůbec nevím, jak to řešit. Když se dozvěděli že jsem těhotná, byli zděšení, že už roky jsou zvyklí mít v domě klid. A co mám jako dělat?? Nemít kvůli sousedům děti? Mám strach jak budou reagovat až bude malý plakat nebo tak.. Je to naše vysněné bydlení, na které jsme se nadřeli a teď mi to neustále znepříjemňují sousedi.. Pro představu-všichni jsou taková uzavřená komunita, nechci říct, že nejsou inteligentní, ale jsou to takový obyčejní vesničtí lidé, kteří nám koukají do tašky, když jedeme z obchodu a ptají se, že jako máme peníze na to jezdit do takových nákupních center? (Kaufland..) Už jsem unavená, v životě jsem takovou mentalitu nezažila a mám strach tady už cokoliv dělat.. :nevim: :nevim: :zed:

Uf, tak to ti vůbec nezávidím. Tím, že jsou tak nějak semknutý, tak po vás půjdou všichni, a naschvály budou každý den. Až porodíš, a bude ti brečet mimčo, tak tě sežerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.12.22 10:57
@Prostě Vodnář píše:
Pěkné, a jaké máte tedy ty spory? Já jsem se dočetl, že jim ve všem ustupujete. A to je velká chyba, protože pak do „vašeho prostoru“ polezou víc a víc. To, že tam bydlí déle rozhodně neznamená, že mohou více. Z mého pohledu to chce jít do sporu hned a všemu dát patřičný řád. S odstupem času to totiž bude jen a jen horší.

Je to tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
9.12.22 10:58

Tohle nemá řešení. Znechutí Vám všechno, co půjde. A pokud si dovolíš cokoliv říct, tak to bude ještě horší. Buď se to musíte naučit nevnímat a doufat, že je to za pár měsíců přestane bavit, nebo se zase odstěhovat. Možná by stálo za pokus, aby manžel promluvil s manželem té jedubaby a celkově se do toho více zapojil. Já tohle nikdy nechápala, tomu už chybí jen to, aby chodili sousedi kolem baráku a zvedali nožičku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář

I to je možné, kdo ví, kolik v tu dobu bude stát kilo masa?

@arinecka píše:
Až porodíš, a bude ti brečet mimčo, tak tě sežerou.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
@arinecka píše:
Uf, tak to ti vůbec nezávidím. Tím, že jsou tak nějak semknutý, tak po vás půjdou všichni, a naschvály budou každý den. Až porodíš, a bude ti brečet mimčo, tak tě sežerou.

No to si právě myslím taky. Není to vůbec příjemné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný