Spory se sousedy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.12.22 10:59
@Semtex píše:
Ehm, jestli to jsou senioři, tak stačí vydržet 20 let a budete tam nejstarší vy :P

:D :D :D Taky možnost..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 11:02
@Zwetta píše:
no, tohle s tím úklidem, bych fakt nedělala, naběhneš si a sama sis nasadila vysokou laťku ;) Nikomu nelez do pr.dele, nemáš to zapotřebí.. Uklízej chodbu tak, jak máte v pravidlech, při vyšším stupni těhotenství anebo s malým děckem to pak budeš dělat jak? :zed:
A věř mi, že takový typ sousedů, jaké tam máš, si ještě ráda rýpne, že si v tom úklidu nějak polevila.. Není třeba se za každou cenu zavděčit, stejně to nikdo neocení, jste pro ně vetřelci ;)
Buď slušná a asertivní, ale drž si odstup..

Já jsem už v 34 tt. takže to zvládám zatím 8o.. neuklízím chodbu často kvůli nim, ale kvůli sobě :D mně ten nepořádek vadí, takže tak.. A v pravidlech? vyfotila bych Vám nástěnku, tam ani žádná pravidla nejsou.. Tak jako schůze apod. nic takové se tady nevede… když jsme se nastěhovali, řekli nám, že se uklízí podle toho jak je nepořádek, takže tak :D
Joo.. o to se snažím. :andel:

• Citovat
  • Upravit
8468
9.12.22 11:04
@Stará známá píše:
Narovinu, podcenili jste vyber bydleni. Toto neni vysnene bydleni! Pokud by to slo, sla bych bydlet jinam. Dum, kde je vse slyset…sousedy dopredu nepoznas, to chapu… obrn se trpelivosti a preji ti klidne zdrave miminko.

Asi tak. Přestěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 11:05
@AnnaNuvoletta07 píše:
Tohle nemá řešení. Znechutí Vám všechno, co půjde. A pokud si dovolíš cokoliv říct, tak to bude ještě horší. Buď se to musíte naučit nevnímat a doufat, že je to za pár měsíců přestane bavit, nebo se zase odstěhovat. Možná by stálo za pokus, aby manžel promluvil s manželem té jedubaby a celkově se do toho více zapojil. Já tohle nikdy nechápala, tomu už chybí jen to, aby chodili sousedi kolem baráku a zvedali nožičku. :)

My s jejím manželem vychazíme dobře. Kupodivu.. On je takový flegmatik, pořád vysmátý, takové věci vůbec neřeší. Naposledy mu manžel říkal( 4 měsíce zpět), že odjíždíme v pátek pryč, takže předáváme službu o den dřív, ten nad tím mávl rukou a řekl, že to stejně nikdo neřeší.. ale řeší že jo.. Já myslím, že on sám ví co má doma za babku.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
9.12.22 11:06

Možná by nebylo od věci, určit si s manželem částku (pokud si to můžete dovolit), kterou ročně budete přispívat obci. Obecní úřad má raději obyvatele, kteří přispívají do obecní kasy a člověk nikdy neví, kdy se mu to může hodit. Spousta věcí jde potom lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 11:09
@Prostě Vodnář píše:
Možná by nebylo od věci, určit si s manželem částku (pokud si to můžete dovolit), kterou ročně budete přispívat obci. Obecní úřad má raději obyvatele, kteří přispívají do obecní kasy a člověk nikdy neví, kdy se mu to může hodit. Spousta věcí jde potom lépe.

To mě vůbec nenapadlo. Celý život jsme žili ve městě takže :D.. to je dobrý poznatek. Zapíšu si a řeknu manželovi, díky! :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 11:13

Děkuji za komentáře.. uvidíme, jak se to vyvine dál :nevim:..

• Citovat
  • Upravit
5837
9.12.22 11:17

Bojem se to nikdy nevyřeší,… :nevim: více asi netřeba. Sami musíte popřemýšlet jak zapadnout, jak navázat vztahy. Na sílu to nepůjde a plodí to zase jen rozpory a naschvály. A takhle žít nikdo nechce, ani ti sousedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
9.12.22 11:21
@Anonymní píše:
My s jejím manželem vychazíme dobře. Kupodivu.. On je takový flegmatik, pořád vysmátý, takové věci vůbec neřeší. Naposledy mu manžel říkal( 4 měsíce zpět), že odjíždíme v pátek pryč, takže předáváme službu o den dřív, ten nad tím mávl rukou a řekl, že to stejně nikdo neřeší.. ale řeší že jo.. Já myslím, že on sám ví co má doma za babku.. :zed:

No, řeší pokud jde o Vás bohužel. Když je to vaše vysněné bydlení, tak se na to vyprdněte. Ale tu schránku bych řešila a dala bych si záležet na tom, zjistit kdo to dělá. Toho bych potom velmi rázně konfrontovala. Neboť podobné naschvály se budou jinak kupit a je potřeba to okamžitě zarazit. Já bych vsadila na toho puberťáka naproti.
https://www.besta-shop.cz/…A9-d8020.htm … jenom inspirace do schránky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
9.12.22 11:30

Já bych hledala jiné bydlení, život je celkem krátký na to, aby si ho člověk nechal otravovat někým cizím.. a s miminkem to bude horší, to budeš více doma, často venku s kočárem, kde tě mohou prudit.. pro svůj klid bych se fakt raději odstěhovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
9.12.22 11:34

Hele, já bych na to šla zatím po dobrým - zkusit se spiknout alespoň s někým..

Co se týká mimina - podotknout, že někdo musí rodit nové daňové poplatníky, aby bylo na důchody(ha, ha, ha), ať muž obejde po narození s lahvinkou sousedy..
Pokud budeš vědět, že je v kauflandu třeba máslo v akci, zeptat se sousedky, jestli ji taky nemáš vzít jedno.. A tak :)

Prostě se snažit zapadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 11:38
@axlpol píše:
Bojem se to nikdy nevyřeší,… :nevim: více asi netřeba. Sami musíte popřemýšlet jak zapadnout, jak navázat vztahy. Na sílu to nepůjde a plodí to zase jen rozpory a naschvály. A takhle žít nikdo nechce, ani ti sousedi.

Proto se to snažím řešit v klidu.. a nedělat dusno.. na druhou stranu, abych si nechala s.at na hlavu, když nedělám nic špatného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8468
9.12.22 11:39
@Králičice píše:
Hele, já bych na to šla zatím po dobrým - zkusit se spiknout alespoň s někým..

Co se týká mimina - podotknout, že někdo musí rodit nové daňové poplatníky, aby bylo na důchody(ha, ha, ha), ať muž obejde po narození s lahvinkou sousedy..
Pokud budeš vědět, že je v kauflandu třeba máslo v akci, zeptat se sousedky, jestli ji taky nemáš vzít jedno.. A tak :)

Prostě se snažit zapadnout.

Nebo pokud se tedy nechcete stěhovat, nechceš se s tou paní, co prudí s úklidem, domluvit, jestli by služby za úplatu nevzali z vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 11:39
@AnnaNuvoletta07 píše:
No, řeší pokud jde o Vás bohužel. Když je to vaše vysněné bydlení, tak se na to vyprdněte. Ale tu schránku bych řešila a dala bych si záležet na tom, zjistit kdo to dělá. Toho bych potom velmi rázně konfrontovala. Neboť podobné naschvály se budou jinak kupit a je potřeba to okamžitě zarazit. Já bych vsadila na toho puberťáka naproti.
https://www.besta-shop.cz/…A9-d8020.htm … jenom inspirace do schránky. :mavam:

Děkuji za odkaz.. tohle by mohlo odhalit viníka, no další otázka je, jak se to bude řešit dál.. Jsou jednodušší.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 11:41
@Beckyttine5 píše:
Já bych hledala jiné bydlení, život je celkem krátký na to, aby si ho člověk nechal otravovat někým cizím.. a s miminkem to bude horší, to budeš více doma, často venku s kočárem, kde tě mohou prudit.. pro svůj klid bych se fakt raději odstěhovala..

Chápu, že někdo by to řešil stěhováním.. My bohužel zatím nemáme možnosti, odstěhovat se např. do domečku, nebo do bytu jinam (jsme vážně na samotě, takže jedině město, to nechceme).. takže tu situaci se snažím řešit podle možností, které mám teď :oops:..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný