Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AnnaNuvoletta07 píše:
Ono bude zatím stačit konfrontovat případně samotného viníka. On už naschvály dělat nebude, jelikož bude vědět, že vy víte a chlubit se tím nikde taky nebude.Za mě bohužel takové skvělé vychytávky nebyly, jelikož se nám dělo úplně to samé. (akorát se ty dopisy většinou ztrácely tak celkově..) A bylo toho postupem času víc a víc. Na nějaké jedovaté poznámky a pohledy se člověk může vyprdnout, důležité je zamezit tomu, aby Vám vyloženě škodili. S vesnicí to takto bohužel je a je zbytečné se snažit zavděčit. Spíše naopak jak je zde už zmíněno, dejte v pravou chvíli najevo, že nejste žádní troubelíni. A jinak ignorace. Na hlupáky nejlepší zbraň.
Děkuju ![]()
@arinecka píše:
Je to chlap, a vždycky vše ví nejlépe
jo taaakhle..Kdybych si toho všimla dříve ani nereaguji
, děkuji
@Anonymní píše:
My právě v podnájmech takové problémy neměli.. bydleli jsme ve městě, kde si šel každý po svém.. Ale každý pes jiná ves… Samozřejmě chápu, že ne každý se chce bratříčkovat, to nepotřebuji ani já, ale musím říct, že takový přístup už je dost i na mě.. snažím se být slušná, jsou to starší lidi.. ale.. zase si všechno líbit nenechám..
Opravdu nenech… ![]()
@marcellia píše:
Husty!!! Tak do toho bych rozhodne sla!!!
Taky k tomu už přistoupíme
… jsem na viníka zvědavá..
@Tala20 píše:
Nerozebírej co Ti řekla jakási sousedka po nahlédnutí do Tvé nákupní tašky. Lidi na vesnici mají k sobě blíž a jsou přirozně zvědaví. Prostě jsou zvyklí na potkání se ptát na věci, o kterých by obyvatel města se sousedy ani s přáteli nemluvil. Je to komunita. Buď do ní zapadneš, nebo zůstaneš mimo (a oni si samozřjmě dál budou mezi sebou vyměňovat klepy o Tobě a Tvé rodině).
Jenže to nejsou Amišové. Je to banda českých důchodců, kterým se právě někdo chystá vzít jejich klid a hraje si dle jejich měřítek na hogo fogo rodinku z města. Jak do tohohle může člověk zapadnout, by mě zajímalo. Asi jim dělat do smrti blbce a žít dle řádu, který platí vlastně pouze pro ně. A zapomenout na hogo fogo Kaufland. Jak se jednou jakákoliv skupina rozhodne, že někoho budou za každou cenu vyčleňovat, tak se to jen tak nezmění. Může je to leda přestat bavit. Ale jestli většina sedí od rána do noci doma a nemají nic jiného na práci než přemýšlet, co si ta proklatá Jarmila zase koupila a proč sakra každý den pouští tu pračku, tak je to předem prohraný. No, ať dá zakladatelka za 5 let vědět.
![]()
@AnnaNuvoletta07 píše:
Jenže to nejsou Amišové. Je to banda českých důchodců, kterým se právě někdo chystá vzít jejich klid a hraje si dle jejich měřítek na hogo fogo rodinku z města. Jak do tohohle může člověk zapadnout, by mě zajímalo. Asi jim dělat do smrti blbce a žít dle řádu, který platí vlastně pouze pro ně. A zapomenout na hogo fogo Kaufland. Jak se jednou jakákoliv skupina rozhodne, že někoho budou za každou cenu vyčleňovat, tak se to jen tak nezmění. Může je to leda přestat bavit. Ale jestli většina sedí od rána do noci doma a nemají nic jiného na práci než přemýšlet, co si ta proklatá Jarmila zase koupila a proč sakra každý den pouští tu pračku, tak je to předem prohraný. No, ať dá zakladatelka za 5 let vědět.![]()
Děkuju.. já samozřejmě žádné zapadnutí do komunity nebojkotuji.. ale do zadku jim teda nepolezu
.. Dám vědět minimálně za měsíc až nainstalujeme kameru do schránky
.. no a pak uvidíme, jestli to 5 let vydržíme ![]()
@Anonymní píše:
jo taaakhle..Kdybych si toho všimla dříve ani nereaguji, děkuji
Ono to nema cenu ![]()
My jsme pred lety bydleli chvilku v panelaku, kde byla taky jedna prima sousedka. Vadilo ji treba to, ze jsem neuklidila chodbu. Co na tom, ze jsem byla domluvena s jinou sousedkou, ktera to za me udelala, protoze jsem byla pryc. Uklizeno tedy bylo, ale ji vadilo, ze jsem to neudelala ja
jsou lidi, co porad vyhledavaj spory, lepsi si jich nevsimat. Ale nebat se ozvat, kdyz delaj naschvaly.
@arinecka píše:
Ono to nema cenuMy jsme pred lety bydleli chvilku v panelaku, kde byla taky jedna prima sousedka. Vadilo ji treba to, ze jsem neuklidila chodbu. Co na tom, ze jsem byla domluvena s jinou sousedkou, ktera to za me udelala, protoze jsem byla pryc. Uklizeno tedy bylo, ale ji vadilo, ze jsem to neudelala ja
jsou lidi, co porad vyhledavaj spory, lepsi si jich nevsimat. Ale nebat se ozvat, kdyz delaj naschvaly.
Až tak?
![]()
No budu muset být radikálnější..
Budes se muset drsne ozvat. Bez toho to nepujde.
Ja musela jednoho souseda natvrdo poslat do pr*ele, aby byl klid.
Fakt neber ohledy.
@Anonymní píše:
Až tak?![]()
No budu muset být radikálnější..
Přesně tak, být slušná, ale rázně vymezit hranice. Ono to bohužel jinak nejde. Držím palce.
Pokud Vám někdo vybírá dopisy ze schránky úmyslně a nechává si je třeba, může se jednat o TČ porušení listovního tajemství. Určitě bych nevytírala 4 x týdně! Jak to budeš stíhat s děckem? Si piš, že tě bába rozdupe, jak se mimčo narodí a bude plakat. Bude na Vás furt bouchat a lepit lístečky na dveře, že na Vás pošle policii.
@Bytsamsebou píše:
Pokud Vám někdo vybírá dopisy ze schránky úmyslně a nechává si je třeba, může se jednat o TČ porušení listovního tajemství. Určitě bych nevytírala 4 x týdně! Jak to budeš stíhat s děckem? Si piš, že tě bába rozdupe, jak se mimčo narodí a bude plakat. Bude na Vás furt bouchat a lepit lístečky na dveře, že na Vás pošle policii.
Dáme kameru a zjistíme kdo..
Vytírám to 4× týdně protože to zatím stíhám a zvládám a mně osobně ten bordel na chodbě vadí
…
No toho se obávám, ale co mám dělat, pokud tohle nastane..
@arinecka píše:
Přesně tak, být slušná, ale rázně vymezit hranice. Ono to bohužel jinak nejde. Držím palce.
Děkuji moc ![]()
@Anonymní píše:
Takže.. to nebyl cizí majetekmy převzali byt s dvěmi schránkami
vlastníkem jsme My
Je úplně jedno co jste převzali a co si myslíš. To je bezvýznamné. Rozhodující je pouze obsah prohlášení (vlastníka budovy). Tam si přečti kdo je vlastníkem dopisní schránky. A pochybuji, že by tam byly zmíněny dvě schránky pro jeden byt.
Pokud někdo tahá dopisy z zamčené schránky, tak buď si ho vyčíhnout a dát mu po hubě, nbo ta kamera jak zde už někdo navrhl, a oznámit policii.
Mimochodem, k těm směšným zámečkům na schránkách pasuje spousta klíčků. Kdysi jsm to zkoušel v domě s dvaceti schránkami: svým klíčem jsm jich otevřel pět.
Příspěvek upraven 09.12.22 v 14:27
My právě v podnájmech takové problémy neměli.. bydleli jsme ve městě, kde si šel každý po svém.. Ale každý pes jiná ves… Samozřejmě chápu, že ne každý se chce bratříčkovat, to nepotřebuji ani já, ale musím říct, že takový přístup už je dost i na mě
.. snažím se být slušná, jsou to starší lidi.. ale.. zase si všechno líbit nenechám..